Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

449 gasten online

Erwin van de Looi: "Zondag tegen Feyenoord gewoon weer 4-3-3"

Erwin van de Looi nam vanmiddag de honneurs waar voor Robert Maaskant tijdens het gebruikelijke perspraatje voorafgaand aan een wedstrijd van het eerste elftal. Maaskant zelf zat op dat moment met de directie van FC Groningen rond de tafel voor een evaluatiegesprek over de eerste seizoenshelft. Hier hoefden de aanwezige journalisten geen conclusies aan te verbinden want dit gesprek stond al lang gepland, aldus Van de Looi. Van de Looi keek nog even terug op de zeer teleurstellend verlopen wedstrijd van gisteravond en blikte vooruit naar de wedstrijd van zondag tegen Feyenoord.

 

De opstelling voor zondag wilde hij nog niet bekend maken, maar één ding wilde hij wel kwijt: het 4-4-2 systeem waarin de ploeg gisteren speelde was een grote teleurstelling geweest en dus zal er zondag weer 'gewoon' 4-3-3 gespeeld worden.

De teleurstelling over de wedstrijd van gisteren droop van het gezicht van de assistent-trainer af. Hij gaf aan dat alle ingrediënten er wel waren voor een sfeervolle voetbalavond met spektakel. De eerste 10 à 15 minuten waren in orde maar daarna werd FC Groningen simpelweg overklast. ajax speelde erg sterk terwijl Groningen onder de maat voetbalde. Het systeem waarin werd gespeeld pakte hierbij ook niet goed uit. In het 4-4-2 systeem met een ruit op het middenveld waren de afstanden niet meer te belopen omdat ajax erg slim tussen de linies speelde. Zo trok Lasse Schöne Femi slim mee naar de zijkant waarna de bal breed kon worden gelegd naar Eriksen. De wedstrijd is vanmorgen met de spelers die gisteren minimaal 45 minuten hebben gespeeld tactisch en technisch nabesproken en nu is het tijd om op te staan, aldus Van de Looi, die zich ervan bewust is dat dit juist in de Kuip weliswaar niet makkelijk is maar dat een dergelijk mooi affiche ook altijd wel extra adrenaline moet geven. 

 

Over de opstelling wilde Van de Looi niets kwijt, deels ook omdat op dit moment niet helemaal duidelijk is of alle spelers wel inzetbaar zullen zijn. Virgil van Dijk en Lorenzo Burnet bijvoorbeeld zijn niet helemaal schadevrij uit de wedstrijd van gisteravond gekomen. Morgenmiddag, na de afsluitende training, zal pas definitief bepaald worden welke 18 spelers de selectie zullen vormen en welke 11 spelers zondag in de Kuip aan de aftrap zullen staan. Emil Johansson zal er in ieder geval niet bij zitten, hij is nog steeds niet helemaal wedstrijdfit. Stefano Magnasco kon de training van vanmorgen wel helemaal afwerken.

Voor de technische staf blijft het nog steeds moeilijk om de ideale samenstelling van het elftal te vinden. Er zijn te weinig spelers die onomstreden zijn en dat geldt vooral op het middenveld en bij de spelers die enige creativiteit in het spel moeten brengen. En dus zijn er nog steeds veel wisselingen in de opstellingen, en dan met name op het middenveld.


Feyenoord is volgens Van de Looi een zeer degelijke ploeg die al een tijdje heel herkenbaar speelt. Binnen de technische staf is de ploeg uitgebreid geanalyseerd en Groningen zal hier goed op inspelen. Hoe precies zal misschien morgen na de afsluitende training duidelijk zijn. We zullen morgen een kijkje nemen bij de training en dan met een voorspelling komen voor de opstelling tegen Feyenoord.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.