Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

135 gasten online

Robert Maaskant: "Nog meer duidelijkheid scheppen; de één krijgt meer vertrouwen dan de ander: Mitchell Schet wordt niet beter als je hem passeert"

Robert Maaskant is vanmiddag tijdens een kort en bondig perspraatje (de gehele sessie duurde amper tien minuten) ingegaan op de confrontatie van FC Groningen met N.E.C., komende zondag. Maaskant ziet parallellen tussen beide clubs: zowel N.E.C. als FC Groningen hebben moeite het spel te maken. De Nijmegenaren hebben het volgens de mening van de trainer in eigen stadion vaak moeilijk, en hij wil daar met een wat opportunistische strijdwijze gebruik van maken.

 

Hij heeft zijn basis nog niet aan de spelers gecommuniceerd, maar het heeft er alle schijn van dat David Texeira en Tim Sparv plaats zullen moeten maken voor Género Zeefuik en Maikel Kieftenbeld. Volgens Maaskant is Sparv in balbezit beter, maar de Fin speelt te weinig vooruit; Kieftenbeld daarentegen heeft naar zijn idee meer drive en speelt meer naar de goal toe, wat beter past bij het door Maaskant gewenste opportunisme.

 

Virgil van Dijk

Robert Maaskant verwacht dat Virgil van Dijk dit seizoen bij FC Groningen blijft. Het eerste bod van Brighton, dat hij niet wilde specificeren, werd te laag bevonden; Maaskant vond het zelfs een lelijk bod voor iemand met zoveel potentie. Hij verwacht niet dat Brighton deze maand met een substantieel hoger bod komt.

Inmiddels is een fotoreportage van de training van vrijdagochtend van Eric Smit onderdaan dit artikel toegevoegd!

De aanwezige journalisten vonden Maikel Kieftenbeld gisteren in het oefenduel van Jong FC Groningen tegen FC Emmen maar matig spelen, maar Robert Maaskant vond wel dat Maikel goed was in het kleine positiespel en ook een goede drive had.

 

Maaskant gaf aan dat er na de teleurstellende nederlaag tegen FC Utrecht, waarin FC Groningen niet de mindere ploeg was maar wel heeft verloren, nog meer duidelijkheid moest komen. Overigens vond hij het opvallend dat er nu opeens tegendoelpunten vallen bij dode spelmomenten. Dat er uit een strafschop gescoord wordt is niet echt abnormaal, maar vóór de winterstop liep de FC niet tegen schade uit corners van de tegenstander op; nu wel.

 

Er moet dus meer duidelijkheid komen; er is deze week stevig op de veldbezetting getraind. De ene speler krijgt meer vertrouwen dan de andere speler, dat geeft de hoofdcoach ruiterlijk toe. We krijgen het idee dat hij al langer een voorkeur heeft voor Kieftenbeld boven Sparv, maar omdat Maikel Kieftenbeld tegen FC Utrecht niet kon spelen werd toen nog de voorkeur gegeven aan Tim Sparv.

 

Mitchell Schet

Maaskant zegt dat je je kunt afvragen of Mitchell Schet het verdient om te spelen, maar volgens hem wordt Schet niet beter als je hem passeert. Op de vraag of er geen betere alternatieven zijn die nu beter zouden presteren (concreet werd Henk Bos benoemd) dan Schet antwoordde hij dat Henk Bos het 'aardig' doet, maar dat Bos hem in nog geen enkele wedstrijd heeft kunnen overtuigen dat hij het verschil zou kunnen maken. In het Spaanse trainingskamp tegen N.A.C. niet, gisteren bij Jong FC Groningen niet en in zijn eerder gespeelde wedstrijden voor het eerste elftal ook niet. Bos zit volgens de trainer wel dichtbij het eerste elftal.

 

(Wij kunnen hiertegen inbrengen dat Henk Bos dit seizoen acht maal als invaller in de ploeg werd gebracht, en eigenlijk alleen in de thuiswedstrijden tegen VVV-Venlo en ajax een substantieel aantal wedstrijdminuten kreeg (in onderstaande tabel worden op elke regel de speelminuten weergegeven door het meest rechtse getal). Kun je hem hierop beoordelen? (Bron: FCG Stats))

 

1 19-08-2012 ED FC Groningen - Willem II 1-1 I 1'
2 30-09-2012 ED FC Groningen - Roda JC 3-2 I 17'
3 24-11-2012 ED RKC Waalwijk - FC Groningen 1-1 I 11'
4 02-12-2012 ED FC Groningen - Heracles Almelo 2-0 I 9'
5 08-12-2012 ED Ajax - FC Groningen 2-0 I 14'
6 15-12-2012 ED FC Groningen - VVV-Venlo 0-0 I 39'
7 20-12-2012 BK FC Groningen - Ajax 0-3 I 45'
8 20-01-2013 ED FC Groningen - FC Utrecht 0-2 I 8'


Hilal Ben Moussa en Timo Letschert

Hilal Ben Moussa van Jong FC Groningen was gisteren met afstand de beste man van het veld. De trainersstaf is erg tevreden over hem; dit geldt ook voor Timo Letschert en Yoëll van Nieff. Van Nieff is al een contractspeler; Ben Moussa en Letschert zijn dat niet. De beslissing om hen een contract aan te bieden ligt bij Henk Veldmate. Het is nu volgens Maaskant niet de tijd dat er zomaar contracten worden gegeven; de FC heeft dan ook niet de vrees dat Ben Moussa of Letschert door een andere club worden weggekaapt.

 

Letschert, van origine een middenvelder, speelt de laatste tijd rechts in de centrale verdediging en doet het daar erg goed. Hilal Ben Moussa was basisspeler in het Spaanse trainingskamp, maar is afgehaakt door ziekte. Hij is hiervan echter goed hersteld. Hilal brengt als één van de weinige middenvelders meer voetbal in de ploeg. Dat Maaskant nu een bepaalde 'toon wil vasthouden' met zijn elftal zal er wel eens voor kunnen zorgen dat Ben Moussa vooralsnog niet bij het eerste elftal wordt gehaald, is onze mening.

 

Nick Bakker

De trainersstaf overweegt om Nick Bakker, contractspeler van Jong FC Groningen, over te hevelen naar de A-kern.

 

Virgil van Dijk

Robert Maaskant verwacht dat Virgil van Dijk dit seizoen bij FC Groningen blijft. Het eerste bod van Brighton, dat hij niet wilde specificeren, werd te laag bevonden; Maaskant vond het zelfs een lelijk bod voor iemand met zoveel potentie. Hij verwacht niet dat Brighton deze maand met een substantieel hoger bod komt.

 

Blessures

Paco van Moorsel en Richairo Zivkovic zijn licht geblesseerd. Als vervanger van Michael de Leeuw is 'op tien' voor Leandro Bacuna gekozen.

 

Maikel Kieftenbeld en Virgil van Dijk hebben allebei nog wat reactie op hun fysieke klachten en zijn met ijs in de weer, maar hun inzetbaarheid lijkt geen probleem te zijn.

 

Maaskant gaf tenslotte aan niets tegen de komst van een linksbenige middenvelder te hebben die van box naar box gaat. Wij hebben echter niet de indruk dat FC Groningen een dergelijke speler op korte termijn kan verwelkomen.

 

FC Groningen gaat met frisse moed naar Nijmegen. Wij zijn erg benieuwd!

 

Fotoreportage van de training van vrijdagochtend van Eric Smit

 

DSC_7883
DSC_7884
DSC_7885
DSC_7887
DSC_7888
DSC_7891
DSC_7896
DSC_7903
DSC_7906
DSC_7923
DSC_7929
DSC_7932
DSC_7939
DSC_7942
DSC_7963
DSC_7970
DSC_7981
DSC_7983
DSC_7985
DSC_7987
DSC_7989
DSC_7991
DSC_7995
01/23 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.