Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

241 gasten online

Erwin van de Looi: "Zaterdag tegen RKC mooie uitdaging: beter, en langer beter voetballen"

Voor de tweede maal dit seizoen zat Erwin van de Looi het perspraatje voorafgaande aan een competitiewedstrijd voor. Op vrijdag 21 december jl. was Robert Maaskant verhinderd vanwege een evaluatie met de clubleiding, en de hooftrainer van FC Groningen is morgenavond geschorst en mag rond deze wedstrijd geen plichtplegingen verrichten. Hij mag morgen op de tribune zelfs geen telefonisch contact met zijn vervanger Van de Looi onderhouden; hij zal zeker niet achter Van de Looi gaan zitten maar naast Ruud Hesp plaatsnemen. Maaskants assistent zit er niet mee: "De trainersstaf is prima in staat om dit op te lossen."

 

Uit alles blijkt dat er morgenavond gestart wordt met Henk Bos in de basis als vervanger van de geschorste Leandro Bacuna. In de wedstrijdselectie keert Maikel Kieftenbeld na zijn schorsing terug. Hij zal vanaf de bank beginnen, omdat Femi, die volgens Van de Looi tegen AZ 'goed, zelfs uitstekend' speelde, opnieuw vanaf het begin zal starten.

 

Morgen zal er bij de persconferentie ook een bordje voor Erwin van de Looi

zijn; let op de nostalgische foto's op de achtergrond!

 

Onderaan het artikel staat een fotoreportage van de training van vrijdagochtend van Eric!

Terugblik op AZ-uit 

Van de Looi noemt de tegen AZ behaalde overwinning een prachtig resultaat. FC Groningen heeft 25 minuten goed gespeeld (en had in die fase wellicht de 0-2 moeten maken), en 90 minuten lang goed verdedigd. De drie punten zijn een grote opsteker voor iedereen binnen de club. Van de Looi realiseert zich dat de FC in de tweede helft te weinig aan voetballen is toegekomen en te veel alleen maar kon tegengehouden.

 

Interlandweek

Alle acht uitgezonden internationals zijn vandaag fit teruggekeerd op het TCN trainingsveld. Van het achttal hebben twee spelers (Sparv en Kirm, red.) de hele wedstrijd gespeeld; de overige zes (Bacuna, Bakker, Bizot, Van Dijk, Van der Lei en Letschert, red.) hebben ieder één helft gespeeld. FC Groningen is er trots op dat het zoveel spelers mocht afvaardigen; dit is goed voor de club.

 

Schorsing Robert Maaskant

Erwin van de Looi maakte er verder weinig woorden meer aan vuil. De club heeft op de clubsite een statement afgegeven, en wat hem betreft is het nu klaar met dit thema.

 

Leandro Bacuna

Erwin van de Looi begon al snel, en ongevraagd, over het 'akkefietje met Leandro Bacuna', die afgelopen zaterdag in Alkmaar in de aanval waaruit Andraz Kirm scoorde eerst vrij liep en vervolgens buitenspel stond en misbaar maakte toen de Sloveen scoorde. Het voorval is vandaag in de kleedkamer besproken. Een eerder moment was niet mogelijk omdat de spelersgroep pas vandaag zo goed als voltallig was vanwege de midweekse interlands. Bacuna zal al meteen na de wedstrijd erg in zijn maag met zijn reactie. Hij heeft gezegd wel degelijk dolblij met het doelpunt en met de overwinning op AZ te zijn, heeft vanuit het Jong Oranje-kamp zelf contact gezocht met de trainersstaf en heeft vandaag zijn verhaal gedaan en zijn excuses gemaakt aan de spelersgroep. Hij realiseert zich terdege dat hij tegenover de spelersgroep en de supporters wat heeft goed te maken. Een boete of een schorsing wordt hem door de club niet opgelegd; Erwin van de Looi gaf aan te hopen dat er vanuit het publiek geen verdere reacties meer op komen.

 

De excuses van Bacuna zijn door de groep geaccepteerd, en Van de Looi gaf aan dat iedereen wel eens een slechte reactie heeft. Er wordt per individu gekeken hoe zaken opgelost dienen te worden. Intern is wel gepraat over een boete, maar nadat met de speler is gepraat en gekeken is hoe de groep erop heeft gereageerd is besloten geen verdere sancties op te leggen. Vóór Bacuna spreekt dat hij zelf vanuit Jong Oranje contact heeft gezocht, met de situatie in zijn maag zat en zelf het verhaal heeft gedaan. Van de Looi weet dat Bacuna een emotionele vent is en hij wil één en ander niet groter maken dan het is. "Gewoon weer gaan voetballen!"

 

Wedstrijd tegen RKC Waalwijk

De thuiswedstrijd tegen RKC zal een geheel andere zijn dan het uitduel bij AZ. De verwachting is dat RKC zal gaan inzakken (dat deden de Waalwijkers in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen ook), en dat FC Groningen het spel morgen zal moeten gaan maken. De FC zal goed moeten voetballen, de bal moeten houden en in de kleine ruimtes dingen moeten creëren. De kracht van RKC Waalwijk ligt in de counter.

 

Keeper Jeroen Zoet is geschorst en wordt vervangen door een mindere keeper; hoe RKC de schorsing van Sander Duits zal opvangen is nog niet helemaal duidelijk. Rodney Sneijder,  Imad Najah, Jeff Stans zijn spelers die in aanmerking komen om Duits te vervangen.

 

Femi

Femi speelde volgens Erwin van de Looi, 'goed, zelfs uitstekend' tegen AZ. Hij heeft Maher onzichtbaar gemaakt en staat morgen tegen RKC Waalwijk in de basis. Hij zal dan meer aan de bal zijn en meer moeten voetballen dan tegen AZ.

 

Van de Looi roemde niet alleen Femi, maar ook het centrum van de verdediging, dat tegen AZ weinig kansen heeft weggegeven.

 

Rasmus Lindgren

De Zweed had na de wedstrijd tegen AZ last van een ontstoken blaar, werd vervolgens woensdag op z'n trainingsvrije dag ziek en was gisteren nóg zieker. Vandaag heeft hij echter weer meegetraind en is morgen gewoon inzetbaar.

 

Wisselwerking spelers-supporters, Open Brief Supportersvereniging, gesprek SV met club

Van de Looi gaf aan dat de Open Brief van de Supportersvereniging als een goed signaal van het publiek wordt gezien; binnen de spelersgroep en de spelersraad is er uitstekend op gereageerd en ook de club heeft er goed op gereageerd door snel met de SV aan tafel te schuiven.

 

De supporters hebben bepaalde zaken aangegeven; de spelers staan hiervoor open. Omgekeerd hebben ook de spelers zaken aangegeven. Volgende week donderdag 14 februari 2013 vindt een vervolggesprek plaats met een kleinere delegatie. FC Groningen vindt de interactie met het publiek erg belangrijk en vindt het heel erg goed dat de supporters een bepaald gevoel hebben willen overdragen.

 

Dé oplossing voor veel problemen is echter het beter gaan voetballen. Tegen RKC ligt er een mooie uitdaging: er zal beter gevoetbald moeten worden om een resultaat te behalen, en ook langer beter.

 

Van de Looi is blij dat er morgen een vol huis zal zijn. Alle partijen hebben maar één doel: dat het met FC Groningen goed gaat.

 

Hilal Ben Moussa en Timo Letschert

Beide spelers van Jong FC Groningen krijgen binnenkort een aanbieding om een contract bij FC Groningen te tekenen. Ben Moussa en Letschert spelen nu nog op amateurbasis; FC Groningen is erg tevreden over het tweetal. Letschert speelt recentelijk als centrale verdediger. De trainersstaf vindt het goed om hem op die manier bij hem een gevoel voor discipline en een goed taakgevoel te kweken. Het is nog geen uitgemaakte zaak dat in hem langdurig een centrale verdediger wordt gezien.

 

Marco Bizot

Van de Looi vond dat Bizot zich tegen AZ goed herstelde van zijn fout in de vierde minuut, toen hij zich door Markus Henriksen liet blokken en mistastte. Ruud Hesp had na de wedstrijd nog wel wat kritische punten over Bizots optreden waarmee de eerste keeper van FC Groningen zijn voordeel kan doen.

 

Wedstrijdselectie FC groningen tegen RKC Waalwijk

In vergelijking met AZ-uit keert Maikel Kieftenbeld terug van een schorsing; Leandro Bacuna maakt juist plaats vanwege zijn vijfde gele kaart. Mitchell Schet was tegen AZ geschorst vanwege zijn rode kaart tegen N.E.C., maar heeft nu een knieblessure (hij is gisteren op de training afgehaakt) en is niet inzetbaar.

 

Op de tribune zullen opnieuw Emil Johansson, Filip Kostic en Paco van Moorsel moeten plaatsnemen.

 

Vermoedelijke opstelling FC Groningen tegen RKC Waalwijk:

 

 

Fotoreportage van de training van vrijdagochtend 8 februari 2013 van Eric Smit:

 

DSC_8771
DSC_8772
DSC_8775
DSC_8776
DSC_8779
DSC_8781
DSC_8786
DSC_8787
DSC_8789
DSC_8790
DSC_8794
DSC_8809
DSC_8810
DSC_8816
DSC_8823
DSC_8831
DSC_8833
DSC_8836
DSC_8841
DSC_8849
DSC_8850
DSC_8852
DSC_8854
DSC_8861
DSC_8863
DSC_8871
DSC_8872
DSC_8889
DSC_8893
DSC_8899
01/30 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.