Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

94 gasten online

Voorbeschouwing FC Groningen - PEC Zwolle

Hans Nijland verwoordde het gevoel dat we aan de verloren uitwedstrijd bij Vitesse hebben overgehouden uitstekend: "Het was jammer dat we zondag in Arnhem niet wat meer geloof in eigen kunnen hadden en niet met wat meer durf en lef hebben gespeeld, dan had er namelijk best een beter resultaat in kunnen zitten dan de 2-0 nederlaag die nu werd geleden. Vitesse was zeker niet groots en wij hebben te weinig de eigen mogelijkheden, die er absoluut lagen, benut. Zeker na twee overwinningen op rij zou er voldoende vertrouwen in de ploeg moeten zitten om het geloof te hebben dat er ook tegen Vitesse wat te halen zou zijn. Helaas is dat niet gelukt." Vitesse speelde verre van indrukwekkend, maar de gehate club, die ongetwijfeld zonder Cultuurmanifest door het leven gaat en zich van dag tot dag meer vervreemdt van haar eigen supporters, trok uiteindelijk aan het langste eind.

 

Terugblikken op die wedstrijd heeft geen zin; we moeten de messen gaan slijpen om PEC Zwolle, wél een mooie club die zorgt voor een uitverkocht uitvak, te kunnen bestrijden. Wij hebben zin in een lekkere pot vechtvoetbal, die ongetwijfeld in een snerpend koude Euroborg zal worden afgewerkt. Aan Robert Maaskant de eer om de Zwollenaren te bestrijden met een bij het Beleidsplan aansluitende strijdwijze: "De club heeft veel trouwe en betrokken supporters, die hun club op de voet volgen en die zich graag willen identificeren met wat er op het veld gebeurt. Dat vertaalt zich vooral in hard werken, veel inzet en pure emotie."

 

Zwolle won in de Eredivisie of in de Eerste Divisie nog nooit in Groningen, kortom - alle seinen staan op groen! En zeg nou zelf, wie komt er langs Virgil van Dijk? Graziano Pellè laat vandaag het volgende optekenen in Spitsnieuws: "De beste verdediger tegen wie ik dit seizoen heb gespeeld is Virgil van Dijk van FC Groningen."

 

UPDATE afsluitende training vrijdag 22 februari 2013: Ongewijzigde basis

 

Lees onderaan de voorbeschouwing meer over de training van vrijdagochtend! Inmiddels hebben we ook een fotoreportage van Eric Smit toegevoegd!

 

Voor ons gevoel zaten we voor het laatst op nota bene een woensdagmiddag thuis naar Zwolle te kijken, in het kader van de KNVB Beker, maar FCG Stats bewijst feilloos dat er beide ploegen nadien ook nog twee maal in competitieverband tegen elkaar uitkwamen.

 

Genoemd bekerduel werd gespeeld op 12 december 2001, ruim 11 jaar geleden alweer! De Trots van het Noorden had weinig moeite met de opponent, die toen nog als FC Zwolle door het leven ging. Door doelpunten van Joost Broerse, Martin Drent en Arjen Robben (invaller voor Ali Boussaboun !?!) stond er na 90 minuten een mooie 3-0 op het scorebord - het vooraf door trainer Dwight Lodeweges gestelde doel (doorbekeren) was bereikt! Helaas werd in de volgende ronde met 4-0 bij ajax verloren en spatte de droom om naar De Kuip te mogen afreizen op wrede wijze uiteen...

 

Als we kijken naar de opstelling van 12e december 2001, dan zien we daar een bonte verzameling spelers van veel allure (Arjen Robben) en net iets minder (Wouter van den Herik):

 

Roy Beukenkamp, Kurt Elshot, Paul Matthijs, Mohammed Allach, Mathias Florén, Sander van Gessel (Jordi Hoogstrate), Hugo Alves Velame, Joost Broerse, Ali Boussaboun (Arjen Robben), Martin Drent, Ignacio Tuhuteru (Wouter van den Herik)

 

 

Wouter van den Herik speelde 16 maal in onze hoofdmacht

(seizoenen 2000-2002); zijn laatste club was TOP Oss (2006-2008)

 

Joost Broerse, toen nog als 22-jarige middenvelder spelend, zien we morgenavond ongetwijfeld terug in het hart van verdediging van PEC. Achter zijn naam staan inmiddels 33 streepjes (voor elk jaar één), en het moet toch mogelijk zijn om hem en zijn collega-centrale verdediger, Darryl Lachman (ook al een oud-speler van FC Groningen, en tijdens zijn dienstverband naar verluidt alhier de schrik van de Groningse binnenstad - het adagium Moeders, houd uw dochters thuis, zal in die tijd het levenslicht hebben gezien), één of liefst meerdere malen te verschalken. Lachman speelde tussen 2009 en 2011 negen wedstrijden voor het eerste elftal van FC Groningen, veelal als rechtsback, en heeft op ons nimmer een onuitwisbare indruk gemaakt. Hij debuteerde op 13 december 2009 (1312 actietijd) in de met 2-4 gewonnen uitwedstrijd bij Sparta Rotterdam, toen hij in de rust voor Tom Hiariej in de ploeg kwam.

 

Joost Broerse en Darryl Lachman - toen (Grunn) en nu (PEC)

 

Nu we toch even statistisch bezig zijn:

FC Groningen speelde tot nu toe 19 officiële thuiswedstrijden tegen de club uit Zwolle, en slechts twee maal ging de volle buit terug naar Overijssel. Het betrof de sneue potjes van 22 mei 1975 (0-1, nacompetitieduel) en 30 mei 1998 (wederom nacompetitie, 1-3, niemand minder dan Toine Rorije was trefzeker namens Grunn).

 

De lijst van Zwolse zeges die in Groningen in de Eredivisie of Eerste Divisie werden behaald is echter maagdelijk blank - wij zien dan ook vol vertrouwen uit naar de wedstrijd van morgenavond.

 

Sander van Gessel scoort op 25 april 2004 de 1-0 tegen FC Zwolle;

later wist ook Paul Matthijs nog te scoren in dit tot nu toe laatste duel tegen

Zwolle; uitslag uiteindelijk 2-2 (foto: FC Groningen Media)


FC Zwolle, leuke ploeg!

De equipe van Art Langeler is, na een moeizaam begin in de Eredivisie, eindelijk in de winning mood gekomen. Van de laatste vijf duels ging er slechts eentje verloren, en de balans thuis versus uit begint wat meer in evenwicht te geraken. Liep aanvankelijk steevast elk thuisduel op een desastreuze nederlaag uit - inmiddels staat de teller van in eigen stadion gepakte punten op negen, maar uit werden wel méér punten gepakt, 13 om precies te zijn. Van onderschatting mag morgenavond dan ook geen enkele sprake zijn, want zonder de juiste instelling ga je zelfs het schip in tegen de ploeg van Denni Avdic (stond medio 2010 in de belangstelling van FC Groningen (bron), maar koos in de winterstop van het seizoen 2010-2011 voor Werder Bremen, leed een kwijnend bestaan bij onze oosterburen maar leeft helemaal op aan de IJssel). De uitduels bij PSV (!), RKC Waalwijk en Willem II werden gewonnen - we zijn gewaarschuwd!

 

PEC Zwolle won afgelopen weekeinde met 3-2 van Feyenoord, en speelde in deze 4-2-3-1 formatie:

 

Boer; Van Polen, Lachman, Broerse, Achenteh; Drost (46' Narsingh), Slot (77' Gravenbeek), Klich, Pluim, Mokhtar (83' Valpoort); Avdic

 

Robert Maaskant gaat er echter vanuit dat dit morgen in de Euroborg meer weg heeft van een 4-4-2 concept, want de hoofdcoach van de FC liet de tegenstander van de basis in een systeem met twee spitsen opereren.

 

Bij FC Groningen verandert er vermoedelijk niets aan de opstelling. Henk Bos zal, afgaande op de training van gistermiddag, voor de derde maal op rij in de basis starten. Hij zal te maken krijgen met de relatief kleine Bram van Polen, de rechtsback van PEC - ook voor de fysiek niet ijzersterke Henkie een tegenstander om met huid en haar op te vreten, dol te draaien en op die manier de ene na de andere panklare voorzet af te leveren.

 

In linies weergegeven starten we morgen om 19:45 uur als volgt:

 

 

Binding spelers-publiek

Tijdens de vorige thuiswedstrijd, de met 2-1 gewonnen pot tegen RKC Waalwijk, kwamen we qua inzet van de spelers, sfeer in het stadion en gezamenlijk vieren van de overwinning volop aan onze trekken. We hopen morgen op eenzelfde scenario. Wederom staat ons een verrassing te wachten. Vorige week werden er door de spelers hele pakken met sjaaltjes in het publiek gegooid; wat zal het dit keer zijn? Of komt de clubleiding opeens met Hyun Jun Suk op de proppen, die vorig weekeind rood scoorde in de Portugese competitie, geschorst is en dus tijd heeft om afscheid te nemen? We gaan het allemaal zien. Er zullen wat meer Kolonicio's op de tribune zitten dan anders - FC Groningen heeft nl. 500 kaarten beschikbaar gesteld die tegen een royale korting door onze vrienden uit Veendam kunnen worden aangeschaft. Goede actie!

 

De afsluitende training is reeds gaande; wij melden ons snel met een slotupdate, gaan later vandaag ook weer in op het perspraatje van hedenmiddag en maken ons dan schrap voor een prachtig affiche - FC Groningen - PEC Zwolle!

 

Tot straks!

 

De afsluitende vrijdagtraining is in een zonnige Euroborg begonnen

 

UPDATE afsluitende training vrijdag 22 februari 2013: Ongewijzigde basis

Net als gisterochtend werd er vanochtend getraind in de Euroborg. En opnieuw zagen we een ongewijzigde basisopstelling die speelde tegen een ploeg die wellicht 'op z'n PECs' als 4-4-2 speelde. Beide opstellingen:

 

Basis:


Bos - Zeefuik - Kirm

Lindgren - De Leeuw - Femi

Burnet - Kwakman - Van Dijk - Kappelhof

Bizot

 

Tegenstanders:

 

Zivkovic - Texeira

Van Moorsel

Schet - Bacuna

Kieftenbeld

Van Nieff - Bakker - Letschert - Magnasco

Luciano

 

Apart aan het trainen: Sparv, Ben Moussa, Kostic, Cristovao, Batbay, Potveer, Van der Lei

Afwezig: Emil Johansson (ziek), Paulo Francisco

 

In het partijspel scoorde Henk Bos uit een mooie aanval. De assist kwam van Michael de Leeuw die een voorzet van rechts verlengde.

 

Voor ons geldt: goed is goed, en slecht is slecht. Graag noemen we Henk Bos, die net als gisteren sterk speelt! Verder stond de basis gewoon goed te spelen; dissonanten konden we echt niet vinden. Dit belooft morgen wat!

 

Afgesloten werd de training met de nodige standaardsituaties. Vorige week zagen we in Arnhem al dat we in de persoon van Rasmus Lindgren een echte specialist in huis hebben!

 

Fotoreportage van de training van vrijdagochtend van Eric Smit

 

DSC_0008
DSC_0016
DSC_0025
DSC_0030
DSC_0036
DSC_0038
DSC_0040
DSC_0043
DSC_0050
DSC_0053
DSC_0057
DSC_0059
DSC_0065
DSC_0069
DSC_0070
DSC_0075
DSC_0080
DSC_0083
DSC_0086
DSC_0089
DSC_0092
DSC_0093
01/22 
start stop bwd fwd

 

Forza Grunn!

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.