Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

252 gasten online

Robert Maaskant: "Filip Kostic kan morgen misschien het verschil maken met een actie"

Robert Maaskant kon vanmiddag tijdens het perspraatje nog geen opstelling bekend maken voor de wedstrijd die FC Groningen morgenavond tegen NAC Breda zal spelen. Er zijn voorlopig 20 man geselecteerd, van wie er morgen nog twee spelers moeten afvallen. De selectie kent in de personen van Kees Kwakman (kuit) en Johan Kappelhof (lies) nl. twee twijfelgevallen. Beiden worden morgenochtend aan een laatste test onderworpen. Wie zeker niet bij de selectie zitten zijn Femi (hamstring), Paco van Moorsel (quadriceps, oftewel een sprierblessure in z'n dijbeen) en Mitchell Schet (hersteld van eerdere blessure maar zit vooralsnog niet bij de groep).

 

Filip Kostic daarentegen zit morgen zeker wel bij de groep. Hij zit nl. bij 'de 20' maar ook bij 'de 18'. De trainersstaf is nog niet tevreden over hem (de Serviër moet nog een stuk constanter worden), maar wil hem belonen voor zijn recent gescoord drietal doelpunten bij de beloften en voor de progressie die hij langzaam laat zien. Maaskant denkt dat Kostic morgen misschien het verschil kan maken met een actie. Filip begint op de bank.

 

Robert Maaskant gaf tevens aan dat er 'binnenkort' door hem en de club duidelijkheid inzake zijn positie zal worden gegeven. Wie een beetje 'tussen de regels door luisterde', die zou kunnen concluderen dat FC Groningen en Robert Maaskant na dit seizoen uit elkaar gaan. Dit is vanmiddag echter zeker niet uitgesproken.

Mick Hucknall

 

 

Nadat Jan Mennega en Robert Maaskant aanvankelijk enige off topic-ervaringen uitwisselden over het Soul-concert dat de inmiddels 52-jarige Mick Hucknall (voormalig leadzanger van Simply Red) gisteravond in de Oosterpoort gaf (Mennega en Maaskant waren daar onafhankelijk van elkaar beiden aanwezig), ging de hoofdtrainer van FC Groningen in op het duel dat de Trots van het Noorden morgenavond tegen NAC Breda speelt.

 

Voor de wedstrijd zijn overigens nog 1.200 kaarten beschikbaar.

 

NAC Breda

NAC doet het na de winterstop geweldig, aldus Maaskant. Tijdens het trainingskamp in Spanje hebben beide ploegen nog tegen elkaar gespeeld (FC Groningen verloor toen door een doelpunt van Mark Looms in de 90e minuut - red.), en de trainersstaf had toen nog geen hoge pet op van de Brabanders. In de maanden daarna is het bij NAC echter veel beter gegaan.

 

Maaskant omschrijft NAC als een gedisciplineerde ploeg die compact speelt en van daaruit graag snel countert; in de persoon van Nemanja Gudelj heeft het een hoogvlieger.

 

Roda JC - FC Groningen

Beide ploegen hebben afgelopen weekeinde een deuk opgelopen. NAC tegen Heerenveen, en FC Groningen bij Roda JC. De hoofdcoach van de FC vond dat het eerste halve uur voor de Groningers was, en Maaskant had toen ook de overtuiging dat zijn ploeg zou gaan winnen. Na de 2-1 van Roda JC, een doelpunt dat uit het niets viel, heeft zijn elftal echter slecht gespeeld. Al met al een teleurstellende wedstrijd.

 

FC Groningen - NAC Breda

Opnieuw een belangrijke wedstrijd. Bij winst haak je weer aan voor plek acht, de positie die nu door ADO Den Haag wordt ingenomen. ADO is nu ook het richtpunt voor FC Groningen. Beide ploegen spelen nog tegen elkaar, dus het is zaak het verschil op maximaal drie punten te houden, "waarbij ik gemakshalve even geen rekening hou met het doelsaldo", aldus Maaskant. (Het doelsaldo van ADO Den Haag is momenteel -2; dat van FC Groningen -15; ADO heeft op dit moment zes punten meer dan de Groningers - red.)

 

Opstelling FC Groningen nog niet bekend

Door diverse blessures, hierboven toegelicht, kan Robert Maaskant nog geen opstelling of wedstrijdselectie geven. De voorlopige groep van 20 wordt morgen teruggebracht tot 18. Eerst dienen Kees Kwakman en Johan Kappelhof nog aan een laatste test te worden onderworpen.

 

Kees Kwakman stapte vandaag eerder uit op de afsluitende training; dit was vooraf zo afgesproken.

 

Net als vorige week gaf de trainer aan dat veel eredivisieclubs met spierblessures bij hun spelers kampen. Bij FC Groningen zijn de klachten van Femi, Van Moorsel, Kwakman en Kappelhof allemaal spiergerelateerd, maar het zijn ook allemaal verschillende blessures. Maaskant wijt dit aan de wisselende veldomstandigheden en de kou.

 

Femi doet zeker niet mee, en dit geldt ook voor Paco van Moorsel, die dinsdag bij Jong FC Groningen geblesseerd is geraakt en door Burak Saban werd vervangen. Mitchell Schet zit eveneens niet bij de selectie, maar van zijn eerdere blessure is hij wel hersteld.

 

Maikel Kieftenbeld is als vervanger van Femi aangewezen, omdat hij net als Femi in staat wordt geacht om Gudelj te 'breken'. (Wij hopen dat dit niet ontaardt in een snelle gele of rode kaart voor Kieftenbeld.)

 

Filip Kostic

De jonge Serviër zit morgen weer eens bij de eerste selectie. Hij wordt beloond voor de progressie die hij langzaam boekt, al is de trainersstaf over hem nog niet tevreden omdat zijn spel nog constanter moet worden. Hij leeft nu echter al een paar maal op na een doelpunt bij de beloften gescoord te hebben, en hiervoor willen de trainers hem belonen. Misschien kan Kostic morgen het verschil maken met een actie, aldus Robert Maaskant.

 

(Filip Kostic speelde tot nu toe twee maal als invaller mee met het eerste elftal, en wel op 21 oktober jl. (Heerenveen-uit, 3-0 nederlaag, Kostic speelde 21 minuten) en een kleine week later op 25 oktober jl. (FC Utrecht-uit, 1-0 nederlaag, zes minuten speeltijd voor Kostic - red.) (bron: FCG Stats)

 

David Texeira

De Uruguayaan had, net als Tim Sparv in een eerder stadium, last van een grote blaar onder zijn voet. Vandaag stond hij voor het eerst deze week weer op het veld; hij zit morgen gewoon bij de selectie.

 

Robert Maaskant poseert voordat hij

door FC Groningen TV wordt ondervraagd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.