Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

143 gasten online

Voorbeschouwing Willem II - FC Groningen

Op de dankzij de tot onze verbijstering alweer neerdwarrelende sneeuw witste Witte Donderdag aller tijden zullen we in voorbeschouwende zin ingaan op de confrontatie die de Trots van het Noorden zaterdagavond in Tilburg moet afwerken. Eerder deze week hebben we in een trainingsverslag al gemeld dat onze statistieken van Willem II-uit ronduit catastrofaal genoemd kunnen worden, maar als we de terugblik maar voldoende beperken, dan zien de cijfertjes er vanuit groen-wit oogpunt opeens een stuk florissanter uit. Alle voorgaande één stuks aan duels werden gewonnen, of, zo u wilt, twee van de laatste vier - dat klinkt toch een stuk geruststellender dan twee van de laatste 17 optredens in het Koning Willem II Stadion die winnend konden worden afgesloten. Ook dat laatste gegeven is nl. (triest maar) waar...

 

Terugblikken doen we hedenavond dan ook verder niet. We zouden de vijfvoudige draai om de oren van 4 maart 2006 kunnen memoreren, met Arnold Kruiswijk en Gibril Sankoh in een (vanuit Tilburgs oogpunt) glansrol, maar dit doen we bewust niet. In een week waarin de aandacht voor een groot deel naar onze geel-zwarte, al doodgewaande maar van uur tot uur springlevender wordende vrienden is uitgegaan past het niet om de blik naar achteren te werpen.

 

Het worden voor Groningen en omstreken dagen van de waarheid. Wij dienen zaterdag de drie punten mee te nemen uit Tilburg om niet verder in de donkerste spelonken van de Eredivisie verzeild te geraken, en dinsdag moet de teller van Veendamgerelateerde rekeningen voldoende pecunia bevatten zodat curator Breuker tegen het gewraakte faillissement in beroep kan gaan. Is er een betere invulling dan Pasen 2013 denkbaar? Hailmoal nait!

 

Training Goede Vrijdag:

Inzetbaarheid Género Zeefuik groot vraagteken; wellicht basisplaats David Texeira


Lees onderaan de voorbeschouwing meer over de afsluitende training van vrijdag 28 maart 2013, inclusief fotoreportage van Eric Smit!

(Inmiddels staat het rekeningnummer op naam van Stichting Red SC Veendam!) 

 

Maar nu snel terzake!

 

 

FC Groningen - hoe staan we er momenteel op?

Ach, veel nieuws is er niet onder de zon. We begonnen het seizoen met een 4-3-3 concept en we zullen er ongetwijfeld ook mee eindigen. Tegen FC Twente pakte dit echter zeker niet slecht uit - het was met name aan het stuk verdriet van een Kevin Blom te wijten dat we na 90 minuten met legen handen stonden. Het eerste doelpunt had niet gehonoreerd mogen worden, de penalty die leidde tot de 0-2 was ook een gevalletje bedrog, de rode kaart voor Marco Bizot werd naderhand uiteraard weer geseponeerd maar met tien man en 0-2 is het vechten tegen de bierkaai. Met dank aan de KNVB, die de hypocriete bek wel vol heeft van respect maar grossiert in het respectloze marchandeurs voorzien van fluiten en vlaggen. Om met de rake column van Menno Pot te spreken: De KNVB leeft met u mee.

 

Willem II dartelt in een vergelijkbaar systeem over de wei, en daar waar wij ons wel eens beklagen over suboptimaal functionerende spitsen - kijkend naar de door de VI-rapporteur verstrekte cijfers van de laatste pot van Willem II (NAC-uit, 4-0 zeperd), dan valt de wat sneue 2 op die aan dhr. Joachim werd gegeven. De man werd nota bene aangetrokken omdat hem een grotere toegevoegde waarde werd toegedicht dan Hyun Jun Suk die ook op het Tilburgse lijstje stond, maar de Tricolores zullen deze keuze achteraf graag ongedaan willen maken.

 

Willem II ging dus jammerlijk tenonder. Het creëerde zich geen enkele kans tegen een niet eens zo formidabel spelende opponent, en geen enkele linie wist te overtuigen. De ploeg van trainer Streppel figureerde in de volgende opstelling:

 

Meul; Cornelisse, Haastrup, Peters, Jallo (15' Van Buuren); Haemhouts, Guijt, Ippel (65' Brands); Misidjan (55' Lumu), Joachim, Höcher

 

Kijkend naar de huidige selectie van Willem II, dan zullen de volgende spelers geblesseerd aan de kant staan: Nicky Hofs, Gaby Jallo, Hans Mulder, Jens Podevijn, Ryan Sanusi en Ruud van der Rijt. Met name het gemis van Hofs en Jallo kon Willem II wel eens gaan opbreken.

 

 

FC Groningen zal in praktisch dezelfde opstelling verschijnen als twee weken geleden in de kraker tegen FC Twente. De toen absente Kees Kwakman (geblesseerd geraakt in de warming-up) en Rasmus Lindgren (geschorst) keren echter terug in de basis, en dit betekent dat Nick Bakker en Tim Sparv naar de bank verwezen zullen worden. Van ons had Nick Bakker zijn plekkie centraal achterin mogen houden, ook met het oog op komend seizoen als hij Kwakman vermoedelijk zal gaan vervangen, maar op voorhand is duidelijk dat Robert Maaskant zijn aanvoerder niet zal passeren.

 

Kortom - vermoedelijke opstelling FC Groningen tegen Willem II:

 

Kirm - Zeefuik - Bacuna

Lindgren - De Leeuw - Kieftenbeld

Burnet - Kwakman - Van Dijk - Magnasco

Bizot

 

Dit elftal trainde vanmiddag met het mes tussen de tanden, en met de instelling van vandaag zal Willem II een klopbare tegenstander moeten kunnen zijn. In het verleden verdwenen de voorgenomen snode plannen op slag als de provinciegrens was overschreden, maar Robert Maaskant heeft ervoor gezorgd dat er dit seizoen een ploeg staat die buitenshuis relatief furore maakt en met vier zeges in uitwedstrijden tegen acht nederlagen beter presteert dan in vele eerdere jaargangen. Opvallend genoeg werden ook thuis vier overwinningen behaald - en dat gegeven zorgt in Stad en Ommeland toch voor een negatieve sfeer. Te weinig spektakel, veel te weinig doelpunten, domweg te weinig punten - het seizoen 2012-2013 zal net als het vorige geen schroeiplek op het netvlies achterlaten.

 

 

We zijn echter ook getuige van een krankzinnige jaargang. We mogen dan akelig dicht tegen de plekken aanschurken die 'recht' geven op nacompetitievoetbal - de weg naar de play-offs voor Europees voetbal is nog altijd niet definitief doorgesneden. Om de laatste strohalmen op een play-off niet in rook te zien opgaan zal er zaterdagavond absoluut gewonnen moeten worden. Nog even ter opfrissing de huidige stand:

 

 

In de wetenschap dat we met 25 doelpunten in 27 wedstrijden de op één na improductiefste poloeg van de Eredivisie zijn - alleen ... Willem II wist het net één maal minder vaak te vinden - lijkt de conclusie gerechtvaardigd dat het vermoedelijk gezellig drukke uitvak niet van een doelpuntenfestijn getuige zal zijn. Dit boeit ons echter niet. Een magere 0-1 is voldoende voor een lekker toeleven naar de volgende wedstrijd - de clash tegen de dorpelingen uit Heerenveen. Dit duel zal op het ongebruikelijke tijdstip van zondag 14:30 uur worden gespeeld, we zijn benieuwd of er zelfs op een tijdstip dat er in Groningen in de regel niet gevoetbald wordt een uitverkocht huis gerealiseerd kan worden.

 

Maar eerst: Willem II-uit! Wij zetten ons geld op een potdichte verdediging, een lekker opkomende Stefano Magnasco, weer een Leandro Bacuna in een wat vrijere rol, een doelgerichte Michael de Leeuw en een eindelijk eens doeltreffende centrumspits. En als het een beetje meezit niet al te veel kaarten, want inmiddels staan er zes spelers op scherp: Bacuna, Van Dijk, Kieftenbeld, Kirm, Kwakman en De Leeuw.

 

Het is al vaker gezegd - wij beschouwen het restant van de competitie als een septet van finales. Zeven potten die het verschil tussen euforie en ellende kunnen uitmaken. Op naar een broodnodige overwinning in Tilburg!

 

Wij komen morgen terug met een slotupdate na de training en een beschouwing over het perspraatje met Robert Maaskant!

 

De afsluitende training werd op Goede Vrijdag in de Euroborg gehouden

 

Training Goede Vrijdag:

Inzetbaarheid Género Zeefuik groot vraagteken; wellicht basisplaats David Texeira


De afsluitende training voorafgaande aan het belangrijke duel bij Willem II werd in de Euroborg gehouden. Afwezig was van het eerste elftal opnieuw alleen Emil Johansson. Ook Stefan van der Lei, keeper van Jong FC Groningen, ontbrak. Hij heeft gisteren een enkelblessure opgelopen en zal enkele weken uit de roulatie zijn. Henk Veldmate was één van de toeschouwers.

 

We zagen aanvankelijk geen verrassingen in de basisopstelling. FC Groningen zal morgen als volgt aantreden:

 

Kirm - Zeefuik/Texeira - Bacuna

Lindgren - De Leeuw - Kieftenbeld

Burnet - Kwakman - Van Dijk - Magnasco

Bizot

 

Bij het afwerken op doel was sprake van een onvervalste 'slechte generale'. Al te trefzeker waren de mannen niet...

 

De naam Género Zeefuik moeten we helaas van een groot vraagteken voorzien. Hij is de hele week al niet 100% fit, en stapte vandaag eerder uit, na overleg met manueel therapeut Wouter van den Berg gevoerd te hebben. Zijn plek in de basis werd ingenomen door David Texeira. Wij denken eigenlijk niet dat Zeefuik morgen kan spelen.

 

Na het wegvallen van Género Zeefuik speelde de basis tegen het volgende elftal:

 

Kostic - Van Moorsel - Schet

Sparv - Ben Moussa - Femi

Van Nieff - Bakker - Letschert - Kappelhof

Luciano

 

Net als gisteren ontbrak Dick Lukkien op het trainingsveld. Een aantal spelers van de beloften traint vandaag overigens mee met FC Groningen A1 (Cristovao, Batbay en Potveer waren er vandaag in de Euroborg niet bij); misschien is Lukkien daarbij aanwezig. Wat ons betreft staat Dick Lukkien komend seizoen als hoofdtrainer voor de groep, maar wij gaan er niet over ;-)

 

De tegenstanders van de basis hadden 12 spelers tot hun beschikking. Afwisselend stond Paco van Moorsel, Hilal Ben Moussa of Henk Bos aan de kant.

 

De basis speelde met veel inzet, maar het was Henk Bos die bij de tegenstanders opviel met een schitterend doelpunt. Hij krulde de bal heel knap in de hoek. Paco van Moorsel viel als spits helaas minder op. We zijn benieuwd hoe de bankbezetting er morgen uitziet, indien Género Zeefuik niet inzetbaar is. Wordt Paco van Moorsel, die vanochtend bij de niet-basis als centrumaanvaller speelde, als reservespits bij de selectie gehaald? Liever zouden we zien dat Alex Cristovao, de recentelijk trefzekere spits van Jong FC Groningen, zijn debuut bij de wedstrijdselectie gaat maken.

 

Fotoreportage van de training van vrijdagochtend van Eric Smit


DSC_2289
DSC_2292
DSC_2310
DSC_2317
DSC_2323
DSC_2327
DSC_2340
DSC_2348
DSC_2358
DSC_2371
DSC_2374
DSC_2391
DSC_2403
DSC_2421
DSC_2424
DSC_2433
01/16 
start stop bwd fwd

 

Forza Grunn!

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.