Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

341 gasten online

Maaskant passeert Filip Kostic: "Kostic heeft de hele week als een drol getraind"

Tussen Robert Maaskant en Filip Kostic zal het nooit meer goedkomen, zo is onze stellige verwachting. De jonge Serviër, die het dit seizoen met vier korte invalbeurtjes van resp. 21, 6, 4 en 18 minuten moest doen, zit weer eens niet bij de selectie. Maaskant gaf tijdens een zeer kort durend perspraatje aan dat Kostic de hele week als een drol heeft getraind (vaste trainingsbezoekers bevestigen het matige optreden van Kostic op de training) en geeft op de bank de voorkeur aan Mitchell Schet.

 

De hoofdtrainer van FC Groningen vindt dat Mitchell Schet goed bezig is en aan de vorm van het begin van dit seizoen lijkt aan te knopen.

 

Género Zeefuik, Femi en Emil Johansson zitten morgen eveneens niet bij de selectie. Zeefuik heeft last van een buikspierblessure, vorige week op de training opgelopen bij het blokken van een schot. Maaskant wil morgen alleen volledig fitte spelers meenemen. David Texeira zal morgen zijn vervanger zijn; op de bank gaat Paco van Moorsel als reservespits mee. Paco heeft deze week op die positie getraind; aan hem wordt de voorkeur gegeven boven Alex Cristovao, spits van de beloften, die het volgens Maaskant wel aardig heeft gedaan bij Jong FC Groningen maar nog niet toe is aan 90 minuten op het hoogste niveau. Hij wil op de bank spelers hebben die in noodgevallen wel heel snel kunnen invallen.

 

Ook Richairo Zivkovic zou een optie zijn geweest, maar met de jonge 16-jarige aanvaller van (eigenlijk) FC Groningen B1 is een ander traject afgesproken. Zivkovic heeft deze week ook niet met het eerste meegetraind, maar zal zich volgende week bij het eerste moeten melden: "Nood breekt wet", aldus Maaskant. Het traject voorziet in een betere combinatie school/sport, maar door de problemen bij het eerste op spitsgebied zal er volgende week een beroep op hem gedaan moeten worden.

 

In de businessruimte van de Euroborg werden vandaag stickers van Hattrick's Club geplaatst

Femi heeft last van zijn voet, maar had wel meegekund als het echt had gemoeten. Tim Sparv wordt echter als een zelfde type speler beschouwd, en om die reden gaat de Fin mee naar de uitwedstrijd bij Willem II. (Emil Johansson kwakkelt al een aantal dagen, red.) 

 

Robert Maaskant over Willem II

Maaskant wilde weinig kwijt over de tegenstander. Hij gaf na enig aandringen prijs te verwachten dat de Tilburgers in rood-wit-blauw zullen gaan spelen, en dat ze een geschiedenis hebben van uitstekende trainers. "Wij volgend jaar ook", aldus een grijnzende Maaskant. (Robert Maaskant trainde Willem II in het seizoen 2004-2005, red.)

 

Hij verwacht dat Willem II voor de laatste kans zal gaan.

 

FC Groningen hoefde tijdens het interlandweekend maar weinig spelers af te staan; de overige spelers mochten van een vrij weekend genieten en zijn met nieuwe energie teruggekeerd.

 

De wedstrijd tegen Willem II is een hele belangrijke. Winnen betekent afstand nemen van de onderste regionen; niet winnen betekent dat er nog aardig 'gekluund' zal moeten worden om weg van onderen te komen.

 

SC Veendam

'Veendam' kwam maar zijdelings aan bod. Volgens Robert Maaskant heeft het optreden van Henk de Haan, onlangs in De Wereld Draait Door, Groningen 100 jaar teruggeworpen. Er zijn echter spelers uit zijn selectie geweest die financieel hun steentje hebben bijgedragen aan de redding van SC Veendam. Maaskant zal dat zelf niet doen.

 

De trainer van FC Groningen sloot af met te zeggen dat hij blij is met het feit dat er ca. 200 supporters in het uitvak zullen zitten. Zijn slotopmerking betrof Dick Lukkien: de trainer van de beloften is al drie dagen ziek. Erg opmerkelijk, aldus Robert Maaskant: "Hij is eigenlijk nooit ziek."

 

Opstelling FC Groningen tegen Willem II:

Bizot; Magnasco, Van Dijk, Kwakman, Burnet; Kieftenbeld, De Leeuw, Lindgren; Bacuna, Texeira, Kirm

Bank: Luciano, Kappelhof, Bakker, Sparv, Bos, Schet, Van Moorsel

Niet bij de selectie: Femi, Johansson, Kostic, Zeefuik

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.