Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

120 gasten online

Voorbeschouwing Heracles Almelo - FC Groningen

Opportunisme viert sinds afgelopen zondagmiddag pak 'm beet 16:20 uur hoogtij. Was het tot voor kort nog somberheid troef en waanden velen ons komend seizoen al in de Jupiler League - na de fantastische overwinning op het volledig aan gort gespeelde Heerenveen neemt een toenemende stroom groen-witte vrienden het woord Europa in de mond.

 

En wij zullen de laatste zijn om deze hoop in de kiem te smoren. Met de passie, strijd en beleving van afgelopen zondag hoeven wij voor he-le-maal niemand bang te zijn. Plek acht ligt binnen handbereik, en als PSV op 9 mei a.s. in de KNVB-bekerfinale van AZ wint en drie dagen later later in de competitie als derde of vierde eindigt, dan zijn er in de aansluitende play-offs twee tickets voor Europees voetbal te verdienen. De winnaar van de finale van de play-offs stroomt in dat geval in de derde voorronde van de Europa League in (speeldata: 1 en 8 augustus 2013); de verliezer van de finale van de play-offs mag al in de tweede voorronde Europa League aan de bak (18 en 25 juli 2013). Gaan de play-offs om één Europees ticket, dan zijn alleen de data 1 en 8 augustus 2013 van belang.

 

Genoeg hierover. Nog staan we geen achtste, maar een zege bij Heracles Almelo, de ploeg met de op één na vaakst geklopte defensie, brengt het goddelijke Europese paradijs wel weer een stukje dichterbij. En wij kunnen geen enkele reden bedenken waarom wij níet in Almelo zouden kunnen winnen. Grunn zit in de winning mood. Op naar de derde zege op rij! Op naar geweldige Europese voorrondes die ons naar de mooiste uithoeken van dit continent kunnen leiden!

 

Training vrijdag 12 april 2013:

Johan Kappelhof ontbreekt op afsluitende training; Timo Letschert vervangt Virgil van Dijk
Lees onderaan de voorbeschouwing meer over de afsluitende training van vrijdagochtend, inmiddels ook met fotoreportage van Eric Smit!

Het centimeters dikke kippenvel was de afgelopen week niet van ons lijf te branden. Het was lang geleden dat we getuige waren van zo'n meeslepende pot voetbal, waar alles in zat. Groot compliment aan de trainersstaf - alle perikelen ten spijt, Robert Maaskant en zijn assistenten zijn erin geslaagd een ploeg het veld in te sturen die maar één doel had: de tegenstander, die vervloekte pompebledden, met huid en haar opvreten, en de drie punten veroveren met een speelstijl die de fans van FC Groningen in hun hart hebben gesloten - met pressievoetbal en een ultieme inzet over het veld jagen, van begin tot eind. Stefano Magnasco doet met zijn onstuimig langs de zijlijn denderen meer en meer denken aan Bruno $ilva in zijn beste dagen - we hebben het over de Uruguayaan vóórdat hij van zijn voetstuk viel en voor eeuwig een persona non grata in Stad en Ommeland zal zijn.

Moeiteloos zouden we nog een groot aantal pagina's vol euforiemomenten kunnen vullen, maar terugkijken heeft geen zin - het uitduel bij Heracles Almelo staat voor de deur.

 

Kort stilstaan bij onze tegenstander

De Heraclieden werden afgelopen weekend in de Duivendrechtse grafbak onder de voet gelopen. Zelfs tegen tien Amsterdammers was het een kansloze affaire; wellicht had de ploeg van Peter Bosz er beter aan gedaan om vast te houden aan het aparte 3-4-3 systeem, dat niet alleen garant staat voor een stortvloed aan tegendoelpunten (59 in 29 wedstrijden, alleen Willem II heeft een nog flagranter rammelende defensie) maar in het algemeen ook voor doelpunten aan de voor Heracles goede kant: de 53 doelpunten vóór worden in de Eredivisie alleen door ajax, PSV, Vitesse en Feyenoord overtroffen.

 

Heracles speelde zondag in de volgende samenstelling (4-3-3):

 

Pasveer; Te Wierik, Koenders, Rienstra, Dorda; Quansah, Vejinovic, Duarte (71' Navratil); Gouriye (60' Everton), Castillion, Paljic

 

Door de naam van Lerin Duarte kan een vette streep, aangezien hij tegen ajax een hamstringblessure heeft opgelopen die hem een aantal weken aan de kant houdt. Doar wordt t nait minder van, zouden wij willen concluderen, zeker omdat wij Virgil van Dijk niet mogen opstellen, op straffe van een reglementaire nederlaag. Virgil scoorde tegen de Friezen nl. zijn vijfde gele kaart en zal een wedstrijdje moeten toekijken, voor het eerst dit seizoen overigens: Virgil van Dijk ontbrak dit seizoen nog geen enkele maal.

 

 

Afgaande op de training van vanochtend wordt Virgil van Dijk in het hart van de Groningse verdediging vervangen door de 19-jarige rechter centrale verdediger van Jong FC Groningen, Timo Letschert. Een fantastische bekroning voor dit talent die tot vorige week nog op amateurbasis voor FC Groningen uitkwam en vorig jaar, toen hij op proef was bij de beloften, niet zal hebben gedacht dat het zó snel zou kunnen gaan met hem. Het is Timo van harte gegund!

 

Kortom, wij denken dat FC Groningen zaterdagavond de Tukkers met de volgende toppers bij de strot wil grijpen:

 

Kirm - Texeira - Schet

Lindgren - De LEeuw - Bacuna

Burnet - Kwakman - Letschert - Magnasco

Bizot

 

Natuurlijk willen we dit morgenochtend op de afsluitende training graag nog even bevestigd zien en melden ons morgenochtend met de laatste updates, gevolgd door een minutieus verslag van het perspraatje met Robert Maaskant.

 

 

Worden we vrolijk van de statistieken van eerdere duels bij Heracles Almelo?

Geenszins. De laatste vier potten gingen zonder uitzondering verloren. Op de 4-3 van 6 februari 2010, de door de matchfixende poedel Wiedemeijer zo schandalig verklote wedstrijd, volgden drie puntloze exercities waaraan we ons niet graag herinneren. Vorig seizoen prijkte er na afloop een 2-1 eindstand op de borden; het Groningse doelpunt werd gescoord door Hyun Jun Suk, die even daarvóór voor David Texeira in de ploeg was gekomen. Maar ja, nul punten. Nait best.

 

Het laatste tastbare resultaat boekten we op 20 september 2008. Al na twee minuten kon dhr. Ajilore de gang naar de douche inzetten na een rode kaart gescoord te hebben. Heracles Almelo kwam vervolgens op voorsprong, maar Petter Andersson scoorde in de 85e minuut de 1-1, het was het eerste doelpunt van de Zweed in Groningse dienst. Ondanks het verlies van twee punten stonden we na deze speelronde gewoon eerste in de Eredivisie, ongekend!

 

Net even wat soepeler verliep de uitwedstrijd die FC Groningen op 4 mei 1986 in Almelo speelde. Dankzij doelpunten van Johan de Kock, Peter Houtman (2x) en Harris Huizingh kreeg deze dag waarop de vlaggen halfstok worden gehangen toch de nodige groen-witte glans: met een 0-4 zege in een uitwedstrijd kun je thuiskomen! Met dank aan FCG Stats weten we dat de Tukkerse fans die dag een vooruitziende blik hadden, want zegge en schrijve 2.500 autochtonen bevolkten die dag de tribunes en kwamen die dag van een koude kermis thuis.

 

Voor de liefhebbers: de opstelling van die dag:

 

Sjaak Storm, Paul Mason, Adri van Tiggelen, John de Wolf, Mark Verkuyl, Jos Roossien, Ron van den Berg, Harris Huizingh, Steve Goble, Peter Houtman, Johan de Kock

 

Steve Goble, één van de spelers

die verantwoordelijk waren voor

de grootste uitzege ooit bij Heracles

 

Zoals we hierboven ook al vaststelden - met terugblikken komen we niet verder. De blik moet op de komende vijf duels gericht worden, sterker nog - de focus dient op Heracles-uit te liggen. De ploeg uit Almelo heeft een jammerlijke defensie, op het middenveld zal vanwege de absentie van Duarte geïmproviseerd moeten worden en onze verdedigers moeten ervoor zorgen dat de aanvallende tak van Heracles net zo goed niet opgesteld had hoeven te worden.

 

Als het strijdplan van Robert Maaskant gaat lukken, dan gaan we een geweldige ontmanteling van de Tukkerse dadendrang beleven. Kijkend naar de huidige stand, dan wordt onmiddellijk duidelijk dat je zaterdag werkelijk formidabel goede zaken kunt doen door in Almelo te winnen:

 

 

De drie naaste concurrenten zijn momenteel ADO Den Haag, N.E.C. en sc Heerenveen. ADO speelt thuis tegen FC Twente, de vorige week verpletterde Friese dorpelingen mogen het tegen de nummer laatst uit Tilburg opnemen en de klassieker NAC - NEC staat eveneens op het programma. Winnen is voor de FC eigenlijk een must, in de wetenschap dat er ook nog potjes tegen PSV en ajax staan ingeroosterd.

 

Wij hebben enorm veel zin in zaterdagavond, en hopen op een gezellig druk uitvak. Het voelt gewoon heel erg lekker dat we nog ergens om strijden, dat de gebalde vuist veelvuldig door de lucht geslingerd kan worden en dat de deur naar Europa nog altijd niet is dichtgeslagen. Wij wensen iedereen die net als wij naar het Polman Stadion afreist een heerlijke pot voetbal toe. Gaan we winnen, daarzoot, dan barst de Euroborg komende zaterdagavond uit haar voegen als een andere concurrent langskomt om met huid en haar opgevreten te worden, ADO Den Haag. Er zit weer muziek in FC Groningen!

 

Begin van de afsluitende training op vrijdagochtend

 

Training vrijdag 12 april 2013:

Johan Kappelhof ontbreekt op afsluitende training; Timo Letschert vervangt Virgil van Dijk

Een grote groep spelers verzamelde zich vanochtend op het kunstgrasveld van VV Actief in Eelde. Afwezig waren Robby Holder (stage in Finland), Johan Kappelhof (scheenblessure), Stefan van der Lei (enkel) en Paulo Francisco (ging gisteren op TCN door z'n enkel). wel present waren 'de Veendammers'.

 

De training begon met wat speelse oefeningen. Zo zagen we dat er ballen werden overgegooid en de spelers legden een partijtje worstelen op de kunstgrasmat. Vervolgens werd de groep verdeeld in vier subgroepjes die ieder een rondo speelde. Uit de samenstelling van deze groepjes viel nog iets voor wat betreft de opstelling van morgenavond op te maken.

 

Toen de hesjes werden verdeeld bleek echter dat we gisteren goed zaten met onze inschatting. Timo Letschert zal de geschorste Virgil van Dijk morgen in de uitwedstrijd bij Heracles Almelo vervangen! Tijdens een door Robert Maaskant geleide oefening aanval tegen verdediging, op een half veld, werden de puntjes voor wat betreft de pot van morgenavond op de i gezet. De andere drie trainers (Erwin van de Looi, Dick Lukkien en Marcel Groninger) namen de overige spelers op de andere helft van het veld onder handen. Van de Looi voegde zich later ook bij de basisgroep; na een uurtje trainen zat het spektakel erop.

 

Fotoreportage van de training van vrijdagochtend van Eric Smit

 

DSC_4926
DSC_4928
DSC_4931
DSC_4938
DSC_4945
DSC_4946
DSC_4951
DSC_4969
DSC_4970
DSC_4976
DSC_4979
DSC_4995
DSC_5003
DSC_5008
DSC_5018
DSC_5033
DSC_5050
DSC_5052
DSC_5059
DSC_5083
DSC_5090
01/21 
start stop bwd fwd

 

Forza Grunn!

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.