Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

131 gasten online

Maaskant: "Timo Letschert maakt zijn debuut; hij heeft het heel goed gedaan"

Robert Maaskant is vanmiddag tijdens een kort perspraatje ingegaan op het belangrijke duel dat zijn ploeg morgenavond uit bij Heracles Almelo speelt. De Trots van het Noorden ziet zich gesteund door maar liefst 282 meereizende supporters. Autoreizigers zullen rekening moeten houden met wegwerkzaamheden op de N48 tussen Ommen en Hoogeveen (beide richtingen); onderaan dit artikel staat de door de autoriteiten geadviseerde alternatieve reisroute via Coevorden en Hardenberg (N34).

 

Timo Letschert zal morgenavond in de basis staan en treedt daarmee in de voetsporen van spelers als Hilal Ben Moussa, Yoëll van Nieff en Richairo Zivkovic, jeugdige spelers die dit seizoen hun debuut in het eerste elftal hebben gemaakt. Maaskant koos mede door de scheenblessure van Johan Kappelhof voor Timo Letschert, die een belangrijke speler - Virgil van Dijk - zal moeten vervangen. "Timo heeft het heel goed gedaan. Hij maakt een uitstekende ontwikkeling door", aldus de trainer.

Letschert kwam in april van 2012 als hangende rechtsbuiten over uit Heerenveen, maar via een tussenstop als middenvelder heeft hij de trainersstaf verrast als rechter centrale verdediger. De slappe houding die hij vroeger nog wel eens had is verdwenen, hij is balvast en stevig in de duels.

 

Maaskant heeft niet overwogen om middenvelders als Rasmus Lindgren of Tim Sparv als centrale verdediger op te stellen. De hoofdtrainer van FC Groningen wil een winnend elftal niet zomaar uit elkaar halen (om die reden keert de weer fitte Género Zeefuik ook niet terug in de basis); het naar achteren schuiven van Lindgren zou echter betekenen dat zijn elftal door de schorsing van Virgil van Dijk op twee posities zou wijzigen. Bovendien ziet hij Lindgren en Sparv als middenvelders die hij nu liever niet in de verdediging posteert. Als Johan Kappelhof fit geweest zou zijn, dan zou aan hem de voorkeur zijn gegeven. 

 

Terugblik op afgelopen week

Robert Maaskant kijkt terug op een heerlijke week. De overwinning op Heerenveen heeft het vertrouwen van de spelers goed gedaan. Maaskant zag dit al een paar weken aankomen, al bleek dit toen nog niet uit de resultaten. Hij vond de wedstrijd tegen Heerenveen een prachtige vertoning en heeft hierop deze week voortgeborduurd. Plaats acht is weer haalbaar; het duel tegen Heracles is dan ook belangrijk. Heracles Almelo doet het na de winterstop minder dan daarvoor; volgens Maaskant is dat "logisch als je je topscorer verkoopt". Bij winst doe je volgens hem hele goede zaken met het oog op de play-offs.

 

Grappend over de voorrondes Europa League: "Die worden volgens mij al in mei gespeeld. Dan pak ik hier ook nog een wedstrijdje Europees mee."

 

Selectie FC Groningen tegen Heracles Almelo

Door de blessure van Johan Kappelhof is de invulling van de reserve rechtsbackpositie wat lastig; Maikel Kieftenbeld zal bij de selectie worden gevoegd en in noodgevallen als rechtsback in de ploeg worden gebracht. Yoëll van Nieff zit bij de selectie als backup voor linksback Lorenzo Burnet.

 

Opstelling FC Groningen:

Bizot; Magnasco, Letschert, Kwakman, Burnet; Bacuna, De Leeuw, Lindgren; Schet, Texeira, Kirm

 

Vermoedelijke bankbezetting: Luciano, Van Nieff, Kieftenbeld, Femi, Zeefuik en twee van de vier Van Moorsel/Sparv/Bos/Kostic

 

Vermoedelijk niet bij de selectie: Johansson, Kappelhof, Bakker, Van Dijk, Bos, Kostic en de overige twee van de vier Van Moorsel/Sparv/Bos/Kostic

 

Advies route voor supporters FC Groningen

Er is sprake van ernstige verkeershinder op de N48 tussen Ommen en Hoogeveen (V.V.)


Wij adviseren om via de N34 te reizen naar Almelo.


- U blijft net zolang op de N36 rijden tot aan de oprit A35. Dus niet de borden N35 volgen richting Almelo!!

- Rijd de A35 op richting Almelo/Hengelo/Enschede.

- Op de A35 neemt u de afslag Almelo Zuid (afrit 30)

- Na 450 meter slaat u rechts af de Henriëtte Roland Holstlaan op

- Houd na 1,7 KM links aan op de Henriëtte Roland Holstlaan

- Ga naar 175 meter links af de Weezebeeksingel op (richting ziekenhuis/stadion)

- Na 400 meter slaat u rechts af het gastenvak in via de wegafzetting.


Wij adviseren u dringend om te parkeren in de gastensector in verband met parkeerproblemen rondom het Polman Stadion.


Indien de parkeerplaats bij het gastenvak vol is, dient u te parkeren bij de woonboulevard in Heracles. Hier wordt u naar verwezen door stewards.


Heracles Almelo wenst de supporters van FC Groningen een goede reis en een spannende wedstrijd.


Bij aankomst wordt u door de supportersvereniging Hart voor Heracles een broodje en een kop koffie aangeboden.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.