Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

226 gasten online

Robert Maaskant: "Het gaat nog maar om één ding: achtste worden, of hoger"

Robert Maaskant is vanmiddag tijdens een extreem druk bezocht perspraatje ingegaan op de wedstrijd die FC Groningen morgenavond in de Euroborg speelt tegen ADO Den Haag. Voor dit belangrijke duel zijn overigens nog 300 kaarten beschikbaar. De massale opkomst van vanmiddag vond zijn oorsprong in een toeloop van zowel sponsoren als scholieren van het Zernike College Zuidlaren die een opleiding Sportjournalistiek & Media volgen.

 

De wedstrijdselectie kent morgenavond één debutant: Alex M'Futila Cristovao, de op 14 maart jl. 20 jaar geworden spits van Jong FC Groningen (vorig seizoen nog actief voor Be Quick 1887), zit morgen voor het eerst op de bank bij een officiële wedstrijd van het eerste elftal. Cristovao is volgens Maaskant goed bezig. De eerstejaars speler van de beloften is moeilijk te bespelen en traint goed; hij doet er alles aan om zich met het oog op komend seizoen te bewijzen. Hij had aan het begin van dit seizoen veel moeite om aan te haken, maar maakt zeker vorderingen. Binnen de club is hij ook in een andere omgeving terechtgekomen doordat een paar vrienden van hem aan SC Veendam waren uitgeleend.

 

Robert Maaskant over dit seizoen gespeelde duels tegen ADO Den Haag

 

FC Groningen heeft dit seizoen al twee maal tegen ADO Den Haag gespeeld. Beide wedstrijden werden door FC Groningen gewonnen (op 31 augustus 2012 voor de competitie, 0-1 winst in Den Haag, en op 30 oktober 2012 voor de beker, 1-0 zege in Grunn, red.), maar beide duels was ADO Den Haag vrijwel gelijkwaardig. Maaskant vond de uitwedstrijd een typische 0-0 wedstrijd, en het bekerduel werd wel terecht door FC Groningen gewonnen, maar de ploegen waren bijzonder aan elkaar gewaagd.

 

FC Groningen staat nu op drie zeges op rij, voor de FC uitzonderlijk in dit seizoen, maar voor veel meer ploegen in de Eredivisie is drie maal achter elkaar winnen bepaald geen gesneden koek.

 

FC Groningen put vertrouwen uit deze reeks, daar waar ADO Den Haag Danny Holla mist en bovendien vier maal op rij heeft verloren. (Inmiddels is bekend dat Tom Beugelsdijk wel inzetbaar is omdat hij in beroep is gegaan tegen de door de tuchtcommissie uitgesproken schorsing, red.)

 

Het gaat volgens Robert Maaskant nog maar om één ding: achtste of hoger eindigen na 34 wedstrijden. Als dit lukt, dan heeft FC Groningen volgens hem een voortreffelijke prestatie geleverd.

 

Het duel van morgenavond is voor de FC zeer belangrijk, en wel om twee redenen:

  1. Het betreft een wedstrijd tegen een directe concurrent waarvan je verder afstand kunt nemen.
  2. Het programma van dit weekend en dat van de komende weken maakt dit duel zeer belangrijk.

Schorsingen Mitchell schet en Michael de Leeuw

Robert Maaskant zal de geschorste Mitchell Schet en topscorer Michael de Leeuw moeten vervangen; volgens de hoofdtrainer is de kans groot dat dit gebeurt door David Texeira en Paco van Moorsel, waardoor Género Zeefuik als diepe spits zal spelen. Er zal echter gespeeld worden in de kracht van het elftal, dus David Texeira krijgt een vrije rol en mag naar binnen trekken, zoals Andraz Kirm dat overigens ook mag en Mitchell Schet ook als hij speelt. Als 4-4-2 wil Robert Maaskant dit niet bestempelen.

 

Blessures

Nick Bakker is er vanzelfsprekend niet bij; Henk Bos heeft een lichte kuitblessure en is eveneens niet inzetbaar. Johan Kappelhof is hersteld van zijn scheenblessure en sluit aan bij de groep.

 

Timo Letschert

Robert Maaskant werd afgelopen wedstrijd tegen Heracles Almelo in positieve zin verrast door Timo Letschert. Uiteraard was bekend dat hij het wel in zich heeft, maar de manier waarop hij vorige week speelde was erg goed. "Virgil van Dijk is echter nog net even beter, daarom speelt hij tegen ADO Den Haag."

 

Letschert, begonnen als rechtsbuiten, omgeschoold tot middenvelder maar vervolgens tot verdediger omdat de concurrentie onder de middenvelders zo groot was, heeft zich uitstekend ontwikkeld en heeft de toekomst, aldus Robert Maaskant. Maaskant, grappend richting zijn opvolger, Erwin van de Looi: "Als je dáár geen Europees voetbal mee haalt..."

 

Bankbezetting FC Groningen

Er zitten morgen drie controleurs op de bank (Femi, Kieftenbeld en Sparv) en maar één aanvaller (Alex). Maaskant heeft hiervoor gekozen omdat hij winnaars op de bank wil hebben, zekerheidjes van wie hij 100% de overtuiging heeft dat ze het voor hem gaan doen, ook al weet hij dat hij de drie controleurs niet alledrie zal inbrengen. Leandro Bacuna kan overigens ook een aanvallender rol spelen, dus offensieve wisselmogelijkheden zijn er wel degelijk. (Kennelijk wordt in Filip Kostic niet zo'n zekerheidje gezien; de overige aanvallers, Micthell Schet en Henk Bos, zijn niet inzetbaar, red.)

 

 

Vervolgens werden de scholieren van het Zernike College Zuidlaren, die eerder eveneens aanwezig waren op de training, in de gelegenheid gesteld om vragen te stellen. Enige restrictie van Robert Maaskant: het moesten goede vragen zijn, geen kritische vragen die het Dagblad van het Noorden altijd stelt (de scholieren worden tijdens hun opleiding bijgestaan door William Pomp van het DvhN, red.)

 

Training Rasmus Lindgren

Rasmus Lindgren verliet de training vandaag wat eerder, maar hij is niet geblesseerd. Hij vertrok toen het laatste, lichte en niet verplichte onderdeel van de training was aangebroken. Lindgren heeft gisteren heel hard getraind.

 

Aantrekken Género Zeefuik

Zeefuik is naar FC Groningen gehaald omdat FC Groningen in de speler van Jong Oranje potentie ziet. Er wordt gericht met hem getraind; hij moet nog beter worden met het maken van doelpunten.

 

Toekomst Robert Maaskant

Maaskant heeft de blik op het buitenland gericht en heeft inmiddels een aantal gesprekken met andere clubs gevoerd, maar wil zich eerst zoveel mogelijk focussen op het goed afsluiten bij FC Groningen, zodat hij hier later nog een keer terug mag komen.

 

Als dank voor het feit dat ze bij het perspraatje aanwezig mochten zijn en vragen mochten stellen werd aan Robert Maaskant een Zuidlaarder Bol overhandigd.

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.