Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

370 gasten online

Voorbeschouwing PSV - FC Groningen

Vier duels geleden meldden we het hier al: nog zeven finales en we kunnen ons opwarmen voor het play-off gebeuren dat moet leiden tot een nieuw Europees avontuur! We zijn niet alleen vier wedstrijden, maar ook 12 punten verder en staan er beter voor dan we ons eigenlijk kunnen heugen.

 

Doemdenkers blokkeerden nog niet zo lang geleden hoofdschuddend, vloekend en tierend agendatechnisch gezien alle vrijdagen van het komende seizoen omdat de almaar slinkende Jupiler League nou eenmaal op de incourante vrijdag de wedstrijden heeft ingeroosterd, maar dat zwartgallige scenario kan na de indrukwekkende zegereeks van Robert Maaskant en zijn mannen definitief de shredder in.

 

Wekelijks bewijzen trainers en spelers van de Trots van het Noorden nog altijd over een formidabele hoeveelheid chemie te beschikken om met elkaar tot het gaatje te kunnen gaan, en wat ons betreft staat niets een stunt bij de Eindhovense kabel in de weg. Hoezo onverslaanbare thuisploeg? Wat nou, nog nooit in Eindhoven gewonnen? Schijt aan de statistieken!

 

Afsluitende training vrijdag 26 april 2013: geen verrassingen

Lees onderaan de voorbeschouwing meer over de training van vrijdagochtend.

 

Inmiddels hebben we foto's van de training van Eric en Patrick toegevoegd!

 

Laten we ons focussen op de rammelende defensie en de onbetrouwbare keeper van PSV. Als nota bene PEC Zwolle de volle buit uit het Philips Stadion kan meekapen, dan moet ook FC Groningen in staat worden geacht met een organisatorisch solide optreden minimaal één punt uit Brabant te ontvoeren. Niets lijkt mooier - op het op de slotdag verpesten van een Duivendrechts kampioensfeest na dan - dan het bloed onder de nagels wegschrapen bij de irritante heren Mertens, Toivonen, Strootman en Van Bommel. Genoeg nu over het gespuis van Dick Advocaat.

 

 

Stand van zaken selectie FC Groningen

We zijn het laatste duel helaas niet geheel schadevrij doorgekomen. De rode kaart voor Virgil van Dijk was natuurlijk een lachertje, en ook de zevende gele kaart die Rasmus Lindgren in zijn 12e duel voor de neus werd getoverd sloeg kant noch wal. Aan het spel van Rasmus Lindgren is de laatste jaren niet zoveel veranderd, maar sinds er vanuit Zeist een volkomen misplaatste respect-tornado over de Eredivisie is uitgestort, is het voor liefhebbers van faire doch pittige ingrepen kwaad kersen eten. In zijn eerste Groningse leven bleef de teller bij de Zweed in 98 duels steken op 13 gele en één rode kaart - het lijkt ons bijzonder onwaarschijnlijk dat een Lindgren die ervarener is geworden zich opeens tot notoire zondaar op de velden heeft ontpopt. Neen, de schuld van het opvallend gestegen kaartenmoyenne dient bij de arbitrage gezocht te worden.

 

 

Geïnteresseerde lezers van recent door ons gepubliceerde trainingsverslagen weten al dagenlang wie zaterdag in Eindhoven de gedoodverfde vervangers van de heren Van Dijk en Lindgren zullen zijn. Timo Letschert verving Virgil van Dijk ook al in ons vorige uitduel, en hij deed dit zeer overtuigend. Ook in Almelo moest Van Dijk nl. geschorst toekijken. Timo Letschert speelde een dijk van een pot, niet alleen door zijn nuchtere instelling en geconcentreerde en gedisciplineerde spel, maar ook omdat hij in de persoon van Kees Kwakman de beste mentor had die hij zich maar kon wensen. Het centrale verdedigersduo oogde als een ingespeeld team en er is geen enkele reden om het met Kees Kwakman en Timo Letschert niet aan te durven in een uitwedstrijd bij PSV.

 

Voor de positie van Rasmus Lindgren waren goed beschouwd drie reële alternatieven beschikbaar. FC Groningen zal er snel uit willen komen als de gelegenheid zich voordoet, maar een snelle omschakeling en vlotte spelhervatting is niet de specialiteit van Tim Sparv. Maikel Kieftenbeld is een stuk wendbaarder, maar ook vandaag bewees hij op de training dat het gevaar om een wedstrijd noodgedwongen met tien man te moeten uitspelen levensgroot is als de ploeg met Kieftenbeld in de gelederen speelt. Kortom - de keuze voor Femi is een logische. Als de Nigeriaan aan zijn oude, vertrouwde vorm kan aanhaken, dan speelt hij betrouwbaar en praktisch foutloos, en dan geeft hij met z’n spel rust en vertrouwen aan de rest van de ploeg. Opbouwend gezien moet hij zijn meerdere in Rasmus Lindgren erkennen, maar aangezien we naast Rasmus niet ook zijn kloon hebben gecontracteerd gaan we het zaterdagavond gewoon doen met Femi.

 

Vermoedelijke opstelling FC Groningen tegen PSV:

 

Kirm - Zeefuik - Texeira

Femi - De Leeuw - Bacuna

Burnet - Kwakman - Letschert - Magnasco

Bizot

 

 

We noemden het hierboven al: handenvol overwinningen hebben we tot op heden niet geboekt in onze uitduels bij PSV. In 35 officiële wedstrijden bleef de teller op exact nul overwinningen steken, en ook het doelsaldo in deze potjes (19 vóór, 110 tegen) is nipt in Eindhovens voordeel. Laten we in onze behoefte om af en toe de blik eens naar achteren te richten een andere groen-witte club bij de lurven pakken - wijlen FC Wageningen. Wij waren precies een week geleden de bevoorrechte bezoekers van een de nog altijd bestaande Wageningse Berg, alwaar twee plaatselijke helden van weleer, Frits van der Klift en Bert van Geffen, een rondleiding gaven door het vervallen stadion en de aanwezigen met onvergetelijke verhalen aan zich gekluisterd wisten. Opeens pakte Bert van Geffen, vermaard keeper van FC Wageningen, uit zijn meegebrachte boodschappentas een prachtig beeldje.

 

Het bleek de door hem in de jaren 70 gewonnen Tonny van Leeuwen Trofee te zijn. Het bronzen gevaarte, dat een imposant gewicht heeft, werd bewonderend bekeken en de herinneringen gingen terug naar de naamgever van het beeldje. En - hoe toepasselijk - ook FC Wageningen wist een keer te stunten in Eindhoven. Op de voor Wageningers tot in het oneindige legendarische 21e december van het jaar 1977 won het toen door Frans Körver getrainde FC Wageningen de op voorhand als pittig beschouwde bekerpot bij PSV met maar liefst 1-6, na een voor het thuispubliek weinig hoopgevende ruststand van 0-4 . Het moet één van de zwartste avonden zijn geweest voor de legendarische Jan van Beveren, en het zal Bert van Geffen tot op de dag van vandaag spijten dat hij uitgerekend die avond vanwege een blessure verstek moest laten gaan en zijn plek onder de lat aan Harrie Suvee moest afstaan.

 

De Wageningse Berg anno 2013 - links dug-out met staantribune; rechts hoofdtribune

 

Links Bert van Geffen en Frits van der Klift; rechts de Tonny van Leeuwen Trofee die Van Geffen won

(foto's: fcgonline.nl)

 

Wij gaan er voor vanavond een einde aan breien. Een blik op de stand leert ons dat we op een achtste plek bivakkeren en vijf punten los zijn van de beide naaste achtervolgers, Heracles Almelo en N.E.C. Nog maar een keer het droomscenario: als PSV derde of vierde wordt en de bekerfinale van AZ wint, dan zijn er in de afsluitende play-offs (nummers 5 t/m 8 na 34 wedstrijden) twee Europese tickets te verdienen. Wat een vooruitzicht!

 

 

Maar het moet allemaal nog wel even gebeuren. PSV-uit is lastig, VVV-uit is lastig en ajax-thuis is lastig. Maar het gaat nog ergens om, en dat is geweldig, en enkele weken geleden in deze mate nog niet voor mogelijk gehouden. FC Groningen leeft, er zit Schwung in het elftal en alle seinen staan op groen om onvergetelijke potten tegen Partizan en Fiorentina een passend vervolg te geven. Er gaat niets boven Groningen!

 

Tot morgen na de slopupdates over afsluitende training en perspraatje!

 

De afsluitende training op vrijdag 26 april 2013 staat op het punt van beginnen

 

Afsluitende training vrijdag 26 april 2013: geen verrassingen

De afsluitende training in de aanloop naar de uitwedstrijd bij PSV werd onder druilerige omstandigheden gehouden op het TCN trainingsveld. Afwezigen vanochtend zes spelers: Henk Bos (gisteren geblesseerd afgehaakt), Stefan van der Lei (enkel), Tom Overtoom, Emil Johansson (familieomstandigheden), Paulo Francisco en - uiteraard - Nick Bakker. Gelukkig blijven er dan nog altijd 31 spelers over die het trainingsveld meer dan ruim bevolken.

 

Na de gebruikelijke warming-up werd de groep in tweeën gesplitst. De groep waaruit normaal gesproken de wedstrijdselectie voor morgenavond wordt gedistilleerd bedreef zich in het geven van voorzetten. Aan de linkerkant waren het Lorenzo Burnet en Andraz Kirm die voorzetten voor de pot slingerden; rechts Stefano Magnasco en Mitchell Schet. Niet dat we Schet morgen in de basis verwachten, maar het is nu eenmaal niet de specialiteit van David Texeira om met assists te strooien.

 

De afwerkers waren Leandro Bacuna, Timo Letschert, David Texeira, Tim Sparv, Maikel Kieftenbeld, Femi, Michael de Leeuw, Kees Kwakman en Género Zeefuik.

 

Vervolgens werden er groepjes gevormd die op een half veld partijtjes tegen elkaar speelden. We noemen de samenstelling van twee groepen die tegen elkaar speelden:

 

Groen: Luciano, Letschert, Kappelhof, Bacuna, De Leeuw, Sparv, Burnet, Texeira

Geel: Bizot, Kwakman, Kirm, Zeefuik, Femi, Magnasco, Schet, Kieftenbeld

 

We nemen aan dat der wedstrijdselectie van morgen wordt gevormd uit de groepen groen en geel waaraan nog twee spelers toegevoegd zullen worden, wellicht Alex Christovao en Yoëll van Nieff.

 

Niet veel later zat de training er voor beide groepen op. Andraz Kirm, Tim Sparv en Kees Kwakman pakten er op vrijwillige basis nog een stukje training aan vast.

 

Qua opstelling viel er van de training van vanochtend weinig chocola te maken, maar gelukkig hadden we bijtijds ons voorwerk gedaan ;-)

 

Fotoreportage van de training van vrijdagochtend van Eric:

 

DSC_6889
DSC_6890
DSC_6893
DSC_6894
DSC_6897
DSC_6903
DSC_6919
DSC_6932
DSC_6937
DSC_6939
DSC_6944
01/11 
start stop bwd fwd

 

Fotoreportage van de training van vrijdagochtend van Patrick:

 

Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
01/14 
start stop bwd fwd

 

Forza Grunn!

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.