Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

168 gasten online

Robert Maaskant: "Ik verwacht een coulant PSV; zij weten dat ajax hier nog komt"

Robert Maaskant is vanmiddag tijdens zijn wekelijkse perspraatje ingegaan op de confrontatie van zijn ploeg, morgenavond met PSV. Grappenderwijs verklaarde hij coulantie aan de kant van PSV te verwachten omdat de ploeg van Dick Advocaat weet dat ajax op de slotdag naar Groningen zal moeten trekken, maar ging snel over tot de orde van de dag. Hij beschouwt de wedstrijd van morgenavond als een test tegen een ploeg die op het bot gemotiveerd zal zijn omdat het nationaal nog veel te winnen heeft, zowel in de competitie als in het bekertoernooi.

 

Als Hans Nijland aanwezig geweest zou zijn, dan zouden we hem de gewetensvraag hebben kunnen stellen of hij meer waarde hecht aan het sportieve belang van de pot van morgen of aan het financiële aspect (FC Groningen kan een nog uit de overgang van Tim Matavz stammende bonusbetaling ad € 500.000 van PSV tegemoet zien indien de Brabanders zich voor de groepsfase van de Champions League weten te plaatsen- red.), maar deze vraag blijft vooralsnog even on hold.

 

Het uitvak zal morgenavond gevuld zijn met 212 groen-witte vrienden, waaronder een delegatie van 92 namens de Junior Club (jeugd+begeleiders).

 

PSV mogelijk zonder Kevin Strootman tegen FC Groningen

VI.nl schrijft dat PSV mogelijk geen beroep kan doen op Kevin Strootman. De site schrijft: "Kevin Strootman is een twijfelgeval voor het competitieduel van zaterdagavond in eigen huis met FC Groningen. De middenvelder van PSV ondervindt hinder van een achillespeesblessure, maar hoopt desondanks wel in actie te komen."

Terugblik 

FC Groningen heeft een aardige serie weggezet, met de ene keer wat beter voetbal de andere keer, maar over het algemeen waren de vier overwinningen in de laatste vier wedstrijden terechte zeges.

 

De wedstrijd tegen het kwalitatief betere PSV is een goede test voor FC Groningen. Er zijn dit seizoen ploegen geweest die het PSV in Eindhoven moeilijk hebben gemaakt (PEC Zwolle, Willem II); FC Groningen heeft dezelfde intenties en wil met een gedegen strijdwijze overeind blijven bij PSV. Het wil de punten sowieso graag meenemen uit Eindhoven en weet bovendien dat een resultaat goed is voor FC Groningen met het oog op de play-offs. Hoeveel punten er voor FC Groningen in de resterende drie duels nodig zijn om de play-offs te halen is koffiedik kijken. Misschien is één punt genoeg, aldus Robert Maaskant. Als FC Groningen in de play-offs tegen FC Twente moet spelen, dan is er volgens de trainer weinig verschil in kwaliteit.

 

Robert Maaskant wil zo dicht mogelijk bij de samenstelling van de laatste weken blijven, al zal hij de geschorste Virgil van Dijk en Rasmus Lindgren moeten vervangen. Timo Letschert en Femi zullen hun taken waarnemen.

 

FC Groningen was dit seizoen in de duels tegen topploegen niet erg gelukkig, en Maaskant is benieuwd in hoeverre zijn spelers morgen echte kerels zijn. Zijn ploeg weet dat er nog veel te halen is deze competitie; daarom wordt er volgens hem ook zo scherp getraind.

 

Blessures

Mitchell Schet heeft gisteren een lichte blessure opgelopen, die hem er niet van weerhoudt om te kunnen trainen, maar hij zit morgen niet bij de selectie. Henk Bos, herstellende van een kuitblessure, kreeg deze week een tik en zit eveneens niet bij 'de achttien'.

 

Alex Christovao zit morgen voor de tweede maal op rij wél bij de groep, en Maaskant vindt dat hij dit ook heeft verdiend: Alex heeft het goed gedaan. Net als voor Timo Letschert geldt echter ook voor hem: één zwaluw maakt nog geen zomer.

 

Strijdwijze FC Groningen

Als er puur om het resultaat gespeeld zou moeten worden, dan zou een opstelling van FC Groningen met een versterkt middenveld en twee man diep vooruit meer voor de hand liggen. Met zo'n 4-4-2-achtig systeem zouden echter overal concessies gedaan moeten worden, bv. aan het spelconcept; in de bekerwedstrijd tegen ajax heeft dit bovendien niet goed uitgepakt. Er is bewust gekozen voor de lijn van de laatste weken, ook met het oog op het restant van de competitie. Robert Maaskant wil "zo dicht mogelijk bij onszelf blijven." Wel verwacht hij dat zijn ploeg wat meer teruggetrokken zal moeten spelen dan in thuiswedstrijden.

 

Het zal lastig genoeg worden tegen PSV indien de ploeg uit Eindhoven in topvorm verkeert; Maaskant denkt een goede keeper en een beetje geluk nodig te hebben. Hij ziet echter mogelijkheden in hun laatste lijn en ook over de middenvelders heen.


Virgil van Dijk

FC Groningen heeft tegen de uitgesproken schorsing geen beroep aangetekend. De scheidsrechter heeft na afloop verklaard achter zijn beslissing te staan en het zou dus een discussiepunt worden waarvan de uitkomst niet duidelijk is. Virgil van Dijk kwam naar het idee van de hoofdtrainer met zijn 'Afrikaanse manier van tackelen' wel stevig in, maar een rode kaart vond hij het niet. De schorsing is echter geaccepteerd omdat VVV-uit misschien nog wel belangrijker is dan de uitwedstrijd bij PSV. Blij met de gang van zaken was Maaskant echter allerminst.

 

Opstelling FC Groningen:

Bizot; Magnasco, Letschert, Kwakman, Burnet; Bacuna, De Leeuw, Femi; Texeira, Zeefuik, Kirm

 

Bankbezetting FC Groningen: Luciano, Kappelhof, Kieftenbeld, Sparv, Van Moorsel, Kostic, Christovao

 

Niet bij de selectie: Bakker, Van Dijk, Johansson, Lindgren, Bos, Schet

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.