Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

502 gasten online

Voorbeschouwing VVV-Venlo - FC Groningen

Feitelijk bezien hebben we afgelopen zaterdag een verdienstelijk 2-2 gelijkspel behaald bij PSV. Immers, bij de actie die leidde tot de penalty (2-0) vloog de amper getoucheerde Dries Mertens door de lucht alsof new born kannibaal Luis $uarez zojuist een forse hap uit 's mans edele delen had genomen, aan de 4-0 ging een overtreding op Maikel Kieftenbeld vooraf en Roelof Luinge heeft aangetoond dat alweer die mislukte Belg Mertens bij de vrije schop van Mark van Bommel die leidde tot de 5-0 buitenspel stond.

 

Ruud Bossen, bezig aan zijn afscheidstoernee (een zegen voor de mensheid), vond het echter niet nodig om op sportieve wijze een wedstrijd te leiden, en dus stonden we na 90 minuten met lege handen. We kunnen niet anders zeggen dan dat we van Ruud B. op (of naar keuze vóór) de pot moeten.

 

 

Verloren is er echter nog helemaal niets in deze bizarre competitie. Een overwinning in Venlo volstaat om de play-offs binnen te stomen, maar de punten zullen we van de Venlose Voetbal Vereniging niet cadeau krijgen. Bij een gelijkspel of een groen-witte zeperd zal er vermoedelijk ook op de slotdag een resultaat behaald moeten worden, en laten we het daarop maar niet aankomen. Op naar de zevende (!) uitoverwinning van dit seizoen! In totaal willen 205 groen-witte vrienden in het uitvak hiervan getuige zijn!

 

UPDATE training 3 mei 2013: Alex Christovao vermoedelijk opnieuw bij wedstrijdselectie

Lees onderaan de voorbeschouwing meer over de training van vrijdagochtend, inlcusief fotoreportage van Eric Smit!

Nee, liefhebbers van gedetailleerde terugblikken op de voorbije speelronde komen in deze voorbeschouwing toch wat minder aan hun trekken. We willen geen woorden meer vuil maken aan het gebeuren dat zich afgelopen zaterdag in Eindhoven afspeelde, en richten de focus helemaal op het restant van deze competitie. In dit artikel hebben wel al uitgebreid uit de doeken gedaan welke kanten het allemaal op kan gaan met het oog op de play-offs. Eén scenario is onbesproken gebleven: als Vitesse haar beide laatste wedstrijden verliest en FC Twente wint haar twee laatste potjes, dan plaatsen de Tukkers zich alsnog rechtstreeks voor Europees voetbal en zijn Vitesse en FC Utrecht de opponenten van (vermoedelijk) sc Heerenveen en FC Groningen in de play-offs.

 

 

De kans dat Vitesse zowel uit bij RKC Waalwijk als thuis tegen VVV-Venlo wint achten we echter niet bijster groot, en het deze jaargang zwalkende FC Twente moet ook nog maar zien te winnen bij Heracles Almelo en thuis tegen PSV. Kortom, dit scenario kan wat ons betreft de ijskast in. Leuk zou het overigens wel zijn als de Arnhemmers, die de maffiose Georgische bek te pas en te onpas vol hebben van landskampioenschappen, naast alle prijzen en troostprijzen zouden grijpen.

 

Zoals in genoemd artikel van ons al beschreven - wij hebben nog twee punten nodig om de play-offs op zeker te halen. Natuurlijk, er zijn situaties denkbaar waarin één of zelfs nul punten volstaan, maar dan moet alles meezitten. Wij geven de sterke voorkeur aan het op eigen kracht binnendenderen van de play-offs.

 

 

 

Winnen bij VVV-Venlo, een zekerheidje?
Eh, nee. Vorig seizoen, toen na de winterstop een groen-witte ploeg over de velden zwalkte die zich volledig van haar supporters vervreemdde, gingen we in De Koel met 2-0 ten onder. De ploeg van die bewuste 11e februari 2012 heeft inmiddels een grote metamorfose ondergaan. Van de basis van die pot zullen zondag slechts vier spelers opnieuw aan de aftrap staan, te weten Virgil van Dijk, Kees Kwakman, Leandro Bacuna en David Texeira. Zelfs de vorig seizoen opgestelde Dusan Tadic kon het tij niet keren, en het zou ons niet verbazen als er voor hem, als tegenstander van een ontketende Trots van het Noorden, ook in de play-offs geen greintje eer te behalen valt.

 

Vóór genoemd debakel waren we in Venlo echter drie maal op rij ongeslagen en wisten het net in die drie duels maar liefst 12x te vinden. De uitslagen van resp. 2-5, 2-2 en 3-5 hadden een hoog telraam-gehalte, maar wat ons betreft staat er zondag na 90 minuten een zakelijke 0-1 op de borden.

 

De grootste overwinning ooit wisten we op 13 april 1980 in Venlo bij elkaar te voetballen: na 90 minuten was er een imposante 0-4 eindscore bereikt. De tegenstander ging toen nog als FC VVV door het leven en werd door de door Theo Verlangen getrainde mannen volkomen zoek gespeeld. Trefzeker waren, met dank aan FCG Stats, de kopstukken Henk Veldmate, Eddy Bakker, Walter Waalderbos en Peter Houtman, en een speciaal woord van waardering gaat uit naar invaller Herman Dijkstra, die ons onlangs met zijn indrukwekkende levensverhaal wist te verrassen. Lees het ongelofelijke verhaal in FC Groningen Journaal nog maar eens door.

 

Herman Dijkstra, voor ons een held

 

Daar waar wij uit de laatste vijf duels maar liefst 12 punten wisten te sprokkelen, daar blijft de Venlose teller steken op twee schamele punten. Het enige doel van VVV-Venlo is de komende twee potjes nog om niet rechtstreeks te degraderen. Dit doel kan zondag al bereikt zijn als het zelf één of meer punten pakt tegen FC Groningen, of als Willem II in de Duivendrechtse grafbak kopje onder gaat. Sowieso wordt het zondag een bizarre speelronde met negen wedstrijden die tegelijkertijd worden gespeeld (en om 12:30 uur reeds zullen beginnen, vanwege allerlei Bevrijdingsdagfestiviteiten die later die dag worden gehouden) en waarbij de tussenstanden op alle velden zullen zorgen voor een virtuele stand die als een tierelier door elkaar zal worden geschud.

 

Wij zullen zondag live op Twitter berichten over de wedstrijd, zijn zoals altijd ook in het uitvak aanwezig en zullen erop gebrand zijn om rond een uurtje of 14:20 uur te kunnen roepen: play-offs, here we come!

 

Het moet allemaal nog wel even gebeuren. Onderschatting zal dodelijk zijn; FC Groningen moet er zondag vol voor gaan. Maar dan gaat het ook lukken. Op naar een geweldig slot van deze competitie! Op naar EUROPEES VOETBAL!

 

FC Groningen - Partizan, 28 september 2006, wát een sfeer

 

Tot straks na de update over vrijdagtraining (de voorlaatste in de aanloop naar VVV-oet) en perspraatje (wellicht met Erwin van de Looi)!

 

UPDATE training 3 mei 2013: Alex Christovao vermoedelijk opnieuw bij wedstrijdselectie

Afgaande op de training van vrijdagochtend, waarbij Henk Bos ontbrak, staan zowel basisopstelling als bankbezetting voor de kraker in Venlo vast. Dit bleek uit een partijtje van negen tegen negen dat werd gespeeld.

 

Vermoedelijke opstelling FC Groningen tegen VVV-Venlo:

 

Kirm - Zeefuik - Texeira

Lindgren - De Leeuw - Bacuna

Burnet - Kwakman - Van Dijk - Magnasco

Bizot

 

Vermoedelijke bankbezetting: Luciano, Kappelhof, Letschert, Sparv, Kieftenbeld, Schet, Christovao 

Vermoedelijk niet bij de selectie: Bakker, Bos, Johansson, Femi, Van Moorsel, Kostic

Training vrijdagochtend 3 mei 2013

 

Bij de afsluitende partij 11 tegen 11 werd bovenstaand zevental aangevuld met Johansson, Van Nieff, Femi en Van Moorsel, maar wij verwachten deze vier zondag niet bij de selectie.

 

In de afsluitende partij scoorde Rasmus Lindgren, de speler die we in Eindhoven het meeste hebben gemist, uit een prachtig genomen vrije trap.

 

Fotoreportage van de training van vrijdagochtend

 

DSC_7613
DSC_7614
DSC_7621
DSC_7635
DSC_7647
DSC_7667
DSC_7671
DSC_7683
DSC_7686
DSC_7695
01/10 
start stop bwd fwd

 

Forza Grunn!

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.