Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

151 gasten online

Robert Maaskant: "Bij plaatsing voor play-offs aan alle doelstellingen voldaan, op vlot sambavoetbal na"

Robert Maaskant zat vanmiddag - hopelijk niet voor het laatst dit seizoen - het perspraatje voor en ging in op de wedstrijd die FC Groningen zondag tegen ajax speelt. "In het noorden is dat altijd een topwedstrijd", zo sloeg de hoofdtrainer de spijker op de kop. Het zijn volgens Maaskant spannende dagen, "en het is mooi dat we met de FC tot de laatste speeldag voor iets aan het strijden zijn." Hij zegt dat wie dit seizoen tussentijds geld op de uiteindelijke eindklassering van FC Groningen heeft gezet, dit vermoedelijk niet op een zevende plaats heeft gedaan.

 

"De keiharde realiteit is echter dat we zevende staan en plaatsing voor de play-offs in eigen hand hebben. Dat is mooi en knap van de groep", aldus een strijdbare Robert Maaskant.

Volgens de trainer heeft FC Groningen lang niet altijd oogstrelend voetbal gespeeld, maar heeft het wel effectief gespeeld, al blijkt uit de statistiek van kansverhoudingen dat FC Groningen de minst effectieve ploeg in de Eredivisie heeft. De ploeg heeft dit seizoen weinig doelpunten gemaakt en dit hangt als een schaduw over het seizoen heen. 

 

Wedstrijd tegen ajax

Robert Maaskant vindt ajax de terechte kampioen. Hij weet niet hoe de ploeg naar Groningen zal komen, maar hij verwacht een op en top professionele tegenstander die het seizoen goed wil afsluiten.

 

In de eerder dit seizoen gespeelde bekerwedstrijd tegen ajax speelde FC Groningen in een ander systeem en werd overklast; ook in de uitwedstrijd had FC Groningen weinig te vertellen. Het zal zondag dus anders moeten. De ploeg zal veel strijd leveren en in volle oorlogssterkte strijden voor een punt. De tussenstanden op de overige velden zullen nauwgezet worden gevolgd. Met name de uitwedstrijden van sc Heerenveen (bij Roda JC) en ADO Den Haag (bij PEC Zwolle) zijn voor FC Groningen van belang.

 

Fitheid selectie

De selectie kent weinig afwezigen. Luciano is woensdag naar Brazilië gevlogen. Zijn vader is ernstig ziek en ligt heel slecht in het ziekenhuis. De trainersstaf heeft Luciano, een echte familieman, uiteraard de gelegenheid geboden bij zijn ouders te zijn en wanneer de Braziliaan terugkeert naar Groningen is nog onduidelijk. Mogelijk staat hij in de aanloop naar komend seizoen pas weer op het trainingsveld. Stefan van der Lei, keeper van Jong FC Groningen, zal zondag als reservekeeper bij de selectie zitten. Johan Kappelhof ontbreekt omdat hij ‘ziek, zwak en misselijk’ is. (Ook Nick Bakker en vermoedelijk Henk Bos ontbreken zondag vanwege blessures, red.)

 

Género Zeefuik

Zeefuik zal niet in de basis starten omdat Robert Maaskant vindt dat de spits niet genoeg brengt. Hij vindt hem de laatste weken te wisselvallig. In de 16 is hij een balvaste spits, maar de trainer verwacht dat FC Groningen zondag verder van het doel van ajax af zal spelen. David Texeira en Alex Christovao voldoen op dit moment beter, aldus Robert Maaskant, dus we vermoeden dat Zeefuik zondag ook niet bij de selectie zal zitten. David Texeira zal in de basis staan als diepe spits. Over de bankbezetting wordt morgen pas een besluit genomen; er spelen ook zaken een rol wat het passeren van iemand betekent naar volgend seizoen toe. Als besloten wordt om een extra aanvaller mee te nemen, dan zit Género Zeefuik wellicht toch op de bank, maar wij denken van niet.

 

Robert Maaskant vond zijn ploeg op de trainingen van zowel gisteren als vandaag goed bezig. Gisteren speelde ploeg tactisch goed naar zijn idee; vandaag was het de bedoeling ook op te bouwen richting strijd en beleving en ook dit is naar zijn idee gelukt.

 

Zondag zal er worden voortgeborduurd op de tweede helft van de uitwedstrijd bij PSV. FC Groningen zal compact gaan spelen.

 

Robert Maaskant, na afloop van het perspraatje in gesprek met een

groep aanwezige ouderen die na een rondleiding door het stadion

bij het perspraatje mocht aanschuiven

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.