Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

158 gasten online

Voorbeschouwing FC Groningen - FC Twente

Peter Rehwinkel en Oscar Dros, opperbazen van de plaatselijke politiek resp. politie, doen er alles aan om het bloed onder nagels van supporters van FC Groningen en FC Twente weg te schrapen. Fans van de Trots van het Noorden zien zich met belachelijke restricties geconfronteerd als het gaat om het aanschaffen van toegangsbewijzen, en de Tukkers moeten met een even verplichte als bezopen buscombi naar Groningen afreizen.

 

Afsluitende training:

Opstelling FC Groningen ongewijzigd t.o.v. thuisduel tegen ajax; Zeefuik uit de gratie?

Lees onderaan de voorbeschouwing iets meer over de training van woensdagochtend!

 

Beide zaken hebben de woede van FC Groningen zelf gewekt. De clubleiding van FC Groningen verwijt genoemde autoriteiten op de clubsite een gebrek aan inlevingsvermogen en realiteitszin, kortom verslijten de belastinggeldopslurpers voor S5 (in de tijd van het dienstweigeringstijdperk de laagste score als het gaat om de geestelijke stabiliteit van de onder wapenen te rukken beklagenswaardigen (lees: krankzinnig)). Rehwinkel is al lang en breed met zijn afscheid bezig en denkt de Stad Groningen op deze wijze voor Groot Onheil te behoeden, en Oscar Dros liet onlangs met zijn lakse optreden bijne geheel Haren in rook opgaan en zit kennelijk niet op nog een Project X-feestje te wachten.

 

Waarschijnlijk hadden beide angsthazen ook liever gezien dat wij de gebruikelijke voorbeschouwing op het duel achterwege zouden laten, maar zo zijn wij niet getrouwd! Wij willen Europa in (jawel, Rehwinkel en Dros, het kan nog veel erger!), en dus is FC Twente de eerste op te vreten play off-horde! Ondanks de ridicule kaartverkoop- en vervoersbeperkingen: de Euroborg is donderdag the place to be! Forza Grunn!

 

Afgelopen zondag was het de bedoeling dat na afloop van de wedstrijd ook in het supportershome afscheid zou worden genomen van Luis Pedro, Tim Keurntjes, Femi, Tim Sparv en Robert Maaskant, maar na de fluitconcerten die zondag in de Euroborg richting Robert Maaskant gingen had de hoofdtrainer van FC Groningen weinig zin meer in nóg een confrontatie, en hij liet de ceremonie van de Supportersvereniging voor wat die was. We kunnen hem goed begrijpen. Maaskant is een echte resultaattrainer (we lazen onlangs op een forum van Wisla Kraków, de club waarmee Robert Maaskant kampioen van Polen is geworden, dat een fan verzuchtte dat toen weliswaar de titel was behaald, maar dat dat zonder oogstrelend en aanvallend voetbal gepaard was gegaan), en nu hij daadwerkelijk resultaat heeft geboekt (zevende worden met FC Groningen is een zeer goede prestatie, meer dan op grond van de begroting en ook op grond van het spelersmateriaal verwacht mocht worden) wordt hij door een minderheid van het publiek uitgefloten.

 

Natuurlijk, de fans van FC Groningen zijn dit seizoen met name in de eigen Groene Hel bepaald niet verwend, maar wie herinnert zich nog de desolate tweede seizoenshelft van de vorige jaargang, toen onder het regime van Pieter Huistra zegge en schrijve negen pounten bij elkaar werden geharkt en de spelersgroep veel weg had van een zootje wegkwijnende kasplantjes? Wij weten dit nog maar al te goed.

 

Prachtige aankondiging van de Groningen Fanatics

 

Nu de weg naar Europa nog altijd vóór ons ligt moeten we niet afhaken met z'n allen. Als we FC Twente, dat door geheel voetbalminnend Nederland en zeker Enschede en omstreken  nu al in de finale van de play-offs wordt gescheven, pootje weten te lichten, dan is een groot deel van de klus geklaard. Als we daarna ook FC Utrecht of sc Heerenveen weten te slachten, dan kunnen we EINDELIJK Europees aan de bak! En is dat niet waar we al jaren naar smachten?

 

Vanochtend lazen we in het Dagblad van het Noorden een paar interessante statistieken over de play-offs die nu alweer voor het achtste seizoen worden gehouden. Een aantal opvallende highlights:

  • Er is geen club die vaker aan de play-offs meedeed dan FC Groningen: we doen straks voor de zevende keer mee aan het spektakel. In vijf van de zes edities van de play-offs waarin we meededen haalden we de finale.
  • Robert Maaskant speelde tot nu toe vier play-off duels, en wel met NAC Breda. Maaskant is nog ongeslagen! Hij won twee keer van Feyenoord en schakelde FC Groningen vervolgens uit. Hij weet dus hoe met het bijltje gehakt moet worden om succes te hebben. De trainers van FC Twente, sc Heerenveen en FC Utrecht zijn nieuw in het play-off circus.
  • FC Twente deed volgens het DvhN vier maal eerder mee en zou steevast Europees voetbal behaald hebben, maar volgens ons is dit baarlijke nonsens. FC Twente heeft nog geen enkele keer iets in de play-offs voor Europa League-voetbal gewonnen! (Zo vloog FC Twente er vorig jaar in de eerste ronde van de play-offs uit tegen RKC Waalwijk; Europees voetbal voor de Tukkers was louter te danken aan een Fair Play-ticket.)
  • Hetzelfde geldt voor de drie zgn. eerdere play-off deelnames van Heerenveen die steeds tot Europees voetbal zouden hebben geleid. Wanneer dan wel??? In 2006 wonnen de Friezen in de finale van FC Twente (het jaar dat FC Groningen meedeed aan de play-offs voor Champions League-voetbal!), maar dat was het dan ook.

Statistieken tellen donderdag en zondag echter niet. Er zal gevochten moeten worden voor elke meter en zelfs een uitslag van 0-0 of 1-1 hoeft zondag geen slechte uitgangspositie te zijn. Natuurlijk, velen zien ons graag vol op de aanval spelen, maar als je vervolgens door de Tukkers van het veld wordt geblazen verlaat je eervol de play-offs ... leuk en aardig maar daar zit niemand op te wachten. Liever met betonvoetbal naar de finale dan met een gedurfde een offensieve strategie zondag al een streep achter het seizoen zetten.

 

En wie weet valt er donderdag ook qua speelwijze voldoende te genieten in de Euroborg. Afgaande op de training van vanochtend worden geen mutaties aangebracht in het elftal dat zondag klop kreeg van ajax. Er had gekozen kunnen worden voor de opstelling die vóór de twee laatste wedstrijden vier maal op rij wist te winnen (maar vervolgens tegen VVV-Venlo geen schim was van zichzelf), maar Género Zeefuik lijkt om ons onbekende redenen uit de gratie gevallen te zijn. Hij zou maandag bij Jong FC Groningen hebben meegedaan, maar Género schitterde op het wedstrijdformulier door afwezigheid, zoals dat zondag bij het eerste elftal ook al het geval was. Vanmorgen speelde hij mee bij de tegenstanders van de basis, maar het zou maar zo kunnen dat Género Zeefuik morgen opnieuw uit het zicht verdwijnt omdat wederom aan Alex Christovao de voorkeur wordt gegeven. Opvallend.

Género Zeefuik poseert

 

Vermoedelijke opstelling FC Groningen tegen FC Twente op basis van de training van dinsdagochtend:

 

Kirm - Texeira - Bacuna

Lindgren - De Leeuw - Kieftenbeld

Burnet - Kwakman - Van Dijk - Magnasco

Bizot

 

Wel present op het TCN trainingsveld was vanochtend de smaakmaker van gisteravond, Filip Kostic. Het heeft er alle schijn van dat de jonge Serviër donderdag op de bank mag beginnen en we zijn benieuwd of hem een invalbeurt wordt gegund. Eerlijk is eerlijk, we hebben hem vaak zien trainen en spelen en vaak was het terecht dat hij buiten de selectie werd gehouden, maar wie weet komt het er toch nog uit bij de als opvolger van Dusan Tadic gepresenteerde, maar vanwege zijn dubieuze zaakwaarnemer voornamelijk negatief in het nieuws zijnde Kostic.

 

Filip Kostic, vanochtend op TCN

 

Nacer Chadli en Dusan Tadic - hou je hen donderdag en zondag goed in bedwang, dan blijft er aanvallend een hoopje ellende over aan de kant van de Tukkers en daar moeten we gebruik van zien te maken. Het zou gunstig zijn als de heren Magnasco en Lindgren hun onstuimige dadendrang zó weten te doceren dat we ook zondag op hen een beroep mogen doen. We kunnen de beide liefhebbers van de vliegende scheermessen niet missen en hopen dat ook Pieter Vink donderdag blijk geeft van een voorliefde voor echt mannelijk voetbal. Onze gevederde vriend floot ons dit seizoen vier maal eerder, en in 100% van de gevallen betekende dit drei punt'n voor Grunn. Aan dat soort statistieken hechten we, subjectief en groen-wit gekleurd als we zijn (sorry, NDC Mediagroep :-) ), dan weer wél waarde.

 

We hopen dat de Euroborg donderdag aardig gevuld zal zijn en hopen vooral op een ons onderschattende tegenstander die van een wel erg koude kermis thuiskomt. De nul houden zal donderdag belangrijk zijn, en zo niet - dan tenminste thuis niet verliezen. Europa lonkt, vergeet dat niet!

 

 

Voorbeschouwing OOG Radio en TV:

 

 

Afsluitende training:

Opstelling FC Groningen ongewijzigd t.o.v. thuisduel tegen ajax; Zeefuik uit de gratie?

 

Ook op grond van de afsluitende training kunnen we concluderen dat de trainersstaf vasthoudt aan de basisopstelling die afgelopen zondag tegen ajax met 0-2 verloor. Bovendien opvallend: Género Zeefuik lijkt nog altijd uit de gratie. Hij deed niet mee aan het partijspel; we verwachten hem morgen niet bij de selectie. Zeefuik beëindigde de training bovendien vroegtijdig. We hopen straks bij het perspraatje te vernemen wat er aan de hand is. Van een blessure was ogenschijnlijk geen sprake. Dit hoeft echter niet te betekenen dat hij daadwerkelijk niet geblesseerd is.

 

Vermoedelijke opstelling FC Groningen:

Bizot; Magnasco, Van Dijk, Kwakman, Burnet; Kieftenbeld, De Leeuw, Lindgren; Bacuna, Texeira, Kirm

 

Forza Grunn!

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.