Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

116 gasten online

Robert Maaskant: "Wij gaan er volle bak voor en willen stunten tegen Twente"

Robert Maaskant toonde zich vanmiddag van zijn strijdbare kant. FC Groningen heeft de competitie als zevende beëindigd, "met vallen en opstaan maar het bereiken van die plek was maar voor één ding: kijken of we in de play-offs Europees voetbal kunnen behalen." De hoofdtrainer ziet zijn ploeg niet als favoriet in de play-offs (FC Utrecht en FC Twente hebben meer punten behaald), maar ziet wel mogelijkheden om in een tweeluik met FC Twente (dat er vorig seizoen in de eerste ronde van de play-offs uitvloog tegen RKC Waalwijk, red.) te stunten, zoals er dit seizoen ook in de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen gestunt was.

 

"Dat moet je oproepen. Om verder te willen zullen we de boel thuis op stelten moeten zetten, daar hebben we het publiek voor nodig en dan is het ongelofelijk jammer dat onze charmante burgervader, die al genoeg problemen heeft maar er nu nog veel meer krijgt, allerlei beperkingen heeft opgelegd." (Inmiddels is FC Groningen woedend uit het vooroverleg met burgemeester en politie gestapt. Ons aller Rehwinkel is bang voor confrontaties tussen supporters van FC Groningen en FC Twente en heeft vrije verkoop om die reden verboden. Op 17 maart jl. speelde FC Groningen echter ook thuis tegen FC Twente, zijn er honderden Tukkers naar Groningen gereisd en is er helemaal niets gebeurd. Tot nu toe zijn er 12 kaartjes aan FC Twente-fans verkocht voor het duel van komende donderdag, red.)

 

Bekijk hier de reactie van de (terecht) woedende Hans Nijland tegenover RTV Noord

 

Inmiddels hebben we ook een fotoreportage van Eric Smit van de training van woensdagochtend toegevoegd!

 

Tot nu toe 6.000 kaarten verkocht; Hans Nijland verwacht morgen 10.000 à 12.000 toeschouwers

Afgaande op het door RTV Noord vermelde bericht moeten we het morgen met een slechts halfvolle Euroborg doen. Tot nu toe (woensdagavond) zijn er 6.000 kaartjes verkocht; Hans Nijland verwacht dat er morgenavond 10.000 à 12.000 toeschouwers op het play-off duel tegen FC Twente zullen afkomen. Nijland: "Doordat er geen vrije verkoop is schat ik in dat we 2 tot 3 duizend kaartjes minder zullen verkopen." In het uitvak zullen zegge en schrijven 45 Tukkers te bewonderen zijn.

Robert Maaskant hoopt toch op een aardig gevuld stadion zodat zijn spelers datgene kunnen krijgen wat nodig is om FC Twente te verslaan. Hij wil tegen de Tukkers minder behoudend spelen dan tegen ajax, maar verandert zijn basisopstelling niet. Op de wisselbank voert hij één mutatie door. Hij offert één verdedigende middenvelder op ten koste van een aanvaller. Femi zit om die reden niet bij de selectie (al heeft Maaskant wat meer moeite met het passeren van Femi dan met het buiten de ploeg houden van Zeefuik); Filip Kostic neemt zijn plaats in op de bank. Género Zeefuik zit opnieuw niet bij de selectie. Hij is niet topfit maar had wel kunnen spelen, maar Maaskant geeft opnieuw aan Alex Christovao de voorkeur als reservespits. Luciano verblijft nog altijd in Brazilië bij zijn ernstig zieke vader en zal dit seizoen niet meer inzetbaar zijn. 

 

Thuisduel tegen ajax

De hoofdtrainer vond dat FC Groningen na drie minuten op voorsprong had moeten staan toen Michael de Leeuw een enorme kans kreeg, maar hij vond dat zijn ploeg in het vervolg van de wedstrijd te behoudend speelde, te veel naar achteren leunde, te weinig de momenten koos om eruit te komen en te weinig druk heeft gezet. Tegen FC Twente, dat gezien de investering van € 30 miljoen kampioen had moeten worden maar volgens hem van een minder goed kaliber is dan ajax, wil hij minder behoudend spelen. Hij zal dit niet doen met de strijdwijze van de serie van vier wedstrijden die tot en met de thuiswedstrijd tegen Heerenveen in winst werden omgezet, want dat waren stuk voor stuk tegenstanders die onder FC Groningen stonden of gelijkwaardig waren. FC Twente beschouwt hij echter als een betere ploeg met op elke positie een betere speler.

 

FC Twente

Maaskant vindt dat FC Twente de weg omhoog heeft gevonden, "en dat met een niet-gediplomeerde trainer. Ik heb niks tegen Alfred Schreuder, maar FC Twente heeft lak en maling aan allerlei reglementen." Hij vond dat Twente een knappe prestatie tegen PSV heeft geleverd.

 

FC Groningen heeft in Eindhoven een harde les geleerd toen FC Groningen aan alle kanten werd overlopen en bij rust met 5-0 achter stond; op die manier zal er donderdag niet tegen FC Twente worden gespeeld.

 

Robert Maaskant zou een uitslag van 2-0 erg prettig vinden, "dat is net even safer dan 1-0." Mocht een 2-0 er niet inzitten dan hoopt hij dat zijn ploeg de nul weet te houden.

 

Robert Maaskant vergeleek zijn ploeg met Borussia Dortmund. "Wij verdedigen ongeveer net zo als Dortmund, dat echter veel effectiever speelt."

 

"Wij gaan er donderdag volle bak tegenaan en willen stunten!", zo sluit Robert Maaskant het perspraatje strijdbaar af.

 

Fotoreportage van Eric Smit van de training van woensdagochtend

 

DSC_9905
DSC_9914
DSC_9915
DSC_9919
DSC_9924
DSC_9930
DSC_9938
DSC_9954
DSC_9955
DSC_9959
DSC_9960
DSC_9973
DSC_9991
DSC_9996
01/14 
start stop bwd fwd

 

Opstelling FC Groningen:

Bizot; Magnasco, Van Dijk, Kwakman, Burnet; Kieftenbeld, De Leeuw, Lindgren; Bacuna, Texeira, Kirm

Bank: Van der Lei, Letschert, Johansson, Sparv, Schet, Christovao, Kostic

Niet bij de selectie: Luciano, Kappelhof, Femi, Van Moorsel, Zeefuik, Bakker, Bos

 

De selectie van FC Groningen kent het hele seizoen al weinig blessures. Dit is volgens Robert Maaskant te danken aan het in de voorbereiding op dit seizoen verrichten van heel veel loopwerk.

 

Hans Nijland in gespreek met OOG Radio en TV:

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.