Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

111 gasten online

Voorbeschouwing FC Twente - FC Groningen

De selectie van FC Groningen heeft vanmiddag in de Euroborg een luchtige en ontspannen training afgewerkt; na de afsluitende sessie in de aanloop naar de play-off return in Enschede is de groep naar het oosten vertrokken. De wedstrijd begint morgen nl. al om 12:30 uur; om die reden is ervoor gekozen om nu al naar Tukkerland af te reizen. Aanwezig vanmiddag waren 21 spelers, waarvan er nog drie zullen moeten afvallen om tot een 18-koppige wedstrijdselectie te komen.

 

Wij nemen aan dat Femi, Paco van Moorsel en Género Zeefuik de klos zullen zijn; de 18 spelers die in dat geval overblijven zijn dan gelijk aan de uitverkorenen die donderdag in de heenwedstrijd op het wedstrijdformulier stonden.

 

Inmiddels hebben we ook een fotoreportage van Patrick Stinissen toegevoegd!

Stefano Magnasco was vanmiddag de enige speler die zelfs in de rondo - het enige echte onderdeel van de training van vanmiddag - met geslepen scheermessen speelde. Hij gleed over de grond op jacht naar bal of benen, en lijkt weinig moeite te hebben om zich op z'n Chileens op te laden voor de kraker van morgenmiddag.

 

Na wat warmlopen en sprinterij werd de groep veldspelers opgesplitst in twee subgroepjes. Ruud Hesp nam op de na de slijtageslag van donderdag alweer verrassend goed ogende grasmat de beide keepers Marco Bizot en Stefan van der Lei onder handen; Robert Maaskant en Dick Lukkien deden actief mee aan de sfeerverhogende rondo's die een hoog teambuildend karakter hadden. 

 

Fotoreportage van de training van zaterdagmiddag van Patrick Stinissen

 

Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
01/13 
start stop bwd fwd

 

De beide groepen waren dusdanig samengesteld dat hieruit werkelijk niets met het oog op de opstelling van morgenmiddag viel af te leiden:

 

Groep Maaskant:

Kieftenbeld, Kirm, Kwakman, Letschert, Lindgren, Magnasco, Van Moorsel, Sparv, Texeira

 

Groep Lukkien:

Bacuna, Burnet, Christovao, Van Dijk, Femi, Kappelhof, Kostic, De Leeuw, Schet, Zeefuik

 

Interessant was het feit dat Dick Lukkien zich na afloop van de training nog een poosje individueel met Filip Kostic bezig heeft gehouden. De invalbeurt van de jonge Serviër van afgelopen donderdag smaakt naar meer en we zijn erg benieuwd hoeveel speeltijd hij morgen kan bijschrijven.
 

Andraz Kirm, Filip Kostic en de tolk

van Filip na afloop van de training

 

FC Groningen heeft morgenmiddag maar één doel: de laatste uitoverwinning bij FC Twente uit de boeken kegelen. De Trots van het Noorden nam voor het laatst op 7 november 2004 de volle buit mee uit Enschede; de heerlijke 1-2 overwinning, met dank aan de beide goalgetters Mile Krstev en Erik Nevland (de Noor maakte die dag zijn debuut voor de FC en scoorde meteen!), verdient wat ons betreft morgenmiddag navolging. Dezelfde uitslag van 1-2 zou ook zondagmiddag volstaan om de finale van de play-offs te bereiken.

 

FC Twente - FC Groningen, 7 november 2004, 0-2 ! (foto's: Trots van het Noorden)

 

Wie jaren geleden de play-off duels van FC Groningen tegen AZ en ajax en gisteravond de Spaanse bekerstrijd tussen de beide aartsvijanden uit Madrid heeft aanschouwd, die weet dat vermeend kwaliteitsverschil lang niet altijd doorslaggevend is voor de uiteindelijke uitslag. Veel, zo niet alles, hangt vaak af van de wedstrijdinstelling. En natuurlijk komt er ook wel eens een vleugje geluk bij kijken.

 

Wij gaan de wedstrijd van morgen niet langer voorbeschouwen, maar hopen vurig op een stunt van jewelste. Als het morgen tussen de Groningse oren goed zit, en als FC Groningen op het gebied van over-mijn-lijk-mentaliteit en effectiviteit een ruime voldoende weet te scoren, dan kon het duel van morgen wel eens niet het laatste van dit seizoen zijn. Man, wat zou het geweldig zijn om ten koste van de Tukkers door te stomen naar de finale van de play-offs. Hebben 171 hondstrouwe groen-witte fans morgen middag in het uitvak van de Grolsch Veste de middag van hun leven? Het is hun meer dan ooit gegund!

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.