Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

297 gasten online

Voorbeschouwing Heracles Almelo - FC Groningen

In vliegende vaart denderen we voort. En da's nou het mooie van de zo ongrijpbare flow: spelers willen het liefste zo snel mogelijk weer aan de bak, en supporters vloeken en tieren als er een wedstrijd wordt afgelast. Heerlijk toch, die emoties. Hoe anders was het een maandje geleden! Vergeten is de 1e seizoenshelft, na een ongekende inhaalslag staan we strak 9e en beuken nadrukkelijk op de poort van de plekken 5 t/m 8. Op naar de play-offs, op naar Heracles!

 

UPDATE vrijdag 5 februari 2010 na training op kunstgrasveld van Corpus den Hoorn:
Femi geblesseerd; Van de Laak en Pedersen terug bij selectie
Wij houden het, zwaar onder voorbehoud, op de volgende opstelling voor Heracles-uit:
luciano; blind, sankoh, granqvist, stenman; holla, van de laak, enevoldsen, lovre; bacuna, matavz
(Het onzekere zit met name in de basisplaats voor Koen. Mogelijk is ook om te starten met Nordstrand voorin en Bacuna op het middenveld.)

 

Overigens denkt RTV Noord dat Femi op het middenveld wordt vervangen door Blind, dat Hiariej wederom rechtsback zal spelen, dat Bacuna en Matavz in de spits staan en dat Van de Laak en Nordstrand op de bank zullen beginnen. Volgens Noord is Femi maar liefst 3-6 weken uit de roulatie, een fikse tegenvaller mocht dit kloppen.


Kijk voor meer info's over de training van vandaag onderaan de voorbeschouwing!

 

 

Gisteravond: weer ongeslagen, weer geen tegendoelpunt

Spelers en trainer hebben het gisteravond na afloop van de zege op ADO in de plaggenslag van de Euroborg goed verwoord. Danny Holla was realistisch en zakelijk. Hij vertelde dat de spelers zich goed voelen, maar dat het gisteren niet af te zien viel aan het veldspel van de FC. Het deed hem echter deugd dat ook slechte wedstrijden inmiddels gewonnen worden. En ook Ron Jans was niet lyrisch over de vertoonde technische hoogstandjes en finesses in de uitvoering van zijn ploeg gisteravond, zo vond hij dat zijn ploeg het na de 2-0 beter had moeten uitspelen: was het 2-1 geworden, dan hadden we het nog moeilijk gehad, aldus onze toch tevreden terugblikkende coach. Vragen over een mogelijke overgang naar de club uit Friesland die zich volgend seizoen met een figurantenrol in de Jupiler League tevreden zal moeten stellen (ik doel niet op Cambuur Leeuwarden, de club die zal promoveren en dus volgend jaar weer geen Friese derby) wimpelde hij af, maar ik vraag me de laatste weken wel eens af: zou hij nu, op dit moment, met 10 punten uit de laatste 4 wedstrijden in de knip, een eclatant doelsaldo van 5 voor en 0 (nul, niks, nada) tegen en een lekkere sfeer in en rond de ploeg, dezelfde beslissing over zijn toekomst hebben genomen? Of zou hij gewoon weer een jaar hebben bijgetekend, in de wetenschap dan wel verwachting/hoop dat er een geweldig seizoen voor de deur staat, met een herstelde Petter Andersson die eindelijk weer kan schitteren in een aantal gave potten Europees voetbal? We zullen het nooit weten, hij zal het vast niet toegeven, en het oproepen van de als-vraag heeft ook geen enkele zin, zijn opvolger is al benoemd.

 

Net als na AZ-uit is de conclusie helder: voor een langdurige, verlekkerde terugblik ontbreekt ons de tijd. Na AZ-uit zou drie dagen later alweer gespeeld moeten worden (door de afgelasting kwam er overigens uiteindelijk één dagje bij), en na de wedstrijd van gisteravond werd vandaag het krachthonk onveilig gemaakt door de FC, morgenochtend wordt er op het kunstgras van Corpus den Hoorn getraind, en dan staat alweer de volgende wedstrijd voor de deur! Engelse weken hebben wel wat, spelers spelen liever wedstrijden dan dat ze hun energie op het trainingsveld kwijt moeten zien te raken, en slechts de betrokken riooljournalistjes van FCG Online moeten zien waar ze de tijd dan wel inspiratie vandaan halen voor hun wazige stukken. Ach, kunnen we alvast wennen aan komend seizoen, met al die poulewedstrijden Europa League hoeven spelers weinig trainingen te vrezen en zal ondergetekende met zijn lasogen vastgeroest aan zijn laptop zitten

 

Kunnen we al iets zeggen over de opstelling van Heracles-uit (niet te verwarren met Heracliden Oet, akoestisch op de volgende manieren vastgelegd, gratis en voor niks worden u hier en hier zomaar twee kippenvel-momenten aangeboden, geen dank!)

(voor wie tijdig in het stadion was gisteren: wat was het weer gaaf om Pé Daalemmer en Rooie Rinus' Z-Side knetterhard uit de speakers te horen!)

 

De opstelling van zaterdagavond dus. Laten we eens wat mogelijke mutaties opwerpen.

 

Oluwafemi Ajilore, kortweg: Femi

Wie het wedstrijdverslag van Grunn-ADO op RTV Noord letter voor letter doorleest, die ziet daar staan: "Femi werd buiten de lijnen behandeld. De middenvelder kwam niet terug in het veld vanwege een hamstringblessure." Hier zijn we niet blij mee. Wie dit seizoen een beetje heeft gevolgd, en dat hebben we allemaal, die weet dat blessures van Grunnigers per definitie langdurige geschiedenissen zijn en hamstringblessures zijn nog eens kloten in het kwadraat. We hopen dat we morgen tijdens de training op Corpus met keiharde tegenbewijzen om de oren worden gesmeten, maar op dit moment hebben wij zeker voor de wedstrijd van zaterdagavond in Almelo een streep door de naam van onze Nigeriaanse vriend gehaald. Jammer voor ons, en jammer voor hem, hij zal vast van plan zijn geweest om de smaak van kunstgras eens langer dan 2 minuten tot zich te nemen. Vorig jaar vond Van Egmond, één van de belabberdste dragers van een KNVB-scheidsrechtersaccreditatie ooit, het immers nodig om de wedstrijd van de FC in het algemeen en die van Femi in het bijzonder te verknallen door hem na 2 minuten een rode prent voor te houden. Desondanks sleepten we een 1-1 uit het vuur (PETTER!), en na de betreffende speelronde stonden we 1e (jawel, u leest het goed, 1e) op de ranglijst.

 

Zaterdag echter: wellicht geen Femi.


Wie gaat Femi in dat geval vervangen? Tegen ADO nam Zonneveld diens plek over, en hij kreeg met zijn invalbeurt niet de handen van alle 21.289 toeschouwers op elkaar. Theo Lucius zat tegen ADO nog niet bij de selectie, dus een basisplaats voor de 33-jarige routinier lijkt onwaarschijnlijk. Wij zouden dan opteren om Leandro Bacuna een linie naar achteren te trekken en Morten Nordstrand naast new-born geweldenaar Tim Matavz in de frontlinie te posteren.

 

Daley Blind

Deze kanjer uit, het kost ons moeite om het volgende detail erbij te vermelden, de Randstad doet het geweldig. Hij schoof tegen ADO door naar het centrum en opbouwend speelt Sankoh daar wat soevereiner (laatstgenoemde maakt ook meer fouten, maar dit terzijde, op Sankohs sterallures en zelfingenomenheid komen we straks nog even terug), Blind was dus niet zo nadrukkelijk aanwezig als op de positie rechtsback waar hij eerder deze maand furore heeft gemaakt. Echter, van het boomlange maar beperkte oermens Milic was al helemaal weinig te zien gisteravond, Blind en Granqvist (moet worden vastgelegd voor het leven) hadden de reus volledig in hun buutse.

 

 

Sankoh zal zaterdag echter terugkeren in het elftal, zo nemen wij zomaar aan, en dus schuift Blind terug naar zijn stekkie rechts achterin. Het alternatief zou zijn dat Ron Jans Tom Hiariej daar laat staan, maar daar gaan wij niet vanuit. Hiariej mist nog spelritme (al deed hij het naar omstandigheden prima tegen ADO), verklaarde zelf na afloop er na 60 minuten doorheen gezeten te hebben en verder heeft Ron Jans zich al diverse malen (terecht) lyrisch uitgelaten over de huurling uit 020, die wij langzaam maar zeker hopen los te zien komen van zijn afkomst uit één van de ergste achterstandsgebieden van Nederland. Wij nemen aan dat er bij hem het besef gaat groeien dat hij hier, in Grunn, de man kan worden, dat een langer verblijf bij de Trots van het Noorden beter is voor zijn carrière dan zieltogend wegkwijnen op het toekomstloze sportpark De Toekomst, normaal gesproken de thuishaven van de neusbeloften. Kortom, ik heb Daley voor volgend seizoen nog niet afgeschreven. Zijn huidige trainer Ron Jans hief na afloop van de gewonnen uitwedstrijd bij AZ de loftrompet over hem in de VI van deze week, wij citeren: "Ik kan het hebben over de reddingen van Luciano of over de telescoopbenen van Andreas Granqvist, maar met name Blind was een openbaring. Hij bleef verdedigend verrassend goed overeind, nam veel initiatief naar voren, durft een man uit te spelen en scoorde in de eerste helft nog bijna. Ik vind het mooi dat hij zo speelt. Alsof hij op een roze wolk zit."

 

Kortom, wie zich over één van zijn discipelen zó uitlaat, die zet hem twee wedstrijden later niet opeens op de bank.

 

Dus Daley Blind zal weer rechtsback spelen, en Hiariej zal vermoedelijk starten in de wederom overzichtelijke dugout.

 

Eén en ander resumerend plempen we dan de volgende in onze ogen te verwachten opstelling op de site:

 

matavz - nordstrand

lovre

enevoldsen - bacuna

holla

stenman - granqvist - sankoh - blind

luciano

 

Dit ziet er toch veelbelovend uit, weer met onze echte speelstijl 4-4-2 met een ruit op het middenveld.

 

Ik zou zeggen: stem vrijdag af op onze site om te checken of bovenstaande opstelling daadwerkelijk uit de afsluitende training naar voren is gekomen, of dat die gespeend is van elke realiteit en naar het rijk der fabelen doorverwezen kan worden!

(of naar een achterafveldje in Zwolle, met graagte bieden we u ook nog een legendarische scene van Bert Visscher aan, 't is alsof hij bezingt hoe Ron Jans met anti-held García zou hebben moeten communiceren. Beste lezers, investeer nogmaals 5 minuten en 6 seconden van uw leven, bekijk de clip en kom niet meer bij)

 

KNVB-nee bedankt

Deze instantie is het inmiddels niet meer waard om met hoofdletters geschreven te worden, zie onze klaagzang van dinsdag over deze ivoren toren uit Zeist, en vandaag werden wij nogmaals in onze mening gesterkt. Want waarom mag Grunn-ADO met slechts 24 uur uitstel gespeeld worden en gaat NEC-Willem II zomaar van 2 februari naar 17 februari (2010, dat wel)? Dit riekt toch naar wanbeleid. De uitleg van het monstrum uit het Gooi was na eerder deze week nog: “In eerste instantie wordt bekeken of de wedstrijd in dezelfde speelronde is te plannen. De thuisspelende club wordt gevraagd of dat in organisatorisch opzicht mogelijk is, en of dat met de lokale driehoek afgestemd kan worden. Groningen heeft dat gegaan en is akkoord gegaan, dus kan er gespeeld worden. De uitspelende club, in dat geval ADO, is alleen volgende bij deze.” (bron VoetbalZone). Waarom kan NEC-Willem II dan pas over ruim twee weken worden ingehaald? Laat ik er maar over ophouden, ik zal het allemaal wel niet begrijpen.

 

Nog even over Sankoh

We hebben het niet in de Sportweek gevonden, maar onze omhooggevallen ster lijkt de wens van de FC om met hem na dit seizoen verder te gaan nog niet geheel op waarde geschat te hebben. De Sierra Leonees schijnt het volgende beweerd te hebben (bron: VoetbalPrimeur): "Ik ben tevreden bij FC Groningen, de mensen zijn goed voor me, maar als voetballer wil je op een gegeven moment ook ergens anders kijken. We gaan snel om de tafel. Deze week hebben we twee wedstrijden, maar daarna is het rustiger en zullen we gaan praten. Dan zien we wel wat er uit komt. Het kan alle kanten op."

 

 

 

 

Welnu, beste Gibril: neem van mij aan dat je bij de FC op je plek bent, met je talenten maar ook met je tekortkomingen. Schoot je tegen ADO eerder dit seizoen niet op een hopeloze manier in eigen doel, met het verlies van twee dure punten tot gevolg? Liep je al niet eens woedend weg van de training omdat Ron Jans het tegen PSV met Svejdik wilde proberen? Kreeg je in april 2009 thuis tegen Willem II niet in één wedstrijd zowel geel als donkerrood met een lange schorsing tot gevolg, je team hiermee duperend? En in mei 2008 verklaarde je nog dat je graag naar "één van de vier Nederlandse topclubs" wilde. Concrete belangstelling was er nog niet (toch een veeg teken), maar: “Er wordt veel over mij gezegd. Tot nu toe zijn het alleen maar geruchten, maar ik heb wél zo mijn ambities. Ik wil hogerop. En in Nederland kan dat alleen door naar Ajax, Feyenoord, PSV of AZ te gaan.”

 

De belangstelling van een topclub kwam er niet, voor zover wij weten, en hier, bij FC Groningen, kan hij zich onderscheiden. Dit is zijn niveau. Ik hoop dat hij en zijn zaakwaarnemer het niet de dol gaan drijven met hun ambities en salariswensen, die strategie is gedoemd te mislukken. Heren, keer terug op aarde, en teken gewoon bij tegen maximaal hetzelfde, vorstelijke salaris als wat nu getoucheerd wordt.

 

Wij gaan deze voorbeschouwing zo stoareg aan afsluiten! Nog even iets over:

 

De statistieken van Heracles-uit

Bij deze toch sympathieke representant van Tukkerland hebben we het tot nu toe heel, heel behoorlijk gedaan! In de tot nu toe 14 in Almelo gespeelde ontmoetingen tussen Heracles en FC Groningen hebben we maar liefst 9 overwinningen behaald tegen slechts 4 sneue debacles. Een gelijkspel is dus een zeldzaamheid, het resultaat Unentschieden kwam alleen vorig seizoen tot stand! Met dank aan Van Egmond, we hebben het al gememoreerd. De laatste zeperd dateert uit augustus 2005, toen we met 2-1 het onderspit dolven. Legendarisch echter was de 4e mei 1986, toen er na 90 minuten een eindstand van zegge en schrijve 0-4 op de krakkemikkige borden stond, hiervoor waren onze helden Johan de Kock, Peter Houtman (2x) en Harris Huizingh verantwoordelijk, met dank aan www.fcgstats.nl. Achteraf bezien was het maar wat logisch dat er maar 2.500 toeschouwers op dat duel afkwamen. Zij hadden op die 4e mei niet alleen om 20 uur iets te herdenken.

 

Tenslotte: de scheids introduceren we dit keer op een grafische wijze aan onze gewaardeerde lezersschare. We moeten het vrijdagavond doen met niemand minder dan:

 

 

Huiskamervraag:

Welke scheidsrechter gaat er schuil achter deze weinig verheffend toegetakelde viervoeter?

 

 

 

 

Voor dit keer is het voldoende! Wij verheugen ons nu al op Heracles-uit, de wedstrijd die zaterdagavond laat begint om kwart voor negen, maar die door een goed gevuld uitvak bezocht zal worden. Deze autocombi zal de nodige groen-witten naar Almelo trekken. En dit is volkomen terecht. Kijk maar eens verlekkerd naar de stand. De achterstand op de nummer 5, om maar eens wat te noemen, is maar zes punten! Laat de nummer 5 nou net Heracles zijn. Dé kans om ze weer eens met de neus op de feiten te drukken! Maar: respect: men doet het meer dan aardig in Almelo dit seizoen, en met Mark-Jan Fledderus en Antoine van der Linden treffen we er twee oudgedienden. 't Wordt een mooie pot! En krijgen we het weer voor elkaar ons mooie spelletje ten tonele te spreiden, oftewel passie en strijd leveren en druk zetten op elke vijandelijke linie - dan kan succes weer niet uitblijven!

 

UPDATE vrijdag 5 februari 2010 na training op kunstgrasveld van Corpus den Hoorn:
Femi geblesseerd; Van de Laak en Pedersen terug bij selectie
Wij houden het, zwaar onder voorbehoud, op de volgende opstelling voor Heracles-uit:
luciano; blind, sankoh, granqvist, stenman; holla, van de laak, enevoldsen, lovre; bacuna, matavz

Wat we al vreesden blijkt te kloppen: Femi's hamstringblessure, woensdagavond tegen ADO opgelopen op de toendra van de Euroborg, is nog niet hersteld. Sterker nog, de blessure is van dien aard dat we hem een aantal weken kwijt zijn. Verder sluiten Nicklas Pedersen en Koen van de Laak weer aan bij de selectie. Ook Theo Lucius is weer fit, maar sluit uit voorzorg niet voor Heracles-uit maar naar alle waarschijnlijkheid pas volgende week aan bij de groep voor RKC-thuis.
De opstelling kon niet precies worden gedestilleerd uit de training van vanmorgen. Gisteravond hebben we de volgende prognose afgegeven (let op de punt-komma's voor de scheiding der linies):
luciano; blind, sankoh, granqvist, stenman; holla, bacuna, enevoldsen, lovre; nordstrand, matavz
Ron Jans heeft er door de terugkeer van met name aanvoerder Koen van de Laak een paar keuzemogelijkheden bij
(alle opties met Blind op de bank of met Zonneveld en/of Pedersen in de basis zijn buiten beschouwing gelaten):
* Hij kan Hiariej rechts achterin laten staan, Blind doorschuiven naar het middenveld en Van de Laak in de spits zetten
(--> Bacuna en Nordstrand op de bank)
* Hij kan Blind rechts achter posteren, en dan Bacuna op het middenveld en Van de Laak in de spits, of omgekeerd
(--> Hiariej en Nordstrand op de bank)
Wij houden het op deze laatste variant, met Koen op het middenveld, oftewel:
** luciano; blind, sankoh, granqvist, stenman; holla, van de laak, enevoldsen, lovre; bacuna, matavz
Aanwezig vandaag waren 16 veldspelers en 2 keepers. Van deze 16 veldspelers zal Lucius dus afvallen, zodat we met 17 man naar Almelo afreizen. Jorrit Kunst is weer bij de beloften aangesloten overigens. De selectie morgen bestaat dan naast ** uit van loo, koç, zonneveld, pedersen, nordstrand en hiariej


Tot zaterdag!

 

Forza Grunn!

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.