Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

243 gasten online

Erwin van de Looi: "Ik verwacht gretig en strijdbaar team dat elkaar de volle 90 minuten helpt"

De kop is er ook op het gebied van de wekelijkse perspraatjes af: Erwin van de Looi heeft, voor de eerste maal in zijn hoedanigheid als hoofdtrainer van FC Groningen, de verzamelde journaille tijdens een perspraatje vóór een officieel duel toegesproken. De nieuwe eindverantwoordelijke op (o.a.) opstellingsgebied wilde de basis van morgenavond nog niet prijsgeven, maar gaf wel aan dat zes spelers van de A-selectie zeker niet van de partij zullen zijn. Het gaat om de vier geblesseerden Nick Bakker, Hilal Ben Moussa, Henk Bos en Luciano, de niet-wedstrijdfitte Género Zeefuik en twee spelers die om voetbaltechnische redenen zijn afgevallen, te weten Tom Hiariej en Emil Johansson.

 

Het is nog niet 100% zeker dat Michael de Leeuw niet op het wedstrijdformulier zal staan van de wedstrijd die door 140 supporters van FC Groningen zal worden bijgewoond. De medische staf zal er alles aan doen om hem morgen tijdig wedstrijdfit te krijgen. Het is echter nog niet zeker dat dit zal lukken. Om die reden bestaat de voorlopige wedstrijdselectie uit 19 spelers, waaronder Stefan van der Lei en Richairo Zivkovic van Jong FC Groningen.

Voorbereidingscampagne / Michael de Leeuw

Erwin van de Looi heeft in de laatste oefenwedstrijd tegen FC Emmen wat zaken uitgeprobeerd. De trainersstaf wist al exact wat het aan David Texeira en Género Zeefuik had, en posteerde Michael de Leeuw in de spits. Zowel de trainers als De Leeuw zelf waren niet tevreden over de eerdere rol van Michael de Leeuw aan de rechterkant; aangezien hij voor FC Groningen een belangrijke speler is, is er in de voorbereiding gezocht naar een zo goed mogelijke rol voor hem, maar wel in combinatie met die van de overige spelers.

 

Op basis van die wedstrijd is afgelopen week vanaf dinsdag verder getraind. Complicerende factor is dat De Leeuw woensdag geblesseerd is afgehaakt en sindsdien niet meer getraind heeft. De FC zal er alles aan doen om hem tijdig fit te krijgen, maar geeft al aan geen onnodige risico's te willen nemen. Wij kunnen ons niet voorstellen dat hij in Nijmegen inzetbaar zal zijn.

 

Tactiek FC Groningen tegen N.E.C. opgebouwd uit drie pijlers:

  • Van de Looi verwacht een gretig en strijdbaar team.
  • Tijdens de trainingen is deze week ook rekening gehouden met de mindere punten van N.E.C.
  • De trainer verwacht dat de spelers elkaar de volle 90 minuten zullen helpen.

Als bovenstaande gebracht kan worden, dan heeft Van de Looi alle vertrouwen in een goede afloop.


Groningse internationals

Erwin van de Looi was verheugd over het feit dat Krisztian Adorjan, Andraz Kirm, Filip Kostic en Stefan van der Lei zijn opgeroepen voor oefeninterlands, die op woensdag 14 augustus a.s. gespeeld zullen worden. Van der Lei zit overigens in de voorlopige selectie van Jong Oranje en kan nog afvallen.

 

Erwin van de Looi over N.E.C.

Van de Looi wilde niet veel prijsgeven over de tegenstander van morgenavond. Hij heeft N.E.C. bekeken in het oefenduel tegen het Turkse Sivasspor (2-0 voor N.E.C.), en Marcel Groninger heeft de ploeg aan het werk gezien in de laatste oefenwedstrijd, die tegen het Spaanse Osasuna werd gespeeld en in 1-1 eindigde. FC Groningen speelde op datzelfde moment tegen FC Emmen.

 

N.E.C. heeft een fysiek sterke spits (Michael Higdon, red.), die lastig te bespelen is. Higdon zal dan ook ver van het doel gehouden moeten worden. Om de spits heen is veel beweging; de ploeg speelt heel anders dan afgelopen seizoen.

 

Volgens Van de Looi heeft N.E.C. FC Groningen drie maal zien spelen in de oefencampagne.


Johan Kappelhof versus Stefano Magnasco

In de laatste oefenwedstrijden kreeg Johan Kappelhof als rechtsback de voorkeur boven Stefano Magnasco. Kappelhof wekte op Van de Looi nl. een betere indruk dan Magnasco. Kappelhof heeft het volgens de trainer ook in zich om aanvallend op te komen; hij moet het echter ook laten zien. Johan Kappelhof kan ook als centrale verdediger spelen, maar volgens Van de Looi is het op dit moment het beste voor het team dat Eric Botteghin en Timo Letschert in het centrum spelen (al heeft William Ekong daar in de voorbereiding ook regelmatig gespeeld, zo vulde hij aan) en Kappelhof als rechtsback.

 

Krisztian Adorjan

Van de Looi zegt dat je bij Adorjan fysiek, interlands en jaren inlevert vergeleken met Femi, maar bij Adorjan spat de potentie en de slimheid ervan af. Het kan snel gaan met dit soort jongens, aldus Van de Looi. Op dit moment mist de Hongaar nog de inhoud om 90 minuten te kunnen spelen, vandaar dat hij niet in de basis staat. Van de Looi: "Het is bij vlagen smullen als je Adorjan ziet spelen."

 

Género Zeefuik

Aan allerlei testjes is ook te zien dat Adorjan verder is qua herstel, fitheid etc. dan Género Zeefuik. Met Zeefuik is de club in de zomer een traject ingeslagen (niet in de sportschool maar bij FC Groningen intern, om er bovenop te zitten), puur gericht om zijn belastbaarheid te vergroten. Hij heeft in de zomer doorgetraind, kan echter zeker nog niet 90 minuten in het eerste elftal spelen, en wordt daarom buiten de ploeg gehouden. Zeefuik zelf is hierover teleurgesteld en vindt dat hij ook bij de groep hoort als hij minder dan 90 minuten kan spelen, maar Van de Looi denkt daar anders over. Hij speelt momenteel vooral bij de beloften. Het is een verhaal van de langere adem, aldus de hoofdtrainer, maar hij heeft alle vertrouwen in Género Zeefuik. Hij had op dit moment graag een fitte Zeefuik erbij gehad, maar hij wil eerst opbouw bij hem zien. Er wordt dus niet ad hoc van wedstrijd naar wedstrijd gekeken maar er wordt gezocht naar bestendigheid. Het heeft niet alleen met zijn gewicht te maken, ook met zaken als spiermassa etc.

 

Ambitie FC Groningen

Van de Looi herhaalde hetgeen hij op de persdag had verteld. Er is geen doelstelling met betrekking tot een bepaalde gewenste positie op de ranglijst afgesproken, maar dit betekent niet dat de club niet ambitieus is. Van de Looi zegt dat we eerst maar eens moeten kijken waar zijn ploeg staat, en waar andere ploegen staan. Feit is volgens hem dat zijn ploeg veel mogelijkheden heeft en dat er veel voetbal in de groep zit, meer dan afgelopen seizoen toen de groep ervarener maar ook verdedigender ingesteld was. Dit kwam er in de oefenduels echter niet altijd uit.

 

Vermoedelijke samenstelling wedstrijdselectie FC Groningen:

Basis: Bizot; Kappelhof, Letschert, Botteghin, Wijnaldum; Van der Velden, Lindgren, Chery; Kirm, Texeira, Kostic

Bank: Van der Lei, Adorjan, Burnet, Ekong, Kieftenbeld, Magnasco, Zivkovic

Niet bij de selectie: Bakker, Ben Moussa, Bos, Hiariej, Johansson, De Leeuw, Luciano, Zeefuik

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.