Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

83 gasten online

Erwin van de Looi tevreden over duel bij N.E.C. maar wijst op verbeterpunten

Erwin van de Looi wilde tijdens het perspraatje van vanmiddag nog niet ingaan op de wedstrijdselectie van komende zondag, laat staan dat hij de opstelling wilde prijsgeven. Er moet eerst worden afgewacht hoe Timo Letschert en Michael de Leeuw, die beiden vanochtend voor het eerst sinds hun blessures weer volledig hebben meegetraind, op de inspanningen van de training van vanmorgen zullen reageren. Richard van Elsacker, Hoofd Communicatie FC Groningen, gaf na de bespiegelingen van de hoofdtrainer aan dat er zondag een grote drukte bij de kassa's wordt verwacht. Met name de losse kaartverkoop loopt nl. erg goed.

 

Hij deed een klemmend beroep op de supporters om zondag op tijd naar de Euroborg te komen. Overigens is de nieuwe Fan Corner ook morgen geopend. Er kunnen dan zowel losse kaarten als seizoenkaarten worden gekocht.

Speciale gast vandaag bij het perspraatje: Piet van Dijken, wereldberoemd in Stad en Ommeland. Bij binnenkomst kletste hij even met de gisteren jarige Jan Mennega, waarna hij zich doodleuk aan het hoofd van de tafel nestelde. Aldoor werd zijn plek echter al snel ingenomen door Erwin van de Looi. De inbreng van de vanmiddag iets minder welbespraakte Van Dijken beperkte zich tot het na afloop melden dat alles duidelijk was. 

 

 

Korte terugblik op uitduel bij N.E.C.

Erwin van de Looi keek terug op de seizoensouverture van vorige week. De wedstrijd tegen N.E.C. was goed verlopen; hij heeft voor wat betreft FC Groningen een positief duel gezien met heel behoorlijk spel aan de kant van zijn ploeg. Het is afwachten op welk niveau N.E.C. en FC Groningen staan, maar Van de Looi ziet zijn team graag op dat niveau en op die manier spelen, zeker ook thuis.

 

Clubleiding, trainers en spelers van FC Groningen willen het gevoel rondom de club graag ombuigen. De wedstrijd van afgelopen week zegt nog weinig, maar smaakt wel naar meer, aldus Erwin van de Looi. Verbeterpunten zijn er volgens hem wel. Er werd knullig een tegendoelpunt weggegeven; zeker in fases waarin de FC dominant is moet de ploeg geconcentreerd blijven. Verder is er op het gebied van onderlinge afstemming en het benutten van ruimtes nog wel e.e.a. te verbeteren.

 

Hij en zijn staf en ploeg zijn bezig met de lange termijn, waarin meer voetbal in de ploeg moet komen. Het team gaat daar gewoon mee door, ook als er eens verloren mocht worden.

 

Van de Looi over FC Utrecht

Hij schat FC Utrecht in als een ander kaliber tegenstander dan N.E.C. De trainersstaf heeft de tegenstander van zondag aan het werk gezien in de Europa Cup-duels tegen Differdange, en ook afgelopen zondag in de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Afgelopen week heeft Van de Looi goed en duidelijk naar de wedstrijd tegen FC Utrecht kunnen toewerken.

 

Van de Looi vond FC Utrecht in genoemde wedstrijden wisselvallig spelen. Tegen de Eagles was Utrecht in de eerste helft heer en meester, maar na rust bij vlagen kwetsbaar. De wisselvalligheid in de wedstrijden tegen Differdange was nog extremer. FC Utrecht is inmiddels weer overgeschakeld op een 4-4-2 concept, dat afgelopen seizoen zo succesvol was. Tegen Differdange uit Luxemburg opereerde de ploeg nog in een 4-3-3 formatie.

 

Volgens de hoofdtrainer van FC Groningen heeft FC Utrecht goede aanvallers, en beweeglijke middenvelders met veel voetballend vermogen.

 

Verhuur Yoëll van Nieff aan FC Dordrecht

FC Groningen is tevreden van de ontwikkeling van Van Nieff, die dicht tegen het eerste elftal aan zat. Gezien de huidige samenstelling van de eerste selectie (sterk, dus moeilijk om daar een plekje te krijgen, red.) en ook de huidige opzet van de beloftencompetitie (extreem zwak, red.) is er echter bewust voor gekozen om Yoëll aan FC Dordrecht te verhuren. Het doel van FC Groningen is om een betere speler terug te krijgen. De FC zal hem intensief blijven volgen en ook met FC Dordrecht intensief contact blijven houden.

 

FC Groningen wil Stefan van der Lei en Hilal Ben Moussa graag verhuren

Ook Stefan van der Lei en Hilal Ben Moussa mogen verhuurd worden. Doel hiervan is, analoog aan de verhuur van Yoëll van Nieff, om de spelers ervaring in bv. de Jupiler League te laten opdoen zodat ze zich kunnen ontwikkelen en als betere spelers zullen terugkeren bij FC Groningen. Expliciet wordt om die reden gesproken over verhuur, en niet over verkoop. FC Groningen wil nl. absoluut niet van deze talenten af. Bij verhuur van Van der Lei zou dit betekenen dat er dan een andere keeper moet worden aangetrokken, want de trainersstaf werkt graag met vier keepers voor A- en B-selectie.

 

Michael de Leeuw

De Leeuw trainde gisteren weer mee met de groep, en ging pas vandaag voor het eerst weer voluit. Hij speelde beide malen op de training bij de tegenstanders van de basis. Volgens Van de Looi begrijpt hij echter heel goed dat hij niet meteen terugkeert in de basis.

 

De selectie van FC Groningen kent momenteel naast Nick Bakker en Henk Bos één geblesseerde speler, te weten Tom Hiariej. Door een gisteren op de training opgelopen tik kampt hij nu met een stijf bovenbeen. Hij haakte vandaag vóór de training af. Hiariej speelde maandag overigens een uitstekende wedstrijd bij Jong FC Groningen, en zou volgens Van de Looi uitstekend tot zijn recht kunnen komen bij een andere, goed voetballende club.

 

Matías Jones viel maandag goed in bij de beloften, maar is voor Van de Looi op dit moment nog geen optie voor het eerste elftal. Voor iedereen, dus ook voor Jones, geldt volgens hem echter dat iedereen die presteert in aanmerking komt.

 

Volgens ons zijn Hilal Ben Moussa (trainde vandaag uitsluitend apart) en Luciano (verdween vandaag alweer snel naar binnen) overigens ook verre van wedstrijdfit. Volgens Van de Looi is Género Zeefuik inmiddels wel weer wedstrijdfit. Afgelopen maandag speelde hij 90 minuten bij de beloften en trainde deze week ook alles mee. Zijn status is dus in positieve zin gewijzigd ten opzichte van vorige week, toen hij nog niet wedstrijdfit was. We zijn benieuwd of aan hem, of aan Richairo Zivkovic de voorkeur zal worden gegeven als het gaat om de positie van reserve-spits, aannemende dat David Texeira opnieuw in de basis zal staan.

 

Voorbeschouwing van OOG Radio en TV:

 

 

Voorbeschouwing van FC Groningen TV:

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.