Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

305 gasten online

Voorbeschouwing FC Groningen - RKC Waalwijk --> VERGELDING - GEEN GENADE

Zelden is ons door een erop los blunderend en marchanderend arbitraal trio, met inbegrip van het stuk verdriet van de vierde official, onrecht aangedaan in de mate waarop dit op Zwarte Zaterdag in Almelo geschiedde. De aanstelling van het viertal Wiedemeijer, Inia, Schaap en Bakkelo viel onder de noemer verborgen werkloosheid en kwam ons duur te staan. Zondag moet deze schande worden uitgewist. Erop en erover. En wij als een ziedende 12e man, vol achter de FC.

Er zal geen genade zijn voor RKC.

 

UPDATE na training vrijdag 12 februari 2010:

Terugslagen voor Nordstrand en Pedersen; Sankoh geschorst; basisplaatsen voor Koç en Zonneveld


Zondag zullen de volgende spelers de basis vormen in de belangrijke wedstrijd tegen RKC:

luciano; blind, lucius, granqvist, stenman; lovre, holla, zonneveld, enevoldsen; matavz, koç

(4-4-2 met afwisselend een kom op het middenveld (controleurs Holla en Zonneveld) en een ruit (Holla op 10, Zonneveld controleur)


(De FC maakte later op haar site bekend dat Pedersen vanwege een hakontsteking ontbreekt en dat de zieke Nordstrand nog een vraagteken is; vanuit de beloften sluiten inderdaad Kluin en ook Danny Menting aan. Tim Sparv zit nog niet bij de selectie.)


Lees voor meer info's over de training van vrijdagochtend de update onderaan de voorbeschouwing.

 

 

Terugblikken doet ons bloed wederom koken

Wie onze fansite de afgelopen dagen heeft doorgespit zal hebben geconstateerd dat - in het kader van: waar het hart vol van is, daar stroomt de bek van over - onze berichtgeving licht gedomineerd werd door de steekwoorden Wiedemeijer/KNVB/Sankoh/rood/onrecht. Hans Nijland is maandag woedend in zijn telefoon gekropen en heeft briesend een zevental beslissingen van Reinold W. en zijn huichelachtige bende doorgegeven aan het Zeister bolwerk, en wij, supporters, hebben ononderbroken vanaf de 60e minuut tot eigenlijk nu geen spaan heel gelaten van de mislukte poedel. We gaan de waslijst van verneukerijen niet meer opnieuw oplepelen, we kunnen de gewraakte beslissingen van woede ontploffend op een nachtmerrie-achtige manier dromen, en sluiten af met de volgende stuitende fotoreportage van (hopelijk op korte termijn ex-) scheidsrechter Reinold Wiedemeijer, die treffend is voor zijn volkomen mislukte carrière:

 

(foto's: basta-wiedemeijer.hyves.nl)

 

Graag gaan we ons richten op het positieve van het hoe dan ook legendarische avondje Almelo. De eerste helft was van een indrukwekkend hoog niveau, als we het spel van de Groningers eens onder de loep nemen. De VI drukte het deze week kernachtig uit: "Heracles Almelo werd in de eerste helft tactisch de vernieling in gespeeld door het prima voetballende FC Groningen. Bij rust had het 0-3 moeten staan." En Gertjan Verbeek verklaarde na afloop niet alleen dat ze met elf-tegen-elf nooit hadden gewonnen maar ook dat ze met elf-tegen-tien gewoon verloren zouden hebben. Wij hebben genoten van het elftal dat Ron Jans het kunstgras had opgejaagd. Luciano, Blind, Sankoh, Granqvist, Holla, Lovre, Enevoldsen, Bacuna, Matavz en Nordstrand draaiden hun slechts op papier bestaande tegenstanders gedurende het eerste uur volledig door de gehaktmolen, en als het bij rust niet 0-2 (twee schitterende doelpunten van Enevoldsen met assists van Bacuna en Nordstrand) maar 0-4 had gestaan (bal-over-de-lijn Enevoldsen, penalty-rijpe charge tegen Lovre), dan had onze site er afgelopen week heel anders uitgezien, en de stand van de eredivisie idem dito. We staan nu tiende en de vooruitzichten op een play-off plek zijn nog altijd uitstekend, maar met een meer-dan-verdiende driepunter hadden we nu 9e gestaan met maar drie puntjes minder dan nummer 6, NAC.

 

Maar as is verbrande turf, de ons afgejatte punten krijgen we niet meer terug, we kunnen ons beter gaan richten op de komende pot:

 

RKC-thuis

Onze Waalwijkse opponent zou eigenlijk al lang en breed net als Haarlem wijlen-een-voetbalclub moeten zijn. Op 18 november jl. meldden wij in onze voorbeschouwing op de heenwedstrijd van onze helden in Waalwijk nog het volgende:

 

De recent opgerichte Stichting Steun RKC gaat a.s. zaterdag in de wedstrijd tegen ons collecteren onder de (schaarse) fans van RKC, zo diepten wij uit de aandoenlijke site van het Gele Leger op. Deze actie heeft al eens eerder plaatsgevonden en wel in een vorige thuiswedstrijd tegen Willem II, maar Brabanders zijn kennelijk aan krenterigheid niet te overtreffen. Ik citeer van het tranentrekkende verhaal van het Gele Leger: "Als eerste zal er komende zaterdag tegen FC Groningen wederom een inzameling met machtigingen worden gedaan. Tijdens de wedstrijd tegen Willem II hebben ongeveer 280 mensen een machtigingsformulier ingevuld. Op ruim 7000 toeschouwers is dat wat tegenvallend en daarom wordt dit nog een keer herhaald." Tja, je vraagt je af hoe massaal het mandaat van de Waalwijkse bevolking vóór betaald voetbal momenteel nog is.

 

De inzameling was nodig aangezien er vóór 1 april 2010 er minimaal € 75.000,- op de rekening van Stichting Steun RKC diende te staan. Je zou zeggen, een bedrag dat moeiteloos bijeengeharkt zou moeten kunnen worden, maar we zijn alweer vele maanden verder en de tussenstand is ten tijde van schrijven van dit geleuter pas € 29.910,-. Het lijkt een heel aardig bedrag, maar RKC trekt gemiddeld een slordige 6500 toeschouwers (naar boven afgerond), die waren dus bereid om per persoon zegge en schrijve € 4,60 bij te dragen aan het voortbestaan van hun club, hun passie, hun alles. Ik denk dat er na één dag collecteren in de Euroborg al ettelijke tonnen bijgeschreven zouden zijn. De conclusie zou helder moeten zijn: weg met de Rooms Katholieke Combinatie, terug naar de tijd van vóór 1940 toen HEC, WVB en Hercules nog niet tot RKC (een club zonder aanhang, zonder stadion, zonder alles eigenlijk) waren samengesmolten . Maar nee, keukenboer en suikeroom Mandemakers heeft nogmaals miljoenen in de bodemloze put geplempt. Vervolgens is de gemeenteraad van Waalwijk op 21 januari jl. ook nog eens over de brug gekomen, zo lezen we hier, en met de steun voor het reddingsplan van de zieltogende club, al dan niet over de ruggen van de braaf belastinggeld betalende Brabanders, is het onvermijdelijke einde van de zieltogende club, het fietsenrek waarin ze plachten te voetballen incluis, weer een paar jaartjes uitgesteld.

 

Het Gele Leger, op papier een fansite van RKC maar nooit te beroerd om tegen de eigen vereniging aan te schoppen, laat niets onbenut om in elk geval het heilloze en tijdelijke van eredivisievoetbal in Waalwijk aan te tonen. Zo kopte het gisteren nog fors RKC maakt uit voorzorg begroting voor eerste divisie, om er vervolgens aan toe te voegen dat dit nog realistisch is ook: "Het bestuur van RKC Waalwijk gaat er vanuit dat de club volgend seizoen zijn wedstrijden speelt in de Jupiler League. De club is momenteel de rode lantaarndrager in de Eredivisie. Volgens Omroep Brabant wordt er door de directie momenteel gewerkt aan een begroting op Jupiler League-niveau. Onrealistisch is dit idee echter niet."

 

Wij zouden begrip kunnen opbrengen voor een geel leger dat zich hard maakt voor eredivisievoetbal in Waalwijk en dat schande spreekt over de vrekkerigheid van de eigen aanhang, maar uit deze gele meute spreekt berusting, fatalisme en een zwaar suïcidaal gevoel, kortom: het lijkt er sterk op dat het zelf de trekker maar wat graag zou willen overhalen: , en daar zakt onze broek vanaf.

 

En wie dan ook nog op voorhand doodleuk positieve verhalen over een door de Zeister maffia aangestelde scheidsrechter publiceert, sterker nog aangeeft dat Danny Makkelie "volgens sommigen de 'Messi' van het scheidsrechtersgilde wordt genoemd", en in het betreffende artikel zelfs nog verwijst naar een forum dat volledig in het teken staat over deze 'coming star' onder de scheidsrechters, in plaats van op voorhand vraagtekens te plaatsen bij om het even welke scheidsrechter - tja die begint inderdaad symptomen van eredivisie-onwaardigheid te vertonen. Op dit forum wordt Makkelie, de scheids die zondag over de woestenij van de Euroborg mag ronddartelen, overigens niet alleen de hemel ingeprezen maar ook regelmatig "drama" genoemd, maar wij moeten afwachten wat hij zondag bij elkander gaat fluiten in de Hel van het Noorden. Voorzichtig denk ik dat deze jonge vent van 27, geboren in Dordrecht, wel wat kan, maar laat ik in hemelsnaam voorzichtig zijn met miniem-positieve commentaren over een scheidsrechter. Statistieken over hem laat ik achterwege (hij heeft ons nog nooit gefloten), ik verwijs slechts naar een filmpje dat over zijn debuut in de eredivisie ging, dat nog niet zo lang geleden plaatsvond. Het betrof een wedstrijd van, het houdt niet op, Heracles Almelo, en wel die  tegen Sparta Rotterdam van 19 september 2009. In die wedstrijd stuurde hij Boakye van Sparta van het veld (2x geel). Maar denk niet dat Heracles-trainer Gertjan Verbeek rustig bleef deze wedstrijd. Hij beschuldigde de scheidsrechter bij een geel kaartje voor een Heraclied dat hij zich liet opnaaien door de Sparta-bank met trainer Adelaar. Een hypocrieter persoon dan Verbeek moet ik nog leren kennen. Afgelopen zaterdag heb ik hem niet gehoord toen de ene na de andere schandalige beslissing van Wiedemeijer werd verkondigd, nee die Verbeek (die zich al eens zeer agressief tegenover een steward van FC Groningen heeft opgesteld, dit akkefietje op de parkeerplaats van toen nog het Oosterpark waar hij onze steward bijna omver reed zullen wij nimmer vergeten) heeft definitief afgedaan. Lees het hemeltergende verhaaltje over dat incident hier nog maar eens door.

 

Laten we ons niet langer verlagen tot geneuzel over onze opponenten uit Brabant en uit Zeist, en overgaan tot het team van Ron Jans.


Hoe gaan we zondag spelen?

Veel zal afhangen van de ontwikkelingen rond Gibril Sankoh. Onze centrale verdediger is naar eigen zeggen al jaren uitgeleerd en verzamelt desondanks al jaren bij bosjes gele en rode kaarten en wil al jaren wel naar de absolute top maar is al jaren nimmer aan komen zetten met de interesse van een andere club die ook maar minuscule raakvlakken vertoont met een topclub. Voor een topclub maakt hij domweg al jaren teveel fouten en als er iemand al jaren nooit leert van zijn fouten dan is het Sankoh. Hij is in Groningen op z’n plek, hier worden zijn fouten geaccepteerd, maar onderhandelingen met zijn huidige werkgever (die hem overigens vorstelijk beloont) aangrijpen om er bv. een salarisverhoging uit te slepen (geen idee of hij en zijn zaakwaarnemer dit voor ogen hebben, maar het zou me niet verbazen), dit zou getuigen van een grote mate van arrogantie. Maar wellicht heeft zijn zaakwaarnemer ook af en toe een berichtje over de FC gelezen en weet hij dat de FC wat wil doen aan zijn salarisgebouw, maar dan naar beneden, welteverstaan.

 

Ik denk dat het hele elftal op de verdediging na al vaststaat en dat geen schorsing en geen vrijspraak van Sankoh daar iets aan zal veranderen. In onze hersenspinsels denken we nl. het volgende:

 

Aan een goed draaiend team moet je niet teveel willen sleutelen. We moeten Bacuna op 10 vervangen. Daar kun je Lovre neerzetten, en Blind op de positie rechts op het middenveld, dus daar waar Lovre tegen Heracles speelde (en een prima pot afleverde), maar dan leidt Bacuna's absentie tot twee mutaties. En dat is ongewenst en onverstandig, nog afgezien van het feit dat je dan een linkspoot (Blind) rechts op het middenveld hebt en een rechtspoot (Enevoldsen) links. Die kunnen natuurlijk ook nog eens van positie verwisselen maar dan gooi je op Holla na het hele middenveld overhoop alleen omdat Bacuna een wedstrijdje moet toekijken. Dit zal Jans niet doen.

 

Kortom, wij denken dat Blind de positie van Bacuna zal overnemen en tegen RKC op 10 zal gaan spelen.

 

Met het middenveld ben je dan alweer klaar: Holla controleur, rechts Lovre, links Enevoldsen en Daley Blind op 10.

 

(De vaak gehoorde optie Pedersen op 10 vinden wij geen reële. Wij vinden Pedersen op dit moment gewoon de 3e of 4e centrumspits, met nu duidelijk Matavz én Nordstrand voor zich in de pikorde en maar weinig voor- of achterliggend op Koç. Verder denk ik dat Pedersen nergens anders dan als centrumspits tot z’n recht kan komen, maar nogmaals – daar heeft hij in Matavz en nu ook Nordstrand twee geduchte concurrenten vóór zich.)

 

Uit bovenstaand verhaal blijkt dat we denken dat Blind tegen RKC noch als centrale verdediger, noch als rechtsback zal opereren. Hoe gaan we de verdediging dan vormgeven? Dit hangt wel af van het al dan niet speelgerechtigd zijn van Sankoh.

 

(Kennelijk laat de beslissing van de tuchtcommissie langer dan toegezegd op zich wachten, vandaag zou er iets worden geroepen maar wij hebben taal noch teken over de onverkwikkelijke zaak mogen vernemen.)

 

Optie 1: FC Groningen speelt zondag MET Sankoh

 

Centraal achterin hoef je dan niet te schuiven. Daar zullen Granqvist en Sankoh een plaag zijn voor de arme aanvallertjes uit Waalwijk. Het gaat er dan om of de weer herstelde Theo Lucius meteen terugkeert in de basis zodat Tom Hiariej op de bank moet kleumen (wij denken van wel) of dat Lucius niet zo snel wordt gebracht en op de bank begint waardoor Hiariej als rechtsachter zal opdraven (wij denken van niet).

 

Opstelling in dat geval:

 

matavz - nordstrand

blind

enevoldsen - lovre

holla

stenman - granqvist - sankoh - lucius

luciano

 


Optie 2: FC Groningen speelt zondag ZONDER Sankoh

 

In dat geval moet je centraal achterin wel enigszins improviseren. Op die positie kunnen zowel Lucius als Hiariej spelen. Wij denken dat het Theo zal worden die Granqvist mag helpen de nul te houden in het centrum van verdediging, en dat Hiariej in dat geval rechtsback zal zijn, die heeft opbouwend/opkomend net iets meer in zijn mars dan Lucius. Natuurlijk nog altijd lang zoveel niet als Daley Blind, maar deze alleskunner hebben we zoals hierboven al uitgelegd op het middenveld nodig.

 

Opstelling in dat geval:

 

matavz - nordstrand

blind

enevoldsen - lovre

holla

stenman - granqvist - lucius - hiariej

luciano

 

In de VI van deze week staat trouwens een prachtige, uitgebreide reportage over onze aanwinst uit 020. Blind geeft zelf nooit interviews, maar diverse andere personen komen aan het woord en komen woorden tekort om zijn talenten te noemen. Pieter Huistra, Martin van Geel, Henk Veldmate, Ron Jans, Andreas Granqvist – allemaal zijn ze heel blij met de nuchtere zoon van Danny Blind, die zich nu al overtuigend in de basis van de Trots van het Noorden heeft gespeeld en ook de rest van het team vanaf de eerste dag extra energie geeft, aldus technisch manager Henk Veldmate. En ik moet het ook toegeven. Aanvankelijk had ik ook sterke twijfels bij het aantrekken van deze huurling uit de randstad. Weer zo’n technicus, wat moeten we daarmee? Inzet, karakter, opgestroopte mouwen hebben we nodig! Duidelijk is echter, pas 4 wedstrijden eredivisie later, dat ik Henk Veldmate en zijn collega’s heb onderschat. Tuurlijk, Blind is een fabuleus technicus, maar bij de opkomst op het veld hangt zijn shirt al uit de broek, tijdens de volle 90 minuten zwoegt en sjort hij met zijn werkelijk fenomenale conditie dat het een lieve lust is en hij verlaat na afloop het veld met een van modder doordrengd shirt waarop zijn rugnummer niet meer te zien is. Veldmate heeft het goed gezien: hij is, samen met Lucius, wel degelijk dat stukkie extra dat er nog miste in de ploeg. Het kan toch ook niet toeval zijn, het verschil in vertoond spel en puntenoogst vóór en ná de winterstop.

 

Ron Jans ziet Blind trouwens het liefste op de flank, vanwege zijn enorme drang naar voren. "Daley speelt met veel initiatief en wil graag betrokken worden bij het spel. Die angel mag je er nooit uithalen, maar tegelijkertijd is het een gevaar als hij in het centrum staat. Hij wil het spel nog wel eens klein spelen, combinaties aangaan, maar dat is heel link. Balverlies in het midden is dodelijk."

 

Daley is echter ook een hele goede verbindingsspeler tussen verdediging en aanval. Daarom ben ik heel erg benieuwd hoe hij het als nummer 10 zal doen zondag (aannemende dat ik er niet volslagen naast zit.)

 

Morten Nordstrand

Ook hij is op deze plek niet al te vaak omjubeld. Maar afgelopen zaterdag snoerde hij alle criticasters de mond met een zeer overtuigend optreden.  Als hij de komende tijd dit niveau kan vasthouden, dan gaan wij nog vaak van hem genieten de rest van de competitie (incl. play-offs). Een transfersom van 2,6 miljoen euro is nog steeds een hoop geld, maar wie weet wat Hans Nijland en Henk Veldmate nog kunnen bereiken in een onderhandelingsgesprek met FC Kopenhagen.

 

Zestig minuten lang was hij een prima maatje van Matavz voorin, en dat hij er na 60 minuten af moest had met zijn spel niets te maken maar uitsluitend met de eerste rode kaart die het heerschap, dat we a.s. zondag wel even zullen toezingen, uit zijn misselijke hoed toverde.

 

Weet iemand of liederen, die worden aangeheven en zijdelings raakvlakken vertonen met iemand die helemaal niet aanwezig is in het stadion, tot mogelijke problemen kan leiden? Het zou een unicum zijn, meestal zingen we over iemand die we fysiek kunnen waarnemen. Zo hebben wij ene Anthony Lurling eens hartstochtelijk toegezongen, het klonk eensgezind en indrukwekkend uit een slordige 20.000 kelen. Het betrof de moeizaam gewonnen pot in 2006 tegen onze tegenstander van a.s. zondag. Maar stel dat er vocaal wordt stilgestaan bij iemand die zich bv. in het carnaval vierende zuiden (ik noem maar wat, hoor) ophoudt? Wat zal Makkelie daarvan vinden? Wij zullen pogingen doen om dit nog even reglementair uit te zoeken.

 

Mensen, dit stuk wordt te lang. Morgen vullen we dit nog even aan met wat trainingsinfo's van die vrijdag, en met de statistieken van eerder gespeelde krakers tussen de Trots van het Noorden en RKC ga ik afsluiten, en dan gaan we ons voorbereiden op een rauwe pot voetbal in de Euroborg, waar we extreem veel zin in hebben.

 

Eigenlijk ligt RKC ons voor geen meter. Uit niet, en thuis ook niet. We zijn ze tot op heden 17 maal tegengekomen in het hoge noorden, en de doelcijfers zijn 24 vóór en 23 tegen. Er gebeurt altijd wel wat. Of de wedstrijd wordt gestaakt (18 februari 2006, wij citeren van www.fcgstats.nl: "Scheidsrechter van Egmond legde de wedstrijd in de 38ste minuut voor 10 minuten stil omdat er niet al te vriendelijke spreekkoren aan het adres van Lurling te horen waren."), of het leidt de ondergang van een trainer van de FC in (20 oktober 2002: na de thuisnederlaag van 2-3 is het gebeurd met Dwight Lodeweges en wordt Ron Jans aangesteld als trainer, alweer bijna 8 jaar geleden!!), of RKC gaat er sneaky na 2 counters met 1-2 vandoor (21 januari 1990, in het Oosterpark voor maar liefst 17.000 toeschouwers, de middag stond in het teken van Imca Marina en geld inzamelen voor de FC maar de pot ging jammerlijk en volkomen onterecht verloren).

 

Sowieso zijn de wedstrijden tussen beide ploegen nooit doelpuntenfestijnen en komen Grunniger zeges moeizaam tot stand. Nog nooit wonnen we thuis met meer dan 2 doelpunten verschil en tegenover 5 thuisoverwinningen staan maar liefst 6 zeperds op eigen bodem. En dat tegen een club-in-de-marge als RKC was, is en altijd zal zijn, zolang ze nog bestaan. Hun afbraakvoetbal ligt ons gewoonweg niet, laten we het daarop houden.

 

Dan ga ik jullie nu een te gekke wedstrijd wensen zondag. De extreem bittere Almelose nasmaak van afgelopen zaterdag moet de bek uit gespoeld worden, en dat moet zondag dan maar gebeuren.

 

Wij houden het op een op de tribunes zinderende middag, wellicht weer eens een orkaan van lawaai, een wedstrijd vol vuur en drie punten, een wedstrijd zonder sprankelend voetbal (kan ook niet op die steppe) maar met een onvoorstelbaar hoog energiek gehalte en tempo, dan kunnen we er inwendig weer iets beter tegen!

 

UPDATE na training vrijdag 12 februari 2010:

Terugslagen voor Nordstrand en Pedersen; Sankoh geschorst; basisplaatsen voor Koç en Zonneveld


Het was vrij zonnig in de Euroborg vanmorgen, maar de aanblik van zowel veld als spelersgroep was een stuk minder zonnig. Het speelveld ligt er sneeuwvrij maar volkomen vertrapt bij, en - veel erger - Morten Nordstrand zal een terugslag hebben na zijn prima pot bij Heracles want hij ontbrak op de training vanochtend. Pedersen begon wel aan de trainingssessie maar moest noodgedwongen vroegtijdig naar de kant. Doordat ook Sankoh zondag niet mag spelen wordt de spoeling dunner en dunner.

 

Zondag zullen de volgende spelers de basis vormen in de belangrijke wedstrijd tegen RKC:

luciano; blind, lucius, granqvist, stenman; lovre, holla, zonneveld, enevoldsen; matavz, koç

(4-4-2 met afwisselend een kom op het middenveld (controleurs Holla en Zonneveld) en een ruit (Holla op 10, Zonneveld controleur)

 

De bank zal zondag dunner dan ooit bezet zijn. Voorlopig denken we aan Van Loo, Hiariej, Olijve en wellicht Sparv. Geen enkele aanvaller dus, of sluit Pepijn Kluin nog aan?

 

Ron Jans begon na de gebruikelijke warming up en oefenstof met een partij van 11 tegen 7. De 11 spelers vormen zondag ongetwijfeld de basis tegen RKC, en hun 7 opponenten waren Van Loo, Sankoh, Sparv, Hiariej, Lachman, Bacuna en (vermoedelijk) Olijve (laatstgenoemde was zeer moeilijk herkenbaar vanwege een diep over de oren getrokken bivakmuts, maar we houden het op de van een blessure herstelde Frank Olijve).

 

Van dit zevental is het gebruinde trio Sankoh, Lachman en Bacuna zondag door schorsingen niet inzetbaar, dus het is ons een groot raadsel of er naast Van Loo, Hiariej, Olijve en wellicht Sparv nog anderen voor een ijskoud bank-avontuur worden aangewezen. Tim Sparv deed wel de gehele training mee, maar volgens Ron Jans was de Fin niet zo lang geleden nog wekenlang niet inzetbaar, dus we houden een slag om de arm of hij zondag bij de selectie zit. Of er nog aanvallers vanuit de beloften zullen aanschuiven is zeer goed mogelijk, maar vanochtend trainden die in elk geval niet op het hoofdveld. Mogelijk dat Pepijn Kluin nog wordt opgetrommeld.

 

In de korte partij 11 tegen 7 (bedoeld om een pressend FC Groningen tegen een zwaar onder druk staande tegenstander te trainen) werd er door de basis maar liefst 3x gescoord in het potje dat logischerwijs compleet éénrichtingsverkeer was:

 

1-0 Enevoldsen (assist Stenman)

2-0 Matavz (assist Blind)

3-0 Matavz

 

Daarna werd de groep nog even anders ingedeeld en werd er 9 tegen 9 gespeeld. In dit partijtje werd niet gescoord. Deze partij leverde geen nieuwe inzichten op.

 

Het moge duidelijk zijn: de absentie van Morten Nordstrand (die ervoor zorgt dat beide bovengenoemde opstellingen en bespiegelingen naar de prullenbak geflikkerd mogen worden) is een stevige tegenvaller, en ook het feit dat Nicklas Pedersen weer eens vervroegd naar de kant moest baart ons zorgen. Het blijft extreem kwakkelen met beide Denen. Daarentegen zijn we blij met de toch aanstaande lijkende entree van Tim Sparv.

 

Nog even voor alle duidelijkheid: ga zondag maar uit van dit elftal dat om half drie zal klaarstaan:

 

matavz - k

enevoldsen - zonneveld - holla - lovre

stenman - granqvist - lucius - blind

luciano

 

De basisplaats van met name Mike Zonneveld verbaast ons. Kun je niet beter Tom Hiariej rechtsachter zetten en Daley Blind een linie naar voren halen? Wij nemen aan dat Jans Blind perse als rechtsback wil opstellen omdat die daar perfect speelt, en Lovre zal hij vóór Blind willen posteren omdat Lovre achterin veel vuil werk opknapt als hij zich laat zakken bij de heerlijke opkomende driften van Daley. Hier valt ook veel voor te zeggen. Maar een basisplaats voor Zonneveld? Hiariej lijkt op het derde plan geraakt te zijn... Misschien was hij mede debet aan de 3-0 veegpartij van Jong FC Groningen bij Jong ADO Den Haag, afgelopen maandag?

 

Hoe dan ook, DREI PUNT'N! Maar wij verwachten nu toch een lastige pot, zoals eigenlijk altijd tegen de Brabanders.

 

Forza Grunn!

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.