Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

207 gasten online

Voorbeschouwing Go Ahead Eagles - FC Groningen

Net als een week geleden bedraagt de tot nu toe in de Eredivisie vergaarde oogst een zestal punten. Natuurlijk, er zijn met zes uit drie diverse beroerdere seizoenouvertures geweest, maar de 4-1 zeperd die de Trots van het Noorden in het roerige Leeuwarden opliep kwam aan als een mokerslag.

 

De nederlaag was geenszins geflatteerd: de Groningers werden afgetroefd op het vooruit druk zetten en op strijd en beleving; de slag op het middenveld werd jammerlijk gemist en er werd beroerd verdedigd.

 

De equipe van Erwin van de Looi likte vervolgens de wonden tijdens een teambuildingsdag op een marineschip, en gisterochtend werd de draad weer opgepakt op het trainingsveld. Wéér een mooi affiche prijkt op de kalender: Go Ahead Eagles-uit. We verwachten een soortgelijke ambiance als in Leeuwarden, en een tegenstander die er net als Cambuur vol op wil klappen. FC Groningen is gewaarschuwd!

 

UPDATE training vrijdag 23 augustus 2013:

Trainersstaf borduurt voort op variant van donderdag; basisplaats Krisztian Adorjan

Lees onderaan de voorbeschouwing meer over de training van vrijdagochtend!

 

Deze meeuw werd vanmorgen door een speler geraakt; Dierenambulance Groningen

ontfermde zich over het getroffen beestje

 

"Zondag tientallen scouts aanwezig bij Go Ahead Eagles - FC Groningen, o.a. Villarreal"

Bij de wedstrijd Go Ahead Eagles - FC Groningen zullen tientallen scouts aanwezig zijn, waaronder eentje van het Spaanse Villarreal. Dit meldt Tijmen van Wissing van RTV Oost Sport op Twitter. Wissing is een Go Ahead Eagles-volger, maar hij voegt eraan toe dat de scouts ook voor spelers van FC Groningen kunnen komen.

 

Go Ahead Eagles - uit, de statistieken zijn overzichtelijk, en nait best

Was het vorige week een slordige 15 jaar geleden dat we voor het laatst bij de Friese opponent op bezoek waren geweest, ook de laatste tripjes naar Deventer liggen alweer een tiental jaren achter ons. FCG Stats weet feilloos op te lepelen dat ons laatste bezoek aan de mooie Adelaarshorst dateert van 22 april 2000. In het toenmalige guldenstijdperk stond er na een 2-2 ruststand een mooie 2-3 zege voor Grunn op de borden. Trefzeker aan de kant van FC Groningen waren in het betreffende eerste divisieduel de volgende klinkende namen: Tony Alberda, Leonardo Dos Santos Silva en Sergio van Dijk. Laatstgenoemde is inmiddels een held in Australië en Indonesisch international - hij heeft aan de Zaagmuldersweg een uitstekende leerschool gehad.

 

Als we zeggen dat we van de laatste vier potjes Eagles-uit twee stuks winnend afsloten, dan klinkt dat nog niet eens zo verkeerd. Echter, ook van de laatste 16 uitwedstrijden aldaar wonnen we er twee. Dat klinkt al iets minder florissant. Ergo: er waren 12 frustrerende tripjes naar Dèmpter nodig om de oude Hanzestad eindelijk eens met de volle buit te kunnen verlaten.

 

We doen nog een nostalgsiche duit in het zakje. FC Groningen speelde haar allereerste uitwedstrijd bij de Eagles op 28 november 1971. Belangrijker dan de uitslag (2-1 voor Go Ahead) is voor ons een blik op de opstelling van die dag, weer dankzij FCG Stats:


Jan Nordström, Jan Schipper, Martin Koeman (Dick van Vlierden), Henk Cornelis, Frans Guns, Wim van der Heide, Piet Fransen, Hugo Hovenkamp, Jaap Bos, Bjarne Jensen, Bert Oldenburger (Peter Eimers)

 

We zien daar o.a. invaller Dick van Vlierden staan. Hij speelde slechts 11 wedstrijden voor FC Groningen, waarvan negen maal als invaller, maar hij was op 19 juni 1971 wel één van de zes spelers die de kist met daarin de pas 28-jarige Tonny van Leeuwen naar diens laatste rustplaats op de begraafplaats van Peize droegen. De andere vijf waren Johan Beuvink, Jaap Bos, Peter Eimers, Frans Guns en Piet Fransen. Kortom - Dick van Vlierden was uit het goede hout gesneden.

 

Onder deze steen ligt Tonny van Leeuwen begraven

 

Snel door naar Go Ahead Eagles en FC Groningen anno 2013

Als we kijken naar onze opponent, dan viel vorige week op hoe linkeraanvaller Xander Houtkoop van de ploeg van Foeke Booy zijn directe tegenstander, Santiago Arias van PSV, keer op keer het bos in stuurde. De arme Arias werd al na een half uur, met geel op zak, uit zijn lijden verlost; zijn vervanger, Joshua Brenet, niet te verwarren met bijna-naamsgenoot, de in ongenade gevallen Burnet, had iets meer vat op Houtkoop. Johan Kappelhof kan zich zondag schrap zetten!

 

De Eagles verloren uiteindelijk met 3-0 na een keurige 0-0 bij rust, en met vier uit drie mag rustig worden gesteld dat de promovendus het tot op heden prima doet. Dat er met 0-0 gelijk werd gespeeld bij het zieltogende FC Utrecht lag slechts aan het verkwanselen van allerlei 100% kansen (door de Eagles, welteverstaan), en thuis werd keurig met 2-1 gewonnen. Het kan spoken in de Adelaarshorst, nogmaals - een gewaarschuwd mens telt voor twee!

 

Go Ahead Eagles speelde in Eindhoven als volgt (4-3-3):

 

Room; Amevor, Vriends, Van der Linden, Schenk; Rijsdijk (62' Falkenburg), Overgoor, Türüc (62' Lambooij); Antonia (79' Kavak), Kolder, Houtkoop

 

Marnix Kolder, 32 jaar inmiddels, in de vorm van z'n leven

 

Jeffrey Rijsdijk, Lars Lambooij en Marnix Kolder hebben een verleden in FC Groningen, net als Foeke Booy; het wordt zondag ook in dat opzicht een interessante clash. Wat ons betreft presteren ze net even iets minder dan voormalig FC Groningen-speler Martijn van der Laan dat vorige week bij Cambuur deed...

 

FC Groningen startte met twee overwinningen (N.E.C. en FC Utrecht werden geklopt), maar tegen Cambuur leed de FC een smadelijke nederlaag. De instelling van de Groningers was onder de maat, maar ook aan de veldbezetting schortte het. Tjaronn Chery speelde (onbedoeld) als tweede controlerende middenvelder, naast Rasmus Lindgren, en hierdoor stokte de aanvoer naar de voorste linie. En als er al ballen bij de voorwaartsen arriveerden, dan werden die à la minute weer ingeleverd. De snelle wissel (Michael de Leeuw voor de falende David Texeira, al na 34 minuten) was een logische mutatie, maar door de derde tegentreffer in de blessuretijd van de eerste helft was er vervolgens weinig eer meer te behalen. Eric Botteghin speelde achterin niet de meest safe wedstrijd - ook dit hielp niet mee.

 

Michael de Leeuw zou zondag in Deventer in de basis hebben gestaan, maar een enkelblessure werpt hem aan de kant. Hij ging in Leeuwarden tegen het einde van de wedstrijd door zijn enkel, speelde het duel nog wel uit, maar in het vervolg van de week werd er op het trainingsveld niets meer van de topscorer van afgelopen seizoen vernomen. De eerste wedstrijd (N.E.C.-uit) miste hij ook al, door een bovenbeenblessure, en vervolgens deed de aloude wijsheid 'never change a winning team' opgeld. Kortom, Michael de Leeuw zal zich van het nog maar net begonnen nieuwe seizoen iets anders hebben voorgesteld.

 

Als we kijken naar het partijtje van negen tegen negen op de training van donderdagochtend, dan zag de basis er met een beetje fantasie en combineren van beide teampjes als volgt uit:

 

Van der Velden - Adorjan

Chery

Kostic - Kirm

Lindgren

Wijnaldum - Botteghin - Letschert - Kappelhof

Bizot

 

Inderdaad, dit lijkt verdacht veel op een 4-4-2 concept. Dit zou echter betekenen dat van het trio spitsen Género Zeefuik, David Texeira en Richairo Zivkovic niemand in de basis zou staan. We gaan het in de aanloop naar de wedstrijd tegen Go Ahead ongetwijfeld zien tijdens de twee laatste trainingen die er nog op het programma staan! Een mogelijke basisplaats voor Krisztian Adorjan klinkt ons echter als muziek in de oren. Wat een topper wordt hij!

 

We laten het hier voor wat betreft deze voorbeschouwing even bij. Uiteraard komen we straks en morgenochtend nog met laatste trainingsupdates op de proppen, en ook over het perspraatje zullen we vanmiddag nog berichten.

 

Feest na de promotie van Go Ahead Eagles naar de Eredivisie

 

Zondag zitten er opnieuw 400 hondstrouwe supporters van FC Groningen in het uitvak. Zij verdienen het om op een overwinning getrakteerd te worden! FC Groningen zal dan echter wel met een vechtmachine en met geslepen messen het veld dienen te betreden, anders vallen er opnieuw spaanders. Go Ahead Eagles-uit is voor ons op voorhand, net als Cambuur-uit dat was, één van de mooiere wedstrijden - duels tussen volksclubs hebben altijd iets heel speciaals. Laten we duimen dat we zondag om ca. 14:20 uur nog steeds net zo positief zijn gestemd! 

Begin van de training op vrijdagochtend

 

UPDATE training vrijdag 23 augustus 2013:

Trainersstaf borduurt voort op variant van donderdag; basisplaats Krisztian Adorjan

Tijdens de training van vrijdagochtend, de één na laatste in de aanloop naar de kraker in Deventer, bleek dat we er met onze gisteren genoteerde bevindingen niet al te ver naast zaten. Bij het verdelen van de hesjes was ook de Hongaar Krisztian Adorjan één van de gelukkigen! Hij zal in de punt van de aanval naast Nick van der Velden worden geposteerd, maar ongetwijfeld niet alleen voorin te vinden zijn. Een echte spits is hij immers niet.

 

Vermoedelijke opstelling FC Groningen tegen Go Ahead Eagles (4-4-2):

 

Bizot; Kappelhof, Letschert, Botteghin, Wijnaldum; Kirm, Lindgren, Chery, Kostic; Van der Velden, Adorjan

 

Het spel van de basis was prima; het team liet vanochtend een aantal fraaie aanvallen zien.

 

Michael de Leeuw en Luciano ontbraken op vrijdag op het trainingsveld. Michael de Leeuw heeft nog altijd last van zijn enkel; Luciano heeft aan de wedstrijd die Jong FC Groningen gistermiddag tegen Al Kharaitiyat speelde vocht in zijn knie overgehouden. Lorenzo Burnet was er wel, maar hij mocht zich bij de beloften vervoegen.

 

Genoemde basis, die werd gecoacht door Erwin van de Looi en Dick Lukkien, speelde tegen het volgende elftal dat onder de hoede stond van Marcel Groninger:

 

Zivkovic - Zeefuik - Texeira

Hiariej - Ben Moussa - Kieftenbeld

Johansson - Janzen - Ekong - Magnasco

Van der Lei

 

Tijdens het partijtje raakten de reserves met een bal een meeuw. Bas Roorda toonde zich van zijn diervriendelijke kant en regelde snel een dierenambulance (edit: later bleek dat verzorger Henk Hagenauw had gebeld); daarvóór had Timo Letschert eerste hulp verleend. De verzorgers lieten weten dat onze gevederde vriend het zal overleven.

 

Foto
Foto
Foto
Foto
1/4 
start stop bwd fwd

 

Gescoord werd er door Nick van der Velden (uit een strafschop, na een overtreding van Ron Janzen op Andraz Kirm, en door Tjaronn Chery met een mooi hard schot. Chery schoot ook nog een keer op de paal na een mooie voorzet van Filip Kostic. Het zag er goed uit wat we vanochtend hebben gezien!

 

Tjaronn Chery in actie

 

Na de partij elf tegen elf werden nog drie ploegen van zeven speler gemaakt die tegen elkaar speelden. De indeling was als volgt:

 

Oranje: Van der Lei, Kieftenbeld, Ekong, Kappelhof, Chery, Kirm, Zeefuik

Geel: Bizot, Magnasco, Letschert, Texeira, Adorjan, Lindgren, Zivkovic

Geen hesje: Kostic, Wijnaldum, Van der Velden, Ben Moussa, Hiariej, Botteghin + keeper

 

De pers was ook weer uitgerukt

 

Voorbeschouwing van FC Groningen TV met Krisztian Adorjan:

 

 

Forza Grunn!

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.