Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

498 gasten online

Voorbeschouwing FC Groningen - RKC Waalwijk

De vaderlandse voetbalcompetitie dendert in al haar hevigheid door. De kruitdampen van de roodbeladen pot in het Friese dorp zijn amper opgetrokken, de juridische nasleep (Letschert-case) van de qua amusementswaarde heerlijke kraker is as we speak nog maar net ten einde, maar morgenavond staat gewoon weer het volgende duel op het programma.

 

In onze eigen Groene Hel mag RKC, dat nog geen van de drie tot nu gespeelde uitwedstrijden won, zich in een onvervalste zaterdagavondwedstrijd opmaken om als kanonnenvoer voor de Trots van het Noorden te dienen. Gisteravond verzorgde A place to bury strangers een kort doch decibelrijk optreden in VERA, en in onze ogen is de naam van de noisy driemansformatie een vingerwijzing naar de Euroborg alwaar het Brabantse vreemdelingenlegioen van de vandaag overigens verjarende Erwin Koeman zich kan opmaken voor een helse avond.

 

UPDATE training vrijdag 20 september 2013:

Rasmus Lindgren terug op trainingsveld, maar haakt snel af

Lees onderaan de voorbeschouwing meer over de afsluitende training van vrijdagochtend, die pas om 10:30 uur begon.

 

Onderaan het artikel hebben we een fotoreportage van de training toegevoegd!

 

 

Wij steken deze voorbeschouwing iets anders in dan te doen gebruikelijk. Eén en ander hangt samen met een gierende tijdnood die ons parten speelt, in combinatie met een aan genoemd muzikaal spektakel in de Oosterstraat samenhangend alcoholpromillage waaraan RTV Noord-directeur Gijs Lensink, die zijn auto gisteren met 1.9 in het bloed tegen een boom prakte, nog een puntje kan zuigen.

 

Kijkend naar het doelsaldo van FC Groningen, dan signaleren wij in zes wedstrijden maar liefst 13 gescoorde doelpunten. Alleen sc Heerenveen (16), PEC Zwolle (14) en PSV (14) waren productiever - het zegt veel over de wens om de vooraf door de technische staf uitgesproken doelstelling, die voorziet in het bieden van spektakel, daadwerkelijk te realiseren. Het aantal tegendoelpunten dat Marco Bizot links en rechts om de oren kreeg bedraagt eveneens 13, en een precieze blik op de ranglijst leert ons dat alleen de beklagenswaardige goalie van de drager van de rode lantaarn N.E.C. vaker hoefde te vissen. Het zal wat zeggen over de kwaliteit van de Groningse defensie, maar wellicht minstens zoveel over die van het middenveld, dat we net even te vaak overlopen zien worden. En misschien zegt het ook wel wat over Bizot zelf.

 

FC Groningen - ajax, geen zege, wel een lekkere sfeer op Noord

 

Na zes wedstrijden kunnen we ook constateren dat we al vier maal een pot op vreemde bodem hebben moeten afwerken, waarvan twee bij promovendi en eentje bij Heerenveen. Uit deze drie duels wisten de mannen van Erwin van de Looi slechts één schamel puntje te peuren, maar Cambuur-uit en Go Ahead-uit moet je aan het begin van het seizoen ook niet willen, en als Tjaronn Chery niet een IQ-matige imitatie van ene Nicklas P. had gepraktizeerd, dan hadden we in Heerenveen gewoon 3-3 gespeeld, en was de oogst een vol punt meer.

 

In onze eigen Groene Kathedraal stonden tot op heden alleen wedstrijden tegen FC Utrecht en ajax op het programma, en juist in die exercities werd het minste lef, durf en spektakel geboden. Kortom, tegen RKC kan de FC echt aan klantenbinding gaan doen! Van de Looi was deze week op het trainingsveld zonneklaar in de aanwijzingen richting zijn discipelen: tegen de Waalwijkers moet vroeg druk worden gezet; de Brabo’s mogen niet aan voetballen toekomen. Aanpakken die handel, zo was Loois devies.

 

Met welk elftal de thuisploeg zaterdag zal aantreden is door de heupblessure van captain Rasmus Lindgren, die in tegenstelling tot zijn vorige Groningse dienstverband wel erg veel werk moet opknappen op het middenveld en de hele boudel lang niet altijd kan belopen, nog niet helemaal duidelijk. Mocht Rasmus niet inzetbaar zijn (straks zal op het trainingsveld duidelijkheid worden geschapen), dan is Tom Hiariej zijn logische vervanger. De 25-jarige middenvelder speelde tot nu toe al 124 wedstrijden voor de hoofdmacht van FC Groningen, maar zijn laatste basisplaats dateert alweer van 26 september 2012. Uit bij GVVV werd nipt met 1-2 gewonnen, een uitslag die volgende week woensdag bij de qua organisatie door vooroordelen geregeerde schijtlaarzen van AFC ook zomaar op de borden zou kunnen verschijnen. Voor de laatste basisplaats voor Hiariej in een competitieduel moeten we zelfs teruggaan naar 6 mei 2012, inderdaad - meer dan een seizoen geleden, toen Pieter Huistra hier nog de bedenkelijke scepter zwaaide.

 

Tom doet het dit seizoen in de wedstrijden die hij bij de beloften speelt echter uitstekend, en tegen het feit dat hij wordt genomineerd als vervanger van Lindgren valt weinig in te brengen. Hij brengt bovendien iets meer naar voren gericht voetbal in de ploeg, hetgeen geen overbodige luxe is met een Maikel Kieftenbeld die eveneens vanaf minuut één zal opdraven.

 

FC Groningen - ajax, fraaie sfeeractie

 

RKC speelde afgelopen weekeinde een uitwedstrijd bij FC Utrecht, Voor de Brabanders had er meer ingezeten dan een 2-1 nederlaag. De ploeg wist zich voldoende kansen te creëren, maar verkwanselde deze ruimhartig. Erwin Koeman liet zijn ploeg in de volgende 4-3-3 formatie opdraven:

 

Seda; Lamey (46’ Apau), Van Weert, Ivens, Amieux; Tavares, Braber, Duits; Slager (85’ Beauguel), Joachim, Schet (74’ Castelen)

 

In bovenstaande opstelling zien we één speler met een echt FC Groningen-verleden (Jonas Ivens), eentje met ervaring op het TCN trainingsveld (Mitch Apau) en eentje wiens broer net even te vaak voor het eerste elftal van Grunn heeft gespeeld (Damiano Schet, jawel, het broertje van ene Mitchell). Afgaande op een schrijven van het Brabants Dagblad is de ploeg van Koeman niet helemaal vrij van pijntjes en andere ellende: "Het is nog onzeker of Romeo Castelen zaterdag in de basis kan starten tegen FC Groningen. De vleugelaanvaller van RKC Waalwijk kon tegen FC Utrecht maar twintig minuten meespelen en is nog steeds niet helemaal fit. De al langer geblesseerden Dennis Rommedahl en Imad Najah zijn zeker niet inzetbaar in het hoge noorden."

 

 

Erwin Koeman is in zijn vooruitblik nog niet al te suïcidaal en ziet zelfs winstkansen voor zijn elftal: "Onze verdediging is voorlopig nog niet stabiel. Ik denk dat FC Groningen meer mogelijkheden heeft, maar wij hoeven niet bang te zijn. We kunnen er ook zomaar winnen. Alleen dan moeten we wel wat slimmer verdedigen en ons wat meer vastbijten in de tegenstander. Als speler kan je daar absoluut aan werken."

 

De statistieken van tot op heden thuis tegen RKC verzorgde optredens zijn weinig verheffend. In 20 thuiswedstrijden stonden tegenover zeven winstpartijen acht sneue nulpunters. Nee, onvermeld laten we bij voorkeur de nederlaag in een met 17.000 uitpuilend Oosterpark, toen Imca Marina haar foute klanken over de tribunes uitstortte en waar de pet rondging omdat de FC zo goed als failliet was. De score in het Euroborg-tijdperk is echter rooskleuriger: alleen op 5 februari 2012 stond er na afloop een vette nul op het scorebord, maar dit was na de winterstop van het beruchte laatste seizoen van dhr. Huistra waar praktisch elk thuisduel royaal werd verloren; FC Groningen eindigde op de ranglijst van de tweede seizoenshelft strak laatste. Waren er vóór de winter iets minder punten gepakt, dan hadden onze vrijdagavonden er vorig seizoen heel anders uitgezien.

 

Vorig seizoen werd er met 2-1 gewonnen, in een duel met drie benutte strafschoppen. Twee ervan nam Género Zeefuik voor zijn rekening. Zeefuik is na een turbulente periode helemaal terug, scoorde in elke van zijn zijn laatste vijf wedstrijden en wordt morgenavond volkomen terecht in de basis geposteerd.

 

Wie binnen d’r kloar mit. We hebben hartstikke veel zin in de avondwedstrijd tegen RKC. Wat ons betreft gaat het dak er af, op een wijze die A place to bury strangers waardig is. We denken dat het morgen genieten geblazen wordt, met voorin heel veel aanvallend voetbal: Kostic, Zeefuik, Adorjan en Van der Velden - we verwachten ze allemaal vanaf de aftrap!

 

A place to bury strangers - morgenavond te Grunn wat ons betreft

 

Vermoedelijke opstelling FC Groningen op grond van training donderdagochtend:

 

Zeefuik

Kostic - Van der Velden - Adorjan

Hiariej - Kieftenbeld

Wijnaldum - Ekong - Botteghin - Kappelhof

Bizot

 

Tot straks na onze update over de afsluitende vrijdagtraining, en de wekelijkse verhandelingen tijdens het perspraatje!

 

Begin van de training op vrijdagochtend

 

UPDATE training vrijdag 20 september 2013:

Rasmus Lindgren terug op trainingsveld, maar haakt snel af

Tijdens de afsluitende training keerde Rasmus Lindgren, die de laatste dagen last had van een heupblessure, terug op het trainingsveld. Het zou ons echter niet verbazen als hij morgen niet in de basis staat. Dit zal straks duidelijk worden.

 

Niet van de partij waren Nick Bakker (knie), Henk Bos (knie), Emil Johansson (onbekend) en David Texeira (lies). Erwin van de Looi praatte aan het begin van de training apart met Eric Botteghin en William Ekong (tegen RKC het centrale verdedigersduo, nu Timo Letschert geschorst is) en ook met Rasmus Lindgren. De Zweed haakte bij de rondo echter alweer af, ging in gesprek met de fysiotherapeut en lijkt kansloos voor de wedstrijd tegen RKC Waalwijk.

 

Rasmus Lindgren verlaat de training al na 20 minuten

 

Bij de verdeling van de spelers over basis en niet-basis bleek dat de opstelling van gisteren gehandhaafd wordt:

 

Opstelling FC Groningen tegen RKC Waalwijk (4-2-3-1):

 

Zeefuik

Kostic - Van der Velden - Adorjan

Hiariej - Kieftenbeld

Wijnaldum - Ekong - Botteghin - Kappelhof

Bizot

 

Opstelling tegenstanders:

 

Hateboer - De Leeuw - Zivkovic

Kirm - Chery - Ben Moussa

Burnet - Van Leyenhorst - Letschert - Magnasco

Luciano

 

Opvallend: Andraz Kirm, die tegen RKC gepasseerd wordt, speelde bij de reserves links op het middenveld, net als gisteren. Dit is een positie die hij veelvuldig bekleedt in het Sloveense nationale elftal.

 

In de basis krijgt de ervaren Nick van der Velden in de as de voorkeur boven de iets minder ervaren Krisztian Adorjan, die aan de rechterkant zal spelen. Beiden zullen echter niet bepaald statisch op hun plek vastgekleefd blijven.

 

Na het partijtje werd nog getraind op standaardsituaties.

 

Vermoedelijke bankbezetting tegen RKC Waalwijk:

Luciano, Magnasco, Burnet, Ben Moussa, Kirm, Zivkovic, De Leeuw

 

Fotoreportage van Wouter van de training van vrijdagochtend:

 

DSC_0001
DSC_0002
DSC_0003
DSC_0004
DSC_0006
DSC_0007
DSC_0008
DSC_0009
DSC_0010
DSC_0011
DSC_0012
DSC_0014
DSC_0016
DSC_0018
DSC_0019
DSC_0020
DSC_0021
DSC_0022
DSC_0023
DSC_0024
DSC_0026
DSC_0028
DSC_0029
DSC_0030
DSC_0031
DSC_0035
DSC_0038
DSC_0041
DSC_0045
DSC_0047
DSC_0049
DSC_0051
DSC_0052
DSC_0053
DSC_0059
DSC_0060
DSC_0062
DSC_0064
DSC_0066
DSC_0068
01/40 
start stop bwd fwd

 

Forza Grunn!

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.