Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

197 gasten online

Erwin van de Looi: "We zijn thuis nog ongeslagen en gaan tegen RKC gewoon voor de winst"

In het wekelijkse perspraatje is Erwin van de Looi vanmiddag ingegaan op de wedstrijd die FC Groningen morgenavond in de Euroborg tegen RKC Waalwijk speelt. Voor dit duel zijn zaterdagochtend vanaf 10 uur tot aanvang van het duel (19:45 uur) in de Fan Corner zonder restricties kaarten verkrijgbaar. Van de Looi constateert dat er dit seizoen weliswaar spektakel wordt geboden, maar hij wil dat FC Groningen meer leidend wordt in dit spektakel: "Er overkomen ons nu nog teveel zaken." De hoofdtrainer vindt het jammer dat hij tot nu toe zoveel heeft moeten wisselen.

 

Dit heeft drie oorzaken: schorsingen (na zes wedstrijden is er al vier keer een speler na een rode kaart geschorst), blessures en het feit dat spelers niet altijd brengen wat er van ze wordt gevraagd. Het moeten doorwisselen is ten koste gegaan van het ingespeeld raken van het team. De hoofdtrainer hoopt snel met een vaster team te kunnen spelen en dat er nog meer spektakel geboden kan worden waarvan de FC zelf de regie in handen heeft.

Van de Looi bevestigde de opstelling die zich gisteren en vandaag al op de  training aandiende. De hoofdtrainer weigert dit als een 4-2-3-1 concept te bestempelen, maar aangezien Nick van der Velden vergeleken met bv. Maikel Kieftenbeld wat meer vooruitgeschoven is, beschouwen wij het wel een 4-2-3-1 opstelling. 

 

In het perspraatje, met niet alleen noordelijke journalisten maar ook een vertegenwoordiger van De Telegraaf, gaf Van de Looi aan het mooi te vinden dat FC Groningen weer eens thuis mag spelen. Zijn ploeg speelde al vier maal op vreemde bodem, en is thuis nog ongeslagen gebleven in de duels tegen FC Utrecht (winst) en ajax (gelijkspel). Hij wil de ongeslagen reeks voortzetten, bij voorkeur met goed en dominanter voetbal.

 

Motivatie Nick van der Velden centraal; Krisztian Adorjan rechts

Erwin van de Looi vindt Nick van der Velden in de as uitstekend spelen. Hij vindt de deze week opnieuw vader geworden Van der Velden ("Volgens Louis van Gaal geeft dat energie, maar ik had vroeger liever een vrij weekend gehad") de laatste weken één van de belangrijkste spelers van FC Groningen, "waar we hem ook neerzetten." Hij wil graag een duo Zeefuik-Van der Velden voorin.

 

De keuze voor een centraal verdedigersduo William Ekong - Eric Botteghin was een lastige. Beide spelers worden als hetzelfde type spelers beschouwd, maar door schorsingen (Timo Letschert), de (on)tevredenheid over bepaalde spelers (over Stefano Magnasco is de staf niet tevreden, vandaar dat Johan Kappelhof de voorkeur krijgt als rechtsback) en ook een beetje kijkend naar de tegenstander wordt voor het duo Ekong-Botteghin gekozen. Beiden zijn lang en zijn een goed wapen tegen Aurélien Joachim, en William Ekong is atletisch en brengt bovendien wat extra snelheid.

 

Stefano Magnasco heeft naar het idee van de staf nog niet het niveau gehaald dat hij kan halen en dat hij vorig seizoen incidenteel heeft laten zien; de trainers zijn hier keihard mee bezig.

 

Tom Hiariej

De situatie rond Hiariej is volgens de hoofdtrainer altijd duidelijk geweest. Hij was in de transfer window één van de spelers die weg mocht, maar deze spelers waren ook altijd van harte welkom op de training. Hiariej heeft een goede voorbereiding gehad en heeft altijd goed gewerkt, en de situatie is er nu naar dat hij morgen in de basis staat. Ook Hilal Ben Moussa was een optie geweest. Zowel Hiariej als Ben Moussa hebben maandagavond bij de beloften uitstekend gespeeld.

 

RKC Waalwijk

Erwin van de Looi vertelde dat FC Groningen morgen gewoon voor de winst gaat, "maar in Nederland is niks gewoon. We moeten goed zijn om de wedstrijd tegen RKC te kunnen winnen." Hij vindt RKC een ploeg met slimme spelers, met een lastig te bespelen manier van spelen. Net als Heerenveen vindt de ploeg het niet erg om de bal niet te hebben, zelfs langere tijd niet. Hij verwacht dat RKC FC Groningen aan de bal laat en wacht op de omschakeling om er dan uit te kunnen komen. PSV ondervond gisteravond aan den lijve dat dit lastig kan zijn.

 

Gele en rode kaarten

Volgens Erwin van de Looi overkomen de spelers dingen die niet slim zijn. "Wij zijn absoluut geen schopploeg, daar ligt onze kwaliteit niet en zo willen wij helemaal niet voetballen." Diverse kaarten beschouwt hij als dom, bv. de rode kaart die Tjaronn Chery vorige week ontving.

 

Tegen de schorsing n.a.v. de de rode kaart van Timo Letschert heeft de club beroep aangetekend omdat FC Groningen het, na de actie van Timo beoordeeld te hebben, geen rode kaart vond en het dit signaal wilde afgeven. De club werd daarin gesteund door sc Heerenveen, dat had verklaard dat het om een harde sliding op de bal ging. Tegen de schorsing n.a.v. de rode kaart van Krisztian Adorjan in de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles is FC Groningen niet in beroep gegaan omdat er naast de verklaring van de arbitrage ook een belastende verklaring van de Eagles lag, waardoor een protest bij voorbaat kansloos was.

 

Overigens vond Van de Looi de actie van Timo Letschert ook niet handig, want hij gaf de scheidsrechter daarmee wel de kans om een kaart te trekken.

 

AFC

Erwin van de Looi beschouwt de wedstrijd tegen RKC Waalwijk op dit moment als de belangrijkste, maar gaat zondag naar de uitwedstrijd van AFC bij Haaglandia. Van de Looi heeft de komende tegenstander van FC Groningen in de KNVB-beker ook al tegen Be Quick 1887 aan het werk gezien. Met het bekerduel, dat volgende week woensdag wordt gespeeld, houdt hij nu nog geen rekening: alles draait nu om de wedstrijd tegen de Waalwijkers.

 

Opstelling FC Groningen tegen RKC Waalwijk:

 

Zeefuik

Kostic - Van der Velden - Adorjan

Hiariej - Kieftenbeld

Wijnaldum - Ekong - Botteghin - Kappelhof

Bizot

 

Afwezig:

Bakker (knie), Bos (knie), Chery (geschorst), Johansson (ziek), Letschert (geschorst), Lindgren (heup), Texeira (lies)

 

De journalisten en sponsoren wachten op het begin van het perspraatje

 

Het veld wordt geprepareerd voor de wedstrijd tegen RKC Waalwijk;

wij vermoeden dat er morgen ook nog een doel wordt geplaatst

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.