Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

171 gasten online

Erwin van de Looi: "Bekertoernooi heel belangrijk voor FC Groningen"

Ook voorafgaande aan bekerwedstrijden houdt de hoofdtrainer van FC Groningen een persconferentie. Vanmiddag is hij ingegaan op de bekerconfrontatie met AFC. FC Groningen wordt in het uitvak overigens gesteund door ca. 23 supporters en door een onbekend aantal dat de ridicule verplichte buscombi zal boycotten en op de thuisvakken zal plaatsnemen. Erwin van de Looi heeft de tegenstander afgelopen zondag bij Haaglandia aan het werk gezien, en heeft geconstateerd dat de Amsterdammers uit standaardsituaties drie maal wisten te scoren. Uiteindelijk won AFC het uitduel in Den Haag met 2-5. Haaglandia speelde overigens 85 minuten met tien man: de Haagse keeper kon al na vijf minuten inrukken.

Van de Looi beschouwt AFC als een goede topklasser. De trainer van FC Groningen vindt het bekertoernooi heel belangrijk: "De beker is één van de twee prijzen die er te winnen zijn." Van de Looi doelde naast de beker niet op de Fair Play Trofee ("Die is niet meer haalbaar") en ook niet op de landstitel, maar op het behalen van Europees voetbal. Hij realiseert zich dat bekerwedstrijden erg vervelend kunnen zijn: win je dik, dan is het normaal; win je nipt, dan had je dikker moeten winnen (FC Groningen ondervond dit o.a. tegen Hollandia, Haaglandia, Genemuiden en GVVV), en elk ander resultaat is al helemaal niet goed. 

 

Terugblik op wedstrijd FC Groningen - RKC Waalwijk

FC Groningen heeft zaterdag een ruime, verdiende zege geboekt op RKC. Erwin van de Looi vond zijn ploeg in de eerste helft niet goed genoeg, met name aan de bal, maar de tweede helft was een stuk beter. Er was toen meer beweging in de ploeg, de middenvelders bleven langer weg (ze mogen wel naar voren gaan, maar dan graag op een slimme manier) en Van de Looi was zeer tevreden over het balbezit, het verdedigen en het aantal duels dat werd gewonnen: procentueel gezien werden tegen RKC de meeste duels gewonnen van alle tot nu toe gespeelde wedstrijden.

 

Over het feit dat RKC al snel met tien man verder moest: "Of je nu met elf of met tien man op eigen helft speelt maakt niet zoveel uit."

 

De wedstrijd is nog een keer bekeken en nabesproken met het oog op het bekerduel tegen AFC, omdat Van de Looi verwacht dat zijn ploeg morgen opnieuw veel op de helft van de tegenstander zal spelen.

 

Zijn ploeg is goed uit de wedstrijd tegen RKC gekomen, maar gisteren blesseerde Krisztian Adorjan zich. Hij ging op de voet van Giliano Wijnaldum staan en verstuikte zijn enkel. Het ziet er niet heel ernstig uit, maar de Hongaar mist in elk geval de wedstrijd tegen AFC; later deze week zal blijken of hij zondag tegen FC Twente inzetbaar is. In de wedstrijdselectie zal hij morgen worden vervangen door Tjaronn Chery. Chery, die net als Van der Velden goede corners en vrije trappen neemt, zal hem in de basis vervangen. Ook Michael de Leeuw was een optie geweest, maar de FC wil hem toch iets rustiger brengen. Hij heeft zaterdag wel weer een uur gespeeld, maar voor een basisplaats, vier dagen later, na er drie weken uit geweest te zijn, wordt nu nog niet gekozen. Overigens was ook Hilal Ben Moussa een goede optie geweest om Maikel Kieftenbeld in de wedstrijd tegen de Brabanders te vervangen.

 

Ook Rasmus Lindgren (heup) en David Texeira (spieraanhechting aan de voorkant) zijn nog altijd geblesseerd. Maikel Kieftenbeld is er wel weer bij. Hij kreeg in de wedstrijd tegen RKC een tik op zijn heup, waarna de heup verstijfde en hij gewisseld moest worden. De afgelopen dagen heeft hij veel gefietst en ook kunnen meetrainen, en hij is weer inzetbaar. Timo Letschert is ook tegen AFC nog geschorst.

 

Lorenzo Burnet zal morgen tegen AFC in de basis beginnen als linksback, en Giliano Wijnaldum zal als linker centrale verdediger opereren. De trainersstaf kiest in deze wedstrijd, met vermoedelijk kleine ruimtes en een hoog baltempo, voor twee linkspoten op links.

 

Bij AFC spelen twee oud-spelers van Telstar centraal achterin, en oud-FC Groningen-spits Pepijn Kluin speelt eveneens bij AFC. Bij de Amsterdammers staat hij echter niet in de spits maar 'op tien'.

 

FC Groningen gaat goed voorbereid naar AFC en zal de volgende ronde moeten halen. Donderdag zal Erwin van de Looi de bekerwedstrijd sc Heerenveen - FC Twente bijwonen, maar vooruitlopen op de confrontatie tegen de Tukkers wilde hij nog niet.

 

Opstelling FC Groningen:

Bizot; Kappelhof,Botteghin, Wijnaldum, Burnet; Van der Velden, Kieftenbeld, Hiariej, Chery, Zeefuik, Kostic

 

Bankbezetting FC Groningen:

Luciano, Magnasco, Ekong, Ben Moussa, Kirm, De Leeuw, Zivkovic


Niet bij de selectie:

Timo Letschert (geschorst), Krisztian Adorjan, Nick Bakker, Henk Bos, Rasmus Lindgren en David Texeira (allen geblesseerd), Emil Johansson (gepasseerd)

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.