Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

527 gasten online

Van de Looi: "Gebruikmaken van defensieve kwetsbaarheid van FC Twente"

Erwin van de Looi is vanmiddag ingegaan op de komende confrontatie van zijn mannen, de uitwedstrijd die FC Groningen zondag bij FC Twente speelt. Van de Looi beschouwt de Tukkers als voetballend misschien wel één van de beste ploegen in de Eredivisie en een outsider voor de titel, maar Van de Looi heeft een goed gevoel over hoe zijn spelers bezig zijn en hij wil ook tegen FC Twente voetballen. Hij verwacht een tegenstander die er bovenop zal zitten en vol druk zal zetten, maar als de spelers de overtuiging hebben dat er iets te halen valt, dan valt er ook iets te halen. Anders ga je volgens de hoofdtrainer een zware middag tegemoet. Belangrijk zijn volgens hem twee aspecten: hoe ben je in je hoofd, en maak je in balbezit de goede keuzes.

Hij denkt dat Twente zich wil revancheren voor de nederlaag die het gisteren in de beker tegen Heerenveen leed, maar hij weet ook dat opponent van zondag defensief kwetsbaar is, en daar wil hij gebruik van maken.

 

Erwin van de Looi heeft het bekerduel sc Heerenveen - FC Twente tot ongeveer de 70e minuut bekeken. In de (korte) fase dat FC Twente met elf man op het veld stond, was het de betere ploeg; daarna viel de ploeg tegen. Van de Looi schudde het hoofd over het feit dat arbiter Vink na de rust geen kaarten meer tot zijn beschikking had (Vink deed in de rust zijn drijfnatte shirt uit en deed een nieuw shirt aan, maar vergat zijn gele en rode kaarten uit zijn natte shirt te halen, red.) Hij verwacht dat zeker Luc Castaignos en wellicht ook Quincy Promes tegen FC Groningen van de partij zullen zijn. Beiden ontbraken gisteravond in het duel tegen Heerenveen. 

 

Van de Looi kijkt terug op een goede week waarin twee zeges werden geboekt. Vooraf werd ook ingeschat dat de wedstrijden tegen RKC en AFC gewonnen moesten worden, en dat het wedstrijden zouden zijn waarin FC Groningen alles moest doen. Zo'n pot verwacht hij zondag tegen FC Twente niet.

 

Van de Looi wilde over de opstelling van FC Groningen alleen kwijt dat de verdediging wel staat: Lorenzo Burnet, Giliano Wijnaldum, Eric Botteghin en Johan Kappelhof zullen net als tegen AFC en net als in de tweede helft tegen RKC Waalwijk de defensie vormen.

 

Nick van der Velden / Género Zeefuik

FC Groningen is de week qua fitheid aardig doorgekomen, maar Nick van der Velden liep vanochtend op de training tegen een tik op zijn knie aan en moest het trainingsveld verlaten. Bekeken zal worden of hij zondag inzetbaar is, maar Van de Looi kon nog geen zinnig woord zeggen over de ernst van de blessure. Twijfel is er wel.

 

Van de Looi gaf aan dat er in de eerste helft van de afsluitende partij (met Andraz Kirm voor Michael de Leeuw) niet gedreven werd gespeeld, maar daarna (met Michael de Leeuw in plaats van Kirm) wel, waaruit wij opmaken dat De Leeuw in de basis zal staan als Van der Velden niet kan spelen.

 

Género Zeefuik was al vóór de wedstrijd tegen AFC niet helemaal okselfris (de spits heeft rugklachten, red.), maar hij kon tijdig worden gewisseld en kan zondag gewoon spelen.

 

Rasmus Lindgren, Krisztian Adorjan en Timo Letschert keren daarentegen terug, en zijn volgens Van de Looi zowel fit als wedstrijdfit.

 

Timo Letschert

Van de Looi deelde onze in ons trainingsverslag van vanochtend al geventileerde mening aangaande Timo Letschert. Letschert moet na zijn twee rode kaarten laten zien dat hij stabiel is, want elke wedstrijd met tien man beëindigen is niet wat Van de Looi ambieert. Letschert trainde vandaag niet goed, "maar hij hoeft mij niet te laten zien dat hij baalt, dat snap ik ook wel. Als hij zich wil terugknokken, dan moet hij laten zien wat hij in de voorbereiding liet zien", aldus Van de Looi, die wel snapt dat jonge spelers moeten leren, "maar ze moeten wel snel leren." (Het feit dat Letschert de training vanochtend als allereerste verliet is wat dat betreft tekenend voor hoe hij momenteel in zijn vel zit, red.)

 

Bekerloting tegen Capelle

Van de Looi beschouwt het feit dat zijn ploeg aan Capelle is gekoppeld als een goede bekerloting. Capelle heeft tot nu toe overigens in vijf Topklassewedstrijden geen enkel tegendoelpunt hoeven te incasseren.

 

Voordat er tegen Capelle wordt aangetreden staat er echter nog een zware serie wedstrijden voor de boeg tegen prachtige tegenstanders die allemaal graag willen voetballen. (Na Twente-uit speelt FC Groningen achtereenvolgens thuis tegen AZ en PSV en uit tegen Vitesse, red.) In die wedstrijden wil Van de Looi "laten zien dat we meekunnen."

 

De bekerwedstrijd tegen AFC was wellicht niet zo'n spetterend duel, "maar als bekerduels boeiend zijn, dan heb je het als profclub vaak niet goed gedaan." Van de Looi vond dat zijn ploeg het wél goed gedaan had, alleen had de ploeg vaker moeten scoren: "0-5 of 0-6 was een normale uitslag geweest."

 

David Texeira

David Texeira is nog altijd geblesseerd. Al toen het seizoen begon had hij liesklachten, maar Van de Looi hoopt dat hij volgende week weer op het veld staat.

 

Yoëll van Nieff

Yoëll van Nieff speelt zoals Van de Looi hoopt dat verhuurde spelers het doen. Van Nieff laat zich goed zien en maakt een goede ontwikkeling door. Het gaat ook wel eens mis bij het verhuren van spelers. Zo noemde Van de Looi de naam van Tim Keurntjes. Hij is echter blij met hoe Van Nieff zich manifesteert.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.