Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

241 gasten online

Voorbeschouwing FC Twente - FC Groningen: aanpakken die handel

Na een aantal op voorhand prachtige affiches buitenshuis voor de kiezen gehad te hebben (SC Cambuur, Go Ahead Eagles, sc Heerenveen) staat er een voor supporters vervelend potje op het programma. Het ver weg op de tweede ring van het verbouwde stadion van FC Twente weggestopte uitvak trekt dit jaar maar weinig fans van de Trots van het Noorden aan.

 

Wellicht speelt ook de recente geschiedenis (de laatste acht officiële duels gingen stuk voor stuk verloren, mede door vijf deerniswekkende arbitersdwaaldagen van Kevin Blom) een rol.

 

Aan de andere kant: het zo bewierookte FC Twente heeft in de eerste zeven duels van deze competitie zegge en schrijve één punt meer dan FC Groningen behaald, en de Groningers hebben zelfs vaker gescoord dan de gehate Tukkers (17 om 16). Verder is de conclusie correct en tevens juist dat FC Twente thuis nog ongeslagen is; aan de andere kant werd er in het eigen rode bolwerk slechts één maal gewonnen; drie maal werden de punten gedeeld. Waren we afgelopen woensdag tevreden met een zakelijke overwinning bij AFC - zondag tekenen we voor een luizige 0-1. Op naar een opnieuw muisstille Grolsch Veste!

 

UPDATE zaterdag 28 september 2013: Inzetbaarheid Van der Velden twijfelachtig

Inmiddels hebben we onderaan de voorbeschouwing een kort verslag van de training van zaterdagochtend geplaatst!

 

Inmiddels hebben we ook een fotoreportage van de afsluitende training toegevoegd!

Aan de door de Zeister maffia zo bevoordeelde tegenstander maken we verder geen woorden meer vuil. FC Twente is erin geslaagd om het gelegaliseerd te krijgen om een willekeurige van straat geplukte knaap zonder papieren trainer te laten zijn; wekelijks wordt een fout toneelstukje opgevoerd met ene Michel Jansen die als zijnde de hoofdcoach naar voren wordt geschoven, een klerk die niet weet of er lucht of zand in een bal zit. Dit geboefte is onze aandacht en kostbare tijd niet waard.

 

 

Ook de arbitrage keuren we liever geen blik waardig. Poedel Wiedemeijer zorgde er deze week op een gênante manier voor dat PSV ten koste van Telstar doorbekerde. Dubieuze strafschoppen en met de hand binnengeranselde ballen - stuk voor stuk werden deze acties met droge ogen als zijnde doelpunten in Eindhovens voordeel aan het papier toevertrouwd.

 

Een grotere thuisfluiter dan Reinold W. moet er sowieso nog geboren worden. Wie herinnert zich niet de door hem op 6 februari 2010 zo verklote pot bij Heracles Almelo. Een zuiver doelpunt van Thomas Enevoldsen werd afgekeurd, de valse viervoeter strooide met rood voor Groningers (Sankoh en Bacuna hadden het bij de behaarde blaffer verbruid) en de wedstrijd ging uiteindelijk met 4-3 verloren. Ooit zal dit duel bij de heren Van Duren en Knipping opduiken als zijnde verkocht.

 

Slavernij bij bouw stadions in Qatar (WK 2022)

En waarschijnlijk spreekt de bende uit Zeist op verzoek van de FIFA pas na afloop van het WK 2022 (Qatar) schande van het feit dat er in 2013 dagelijks dode Nepalese slaven te betreuren waren bij de bouw van de stadions voor het betreffende door geld en politiek geregeerde kampioenschap. Niet uit te sluiten valt dat er zelfs een geldstroom loopt van de FIFA naar de KNVB in ruil voor het gedogen van de smerige toestanden in Qatar. Wat ons betreft: boycotten die handel!

 

Lees ook: Per dag sterft één Nepalese 'slaaf' voor bouw WK 2022

 

Snel door naar FC Groningen

FC Twente-uit is de eerste in een pittige reeks van vier duels. Immers, na de clash in Enschede wachten achtereenvolgens AZ, PSV en Vitesse als te kraken opponenten, waarmee we overigens geenszins willen insinueren dat we de tegenstanders die daarna langskomen (Capelle en Roda JC) zomaar even zullen oprollen.

 

Een eerste blik op het trainingsveld liet nog vrij complete boudel zien, maar het afhaken van Nick van der Velden, dit seizoen één van de smaakmakers bij FC Groningen, was toch een ietwat ongewenst moment. Van der Velden weet als geen ander wanneer er gecoacht moet worden en wanneer de mouwen opgestroopt moeten worden, en wat dat betreft zou hij een waardige aanvoerder zijn. Morgen zal op het trainingsveld duidelijk worden of we het in Enschede met of zonder hem moeten doen. Wij hebben met potlood een dun streepje door zijn naam gehaald, en lanceren de volgende prognose van de basisopstelling die FC Twente zal moeten vernederen:

 

Kostic - Zeefuik - Chery

Hiariej - De Leeuw - Kieftenbeld

Burnet - Wijnaldum - Botteghin - Kappelhof

Bizot

 

De laatste zege: 7 november 2004

Toch nog een duik in de historie, maar met het doel om in de juiste stemming te komen! We moeten maar liefst negen jaar teruggaan om de laatste groen-witte overwinning te kunnen traceren. Op de 7e november van het gedenkwaardige jaar 2004 waren Mile Krstev en de die dag voor FC Groningen debuterende Erik Nevland verantwoordelijk voor een lekkere 1-2 overwinning; nadien speelden we begin 2006 nog gelijk, en het verloop van de acht potten daarna is genoegzaam bekend.

 

De 7-1 uit 2006 zij in deze voorbeschouwing onvermeld gebleven, maar slechts weinigen weten dat Ron Jans er hoogstpersoonlijk zelf voor heeft gezorgd dat de supporters die daags na de wanvertoning verhaal gingen halen op het trainingsveld, stuk voor stuk een meerjarig stadionverbod aan de broek hebben gekregen. Waarvan acte! Laten we het houden op één van de donkere schaduwzijden van dhr. Jans. Een andere zwarte bladzijde in zijn CV heeft te maken met pompeblêden, maar dit onkruid valt buiten het bestek van deze voorbeschouwing.

 

Het doelpunt van Nevland staat aan het begin van het volgende filmpje, dat het bekijken van de eerste tot de laatste seconde waard is:

 

 

De inmiddels 34-jarige Mile Krstev is overigens nog altijd op geen enkele manier stuk te krijgen. Op dit moment is hij aanvoerder van Fudbalski Klub Metalurg Skopje uit Macedonië, een waardige vervolgclub voor de excentrieke net-niet geheelonthouder aangezien Metalurg, plaatselijk bekend als ФК Металург, de kleuren groen (thuis) en wit (uit) hoog in het vaandel heeft staan. Krstev anno begin van deze eeuw (foto: FCG Stats) en nu - één ding is duidelijk, Mile heeft nog altijd dezelfde kapper:

 

 

Voor FC Groningen de derde wedstrijd binnen een week, voor ons derhalve de derde voorbeschouwing binnen een week. Na twee overwinningen past een derde zege in dit plaatje 'wie die Faust aufs Auge', zoals onze oosterburen fijntjes plachten te zeggen, kort voordat ze elkander de hersens insloegen. Wat ons betreft een goede afsluiter van dit voorbeschouwend stuk proza. Zondag zal het op mannetjesputterij aankomen. Geen genade. Weg met de Fair Play-prijs, weg met de politiek uit Zeist die wars is van welk miniem fysiek contact dan ook. Om met onze hoofdtrainer te spreken: aanpakken die handel!

 

Tot morgen na onze slotupdate over de afsluitende training!

 

Sfeeractie bij FC Twente, toen het uitvak nog niet zo'n arena-achtig pruthok was

 

UPDATE zaterdag 28 september 2013: Inzetbaarheid Van der Velden twijfelachtig

FC Groningen heeft vanmorgen op een zonovergoten TCN trainingsveld de laatste training in aanloop naar de uitwedstrijd van morgen tegen FC Twente afgewerkt. Timo Letschert was vanochtend als allereerste present. Prima!

 

Nick van der Velden verscheen vanmorgen nog wel op het trainingsveld, maar voerde eerst overleg met hoofdtrainer Erwin van de Looi en daarna met de fysiotherapeut en de clubarts. Vervolgens verliet Nick de training alweer voordat deze echt was begonnen. Zijn inzetbaarheid tegen FC Twente zal morgenochtend bekeken worden, maar moet als zeer twijfelachtig worden betiteld. Tijdens de training werd zijn plek ingenomen door Michael de Leeuw, al leek de technische staf nog te twijfelen of De Leeuw of mogelijk toch Krisztian Adorjan de vervanger van Van der Velden zal zijn. Tijdens een grote rondo kregen beide spelers een geel hesje. Toen het afsluitende deel van de training, een partijspel van 11 tegen 11, begon, was het echter Michael de Leeuw die zich bij de basis mocht voegen.

 

Indien Van der Velden morgen inderdaad niet inzetbaar blijkt te zijn, verwachten wij de volgende opstelling:

 

Kostic - Zeefuik - Chery

Hiariej - De Leeuw - Kieftenbeld

Burnet - Wijnaldum - Botteghin - Kappelhof

Bizot

 

De voorbereiding op de wedstrijd is door de technische staf overigens tot in de puntjes verzorgd. Er werd zelfs getraind met dezelfde ballen die FC Twente gebruikt, en volgens Lorenzo Burnet zijn deze inderdaad heel anders dan de Derbystar-ballen waar FC Groningen normaal gesproken mee speelt. Geen overbodige luxe dus.

 

Morgen vanaf 16.30 uur zal blijken of de voorbereiding goed genoeg was om bij FC Twente een resultaat te kunnen boeken. Wij zullen morgen in ieder geval live op Twitter verslag doen!

 

Fotoreportage van Wouter Pauwels van de afsluitende training op zaterdagochtend:

 

DSC_0001
DSC_0002
DSC_0003
DSC_0004
DSC_0005
DSC_0006
DSC_0008
DSC_0009
DSC_0010
DSC_0012
DSC_0015
DSC_0016
DSC_0017
DSC_0018
DSC_0019
DSC_0021
DSC_0023
DSC_0025
DSC_0029
DSC_0033
DSC_0036
DSC_0038
DSC_0039
DSC_0041
DSC_0042
DSC_0045
DSC_0046
DSC_0050
DSC_0053
DSC_0056
DSC_0058
01/31 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.