Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

126 gasten online

Voorbeschouwing FC Groningen - AZ

Vandaag kunnen we in het Dagblad van het Noorden lezen dat de straftraining die de trainersstaf jl. maandag had opgelegd volgens Erwin van de Looi in het teken stond van "Het is net als met kinderen. Als ze niet willen horen dan moeten ze maar voelen." In onze ogen was de strafsessie een volkomen gerechtvaardigd instrument om het op werkweigering lijkende optreden in Enschede te sanctioneren.

 

We kunnen ons echter ook afvragen hoe het kan dat Robert Maaskant wél in staat was om van FC Groningen in elk geval een vechtmachine te maken die compact kon spelen als het moest (en helaas ook compact speelde als aanvallend voetbal op zijn plaats was geweest), maar dat het elftal dat ons momenteel meer ergert dan pleziert absoluut geen wil om te winnen tentoonspreidt (duels worden niet aangegaan, laat staan gewonnen), ook geen wil om niet te willen verliezen en de afstanden praktisch altijd groot houdt, ook als compactheid gevraagd is. Kortom, de schuld voor het ondermaatse optreden in een aantal wedstrijden, met FC Twente-uit als onverteerbaar dieptepunt, kan niet alleen bij de spelers gelegd worden.

 

Training vrijdag 4 oktober 2013:

Nick van der Velden sluit aan bij de groep; Krisztian Adorjan en Stefano Magnasco basis

Kijk onderaan de voorbeschouwing voor een verslag van de training van vrijdagochtend. Inmiddels is hieraan ook een fotoreportage van Patrick Stinissen toegevoegd!

Tekent was in onze ogen het feit dat diverse spelers de training op woensdag (de straftraining werd vreemd genoeg gevolgd door een vrije dag) moesten laten schieten met allerlei pijntjes, en dat Lorenzo Burnet zelfs op donderdag nog niet hersteld leek en met zijn ziel onder de arm tientallen meters achter de meute aansjokte. We nemen aan dat hij zijn basisplaats om die reden kwijt is geraakt, want vandaag droeg hij geen basishesje. Het zoveelste incident met het niet al te snuggere Amsterdammertje?

 

Wat ons betreft zetten we nu een streep onder het ondermaatse gestuntel van afgelopen zondag, en de nasleep ervan die de hele week dooretterde. We gaan ons richten op opnieuw een pittige confrontatie, opnieuw een duel dat zonder twijfel in een zeperd eindigt als de mouwen niet worden opgestroopt en de messen ongeslepen blijven. 

Begin van de training op een natte vrijdagochtend 4 oktober 2013

 

We beginnen vandaag even met de verdeling van de basishesjes, zoals die op vrijdagochtend op de training was, en vullen de voorbeschouwing later vandaag verder aan!

 

Opstelling FC Groningen op basis van training vrijdagochtend:

 

Kostic - De Leeuw - Adorjan

Hiariej - Chery - Kieftenbeld

Wijnaldum - Letschert - Botteghin - Magnasco

Bizot

 

Opstelling tegenstanders:

 

Eerste helft:

 

Kirm - Van der Velden - Zivkovic

Johansson - Ben Moussa - Lindgren

Burnet - Kappelhof - Ekong - Cijntje

Luciano

 

Tweede helft:

 

Johansson - Zivkovic - Kirm

Ben Moussa - Van der Velden - Lindgren

Burnet - Kappelhof - Ekong - Cijntje

Luciano

 

Afwezig: Bakker, Bos, Texeira, Zeefuik

 

De partij, die op een half veld werd gespeeld, was amper begonnen of we zagen al een geweldig doelpunt van Krisztian Adorjan. Hij kopte de bal heel gevoelvol over Luciano heen. Een hele mooie en knappe actie! Nick van der Velden, vandaag weer bij de groepstraining aangesloten, scoorde al snel de gelijkmaker.

 

Emil Johansson, die we op de training geregeld als linksbuiten zien, speelde vanochtend op het middenveld, maar viel opnieuw op met zeer offensief spel.

 

Na het eerste deel van de partij werden beide groepen apart genomen. Erwin van de Looi en Dick Lukkien namen de basis onder hun hoede; Marcel Groninger coachte de reserves. Nick van der Velden zagen we in gesprek met spitsentrainer Peter Hoekstra. We zijn erg benieuwd of Van der Velden misschien morgen wél een basishesje in ontvangst kan nemen. We denken van niet: 100% fit oogt hij helaas niet. Er is woensdagmiddag een MRI-scan van zijn knie gemaakt. Ernstig letsel kwam niet aan het licht: Nick heeft een kneuzing van zijn meniscus, zo laat Erwin van de Looi vanochtend in het DvhN optekenen. Van der Velden zegt in het artikel dat hij nog niet helemaal vrij is in zijn knie: "Ik kan hem nog niet helemaal buigen, er zit ook nog wat vocht in en ik heb ook nog niet op doel geschoten. Het moet natuurlijk wél kunnen. Je kunt beter nog een weekje aan de kant staan dat dat je er vijf of zes weken langer uit bent. Je moet mij afremmen, maar ik moet ook eerlijk zijn naar mezelf toe en ook naar mijn ploeggenoten."

 

Nick van der Velden trainde vrijdag alles mee

 

Positief is echter wel dat Nick van der Velden vrijdag aan alle onderdelen van de training kon meedoen. Positief zijn we ook over de verrichtingen van Stefano Magnasco. Verdedigend gaat het goed, de Chileen kletst er lekker in en vormt een mooi koppel met Krisztian Adorjan.

 

In het tweede deel van de partij, waarbij de tegenstanders iets anders speelden (Richairo Zivkovic stond in de spits, en Nick van der Velden speelde 'op tien') en waarbij nu op een groot veld werd gespeeld, zagen we op nieuw een doelpunt van Krisztian Adorjan, na een goede voorbereidende actie van Filip Kostic. De opstelling van de reserves leek overigens bij vlagen op 4-4-2. Nu de basis nog...

 

René Eijkelkamp wordt belaagd door een schoolklas

 

De onvermijdelijke René Eijkelkamp (zaakwaarnemer van Maikel Kieftenbeld) was ook al weer present. Dit gold niet voor verzorger Henk Hagenauw. Net als Género Zeefuik is hij geveld door de griep. Beterschap, mannen!

 

2.000 man in het uitvak bij Fiorentina - FC Groningen, vandaag exact zes jaar geleden!

De HURE-vlag is prominent in beeld! (foto via de eigenaar, Gerhard Hurenkamp)

 

De tegenstander van komende zondag

AZ heeft er een midweekse wedstrijd tegen PAOK opzitten. Het duel tegen de Grieken eindigde gisteravond in 1-1. De Alkmaarders speelden in de volgende opstelling:


Esteban; Mattias Johansson, Jeffrey Gouweleeuw, Jan Wuytens, Nick Viergever; Nemanja Gudelj, Celso Ortiz, Viktor Elm (80. Willie Overtoom); Roy Beerens (69. Johann Berg Gudmundsson), Aron Jóhannsson (90+1. Denni Avdic), Maarten Martens

 

In vergelijking met afgelopen weekeinde, toen AZ knap met 2-1 van PSV won, stond tegen PAOK Jan Wuytens in plaats van de tegen PSV geblesseerd geraakte Donny Gorter als verdediger in de basis. Viktor Elm speelde tegen de Grieken in plaats van Markus Henriksen, die tegen PSV door diezelfde Elm in de rust was vervangen, en verder speelden dezelfde spelers. De ploeg speelt vrij herkenbaar, en vrij goed ... met name thuis, waar het 10 van de 13 punten heeft behaald. In uitwedstrijden werd slechts één maal gewonnen; drie maal werden de punten cadeau gedaan.

 

Vorig seizoen speelden we in de eigen groene Hel met 1-1 gelijkl Tim Sparv was trefzeker aan de kant van de FC. De week van diezelfde Sparv staat deze week in het teken van het bierrijke Duitse Oktoberfest, getuige deze foto van hem:

 

 

Het gerstenat is de Fin volledig gegund. Bij Greuther Fürth, koploper in de 2. Bundesliga, doet hij het uitstekend, en afgelopen maandag scoorde hij zijn eerste officiële doelpunt in dienst van de Kleeblätter. Hij zorgde met een heerlijk afstandsschot hoogstpersoonlijk voor de 4-0 eindstand. We tekenen ervoor dat we zondag met eenzelfde gevoel (en score) naar huis gaan ;-)

 

 

Tot morgen na de update over de afsluitende zaterdagtraining!Fotoreportage van de training van vrijdagochtend van Patrick Stinissen

 

Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
01/22 
start stop bwd fwd

 

Forza Grunn!

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.