Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

103 gasten online

Voorbeschouwing FC Groningen - PSV

In Stad en Ommeland zullen er maar weinig mensen zijn die terugkijken op een welkome onderbreking van de competitie. FC Groningen speelde tegen AZ een prima wedstrijd en won verdiend met 2-1; de ploeg van Erwin van de Looi zou meteen aansluitend maar wat graag het op gemeenschapsgeld terende PSV aan de zegekar hebben gebonden.

 

Training vrijdag 18 oktober 2013:

Opnieuw basis met Johan Kappelhof centraal achterin en Nick van der Velden voorin

Kijk onderaan de voorbeschouwing voor een verslag van de training van vrijdagochtend!

 

PSV zondag waarschijnlijk ook zonder Ji-Sung Park en Luciano Narsingh

Volgens De Stentor kan PSV zondag waarschijnlijk geen beroep doen op de geblesseerde Ji-Sung Park. Park wordt volgens de krant waarschijnlijk vervangen door Belgisch international Zakaria Bakkali. Ook Georginio Wijnaldum ontbreekt zondag.

 

Volgens Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad ontbreken aan de kant van PSV de volgende vijf spelers: Park, Narsingh, Wijnaldum, Rekik en Zoet. Hij houdt het op de volgende vermoedelijke opstelling van PSV:

 

Tyton; Arias, Bruma, Hendrix, Willems; Toivonen, Hiljemark/Schaars, Maher; Bakkali, Matavz, Depay

Bank: Brenet, Bertrams, Zanka, Van Ooijen, Locadia, Jozefzoon, Schaars/Hiljemark

 

Onderaan de voorbeschouwing hebben we een fotoreportage van de training van vrijdagochtend toegevoegd!

Helaas lag de handel in Europa stil vanwege diverse interlands; schraalhans was op het TCN trainingsveld keukenmeester. Welgeteld één training met een volledige groep hebben we deze week kunnen aanschouwen, kortom - er is maar weinig tijd om de selectie tot een collectief te smeden dat de ongeslagen status in de Euroborg kan continueren.

 

Zondag konden we desondanks wel eens een zinderende pot voetbal tegemoet gaan. FC Groningen zal er tegen de verwende jonkies uit Eindhoven, die hun neus voor het beloftenelftal ophalen, vol op willen klappen, en ook Zeist heeft in de persoon van Kevin Blom een sfeerverhogend element aangedragen.

 

Met name Marco Bizot zal met de blonde onverlaat nog een appeltje te schillen hebben. In de laatste groen-witte pot die Blom floot, FC Twente-thuis op 17 maart jl., werd de doelman voor niets niemendal weggestuurd. Uiteraard werd de rode kaart naderhand geseponeerd, maar de wedstrijd werd geflatteerd verloren, mede door de aan de rode kaart verbonden onterechte strafschop. Hopelijk laat hij zondag wél zien over enige vorm van regelkennis te beschikken! 

 

 

 

Snel door naar de wedstrijd van zondag

Ook PSV boekte in de laatste competitiewedstrijd een 2-1 overwinning, maar voor de prestaties tegen de op het eind uit een tiental Waalwijkers bestaande opponent gingen maar weinig handen op elkaar. Buitenshuis won de ploeg van Phillip Cocu slechts één van de vier optredens, en de wetenschap dat topscorer Georginio Wijnaldum, jawel, de broer van, in Groningen geblesseerd mag toekijken versterkt ons optimisme over de afloop.

 

In onze eigen Groene Hel wordt het ook weer de hoogste tijd voor een driepunter tegen PSV. Sinds de inauguratie van het stadion won de Trots van het Noorden twee maal van de Brabanders. Op Tweede Kerstdag 2007 boekte de FC een formidabele 2-1 overwinning. Nu nog denken we geregeld terug aan een magistrale Rasmus Lindgren, die in dat duel niet alleen scoorde, maar met zijn imponerende spel bovendien heerste op het middenveld. Lindgren scoorde in zijn vorige leven bij FC Groningen vijf maal, daar waar de teller in zijn tweede dienstverband nog altijd op nul staat (wel noteren we in 24 officiële wedstrijden 10 gele kaarten) en zijn spel ver verwijderd is van dat van een aantal jaren geleden. Niet voor niets is een plek op de bank zijn deel. Hopelijk kan hij snel aanknopen bij zijn vroegere vorm.

 

Op 19 februari 2012 werd PSV met een 3-0 pak slaag naar huis gestuurd, en Hyun Jun Suk had een voornaam aandeel in de overwinning. Hij scoorde twee heerlijke goals (ook de bij Aston Villa zo heerlijk op dreef zijnde Leandro Bacuna was trefzeker) en was de gevierde man in het kolkende stadion. Dat er in het vervolg van de competitie geen enkel thuisduel meer werd gewonnen kon niemand toen nog bevroeden.

 

 

We schreven het al, deze week kon er slechts één keer met een vrijwil fitte selectie getraind worden. Op donderdag waren de vijf uitgevlogen internationals (Krisztian Adorjan, William Ekong, Andraz Kirm, Filip Kostic en Timo Letschert) weer terug van hun verplichtingen, en kon er gericht getraind worden als voorbereiding op de wedstrijd tegen PSV. Bij de hesjesverdeling bleek dat Erwin  van de Looi voornamelijk lijkt vast te houden aan het tegen AZ zo succesvolle team. Hij stuurde de volgende basis het trainingsveld op:

 

Kostic - Van der Velden - Adorjan

Hiariej - Chery - Kieftenbeld

Wijnaldum - Kappelhof - Botteghin - Magnasco

Bizot

 

In vergelijking met de thuiswedstrijd tegen AZ moet Timo Letschert plaatsmaken voor Johan Kappelhof, en op ons wekte de centrale defensie die uit Kappelhof en Botteghin bestond een goede indruk. Timo Letschert zal nog wel vaker met dit soort tegenslagen te maken gaan krijgen, en het is aan hem om hier op de juiste manier mee om te gaan.

 

De huidige stand: alles staat dicht bij elkaar 

Pagina 819 van Teletekst hielden we even een weekje op afstand, maar we pakken de stand er nu graag even bij:

 

 
Het moge duidelijk zijn dat FC Groningen met een overwinning een beste sprong op de ranglijst kan maken, en dat zal de mannen een lekker gevoel geven, wetende dat volgende week de sfeerloze sporthal c.q. echoput van Arnhem aangedaan moet worden. De ploeg, die het in het vervolg van de competitie zonder Theo Janssen moet stellen, mag zich zaterdagavond in Heerenveen vervoegen. Deze wedstrijd eindigt in ons droomscenario in een gelijkspel, waarna de FC zondag over zowel Heerenveen als Vitesse kan heendenderen!
 
Maar eerst PSV! Veel lef en strijd zal nodig zijn om de punten in eigen huis te houden. Als de ploeg bereid is alles te geven, dan pikt de twaalfde man dit snel op en dan wordt het voor Cocu en zijn vrienden een hele vervelende terugreis, en voor iedereen die FC Groningen een warm hart toedraagt een heerlijke zondag!
 
Straks melden we ons weer met de nodige updates over de vrijdag- en zaterdagtraining; ook het perspraatje met Erwin van de Looi slaan we vanmiddag zeker niet over!
 
Toegift: geniet mee van het talent dat er bij de D-junioren van FC Groningen zit aan te komen!
 
 

Training vrijdag 18 oktober 2013:

Opnieuw basis met Johan Kappelhof centraal achterin en Nick van der Velden voorin

 

 

Begin van de training op vrijdagochtend

 

Op het trainingsveld misten we vanochtend vier spelers van de A-selectie, te weten Nick Bakker, Henk Bos, Emil Johansson en David Texeira. Het herstel van de Uruguayaan gaat erg langzaam, dat mogen we onderhand rustig stellen. Van de beloften deed naast vaste kracht Richairo Zivkovic ook Hans Hateboer mee.
 
Bij de verdeling van de hesjes bleek dat er door de trainersstaf wordt vastgehouden aan de opstelling van gisterochtend. We zullen Nick van der Velden dus in de punt van de aanval zien, Tom Hiariej (die met de aanvallend ingestelde spelers meetrainde en door Van de Looi niet als controleur wordt beschouwd) op het middenveld en Johan Kappelhof centraal achterin. Samengevat:
 
Vermoedelijke opstelling FC Groningen tegen PSV:
 

Kostic - Van der Velden - Adorjan

Hiariej - Chery - Kieftenbeld

Wijnaldum - Kappelhof - Botteghin - Magnasco

Bizot

 
De groep was aanvankelijk in tweeën gesplitst. Peter Hoekstra en Dick Lukkien hadden de aanvallend ingestelde spelers onder hun hoede; Erwin van de Looi en Marcel Groninger trainden de overige spelers. Ook aanwezig langs het trainingsveld: Theo Reitsma.
 
Geen zeldzaam verschijnsel: Eric Botteghin scoorde in de partij van 11 tegen 11 weer eens met een kopbal uit een corner. Filip Kostic was trefzeker na een mooie combinatie met Nick van der Velden. De tegenstanders speelden net als gisteren als volgt:
 
Kirm - Zeefuik - Zivkovic
De Leeuw - Lindgren - Ben Moussa
Burnet - Ekong - Letschert - Hateboer
Luciano
 
Het spel van de basis kon ons wel bekoren. Verdedigend gezien stond het prima; Magnasco zorgt voor de nodige Schwung over rechts.
 
Voorbeschouwing op de wedstrijd van Phillip Cocu:
 
 
Voorbeschouwing van FC Groningen TV:
 
 
Fotoreportage van Wouter van de training van vrijdagochtend:
 
DSC_0002
DSC_0003
DSC_0005
DSC_0008
DSC_0010
DSC_0011
DSC_0012
DSC_0013
DSC_0015
DSC_0016
DSC_0017
DSC_0023
DSC_0024
DSC_0029
DSC_0030
DSC_0031
DSC_0033
DSC_0034
DSC_0036
DSC_0037
DSC_0039
DSC_0042
DSC_0043
DSC_0044
DSC_0047
DSC_0060
DSC_0061
DSC_0065
DSC_0068
DSC_0078
DSC_0079
DSC_0080
DSC_0083
DSC_0087
01/34 
start stop bwd fwd
 
Forza Grunn!

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.