Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

174 gasten online

Erwin van de Looi: "Strijdplan tegen PSV: veel initiatief, veel strijd en proberen publiek erachter te krijgen"

Hoofdtrainer Erwin van de Looi is vanmiddag in zijn perspraatje, dat ook door de inmiddels 71-jarige Theo Reitsma van Fox Sports werd bijgewoond, ingegaan op de thuiswedstrijd die zijn ploeg zondag tegen PSV zal afwerken. Het duel is overigens verplaatst van de zaterdagavond naar de zondagmiddag toen duidelijk werd dat de Brabanders zich niet voor de groepsfase van de Champions League hadden gekwalificeerd. Van de Looi vond het thuisduel tegen AZ de beste wedstrijd van zijn ploeg tot nu toe, en hij wil ook PSV op die manier aanpakken. Hij wil dat zijn ploeg veel initiatief neemt, veel strijd levert en zijn ploeg zal proberen om het publiek er weer achter te krijgen.

 

Jan Mennega, Erwin van de Looi en Theo Reitsma

Terugblik op thuiswedstrijd tegen AZ en aansluitende interlands 

Van de Looi had zijn ploeg tegen AZ bij vlagen goed en degelijk zien spelen. Hij had graag vorige week al tegen PSV gespeeld, maar door interlands lag de competitie stil. Hierdoor had hij pas vanaf afgelopen donderdag een volledige groep tot zijn beschikking. Van de zes internationals zijn Krisztian Adorjan, William Ekong, Andraz Kirm en Timo Letschert twee maal in actie gekomen, Stefan van der Lei heeft één duel gespeeld en Filip Kostic is niet in actie gekomen. Van de Looi vindt het jammer dat een speler tien dagen afwezig is maar in die tijd niet aan spelen toekomt. Voor de trainer van FC Groningen is het zaak dat Filip Kostic nóg beter wordt, zodat de trainer van Jong Servië niet meer om hem heen kan.

 

Andraz Kirm was er met zijn Slovenië niet in geslaagd de play-offs voor de WK-kwalificatie te bereiken, maar hij had wel twee goede interlands gespeeld. Met name het spel van Krisztian Adorjan in de interland van Jong Hongarije tegen Jong Spanje was erg goed geweest.

 

Fitheid selectie

Afwezig zijn zondag vanwege blessures alleen Nick Bakker, Henk Bos en David Texeira. Met de Uruguayaan ziet het er wel goed uit; hij heeft deze week alweer een paar keer op het veld gestaan.

 

Erwin van de Looi over individuele spelers

Van de Looi wilde tijdens het perspraatje niet noemenswaardig ingaan op individuele spelers. Timo Letschert zal worden gepasseerd ten faveure van Johan Kappelhof, en Maikel Kieftenbeld krijgt de voorkeur boven Rasmus Lindgren. Van de Looi vindt Kappelhof een goede verdediger die terugkeert van een schorsing, en hij zegt twee goede alternatieven voor Lindgren te hebben; Kieftenbeld zal in de basis starten. Concreter werd hij niet.

 

Van de Looi over PSV

De trainer van FC Groningen vindt PSV op een bepaalde manier vergelijkbaar met FC Groningen; hierover heeft hij wel eens gehad met Phillip Cocu, met wie hij overigens een paar jaar ploeggenoot was bij Vitesse (1992-1995, red.) Beide ploegen proberen te voetballen en slagen daarin soms wel, soms niet: ze presteren wisselvallig. Zowel PSV als FC Groningen betrekken veel jeugd bij de selectie; PSV heeft alleen iets meer mogelijkheden. Rekik, Wijnaldum en Zoet zullen niet spelen (en Park vermoedelijk ook niet, red.), maar Cocu beschikt over een goede selectie. Zo vindt hij Narsingh een goede speler (doet vermoedelijk niet mee, red.)

 

Van de Looi over FC Groningen thuis versus uit

De Trots van het Noorden is thuis nog ongeslagen; Van de Looi heeft vertrouwen in zijn ploeg. In uitwedstrijden zet de tegenstander vaak sneller druk, en zijn ploeg maakt meer fouten als er onder hoge druk gevoetbald moet worden dan als er meer tijd en ruimte is. In dat opzicht moet het niveau omhoog. In uitwedstrijden heeft zijn ploeg veel goals tegen gekregen. Dit hangt ook samen met het feit dat FC Groningen de uitwedstrijden vaak met minder dan 11 spelers heeft beëindigd (alleen in de eerste uitwedstrijd tegen N.E.C. scoorde FC Groningen geen rode kaart; in de vier daaropvolgende uitduels in de Eredivisie wel steeds minimaal één, red.)

 

Eric Botteghin

De Braziliaan had begin van de week wat klachten, maar zijn trainer omschrijft hem als volgt: "Hij is een ouderwetse die je van het veld moet schieten voordat hij stopt. Daar kun je er niet genoeg van hebben."

 

Vermoedelijke opstelling FC Groningen tegen PSV:
 

Kostic - Van der Velden - Adorjan

Hiariej - Chery - Kieftenbeld

Wijnaldum - Kappelhof - Botteghin - Magnasco

Bizot

 

Vermoedelijke bankbezetting:

Luciano, Letschert, Burnet en vier van de volgende vijf: Kirm, De Leeuw, Lindgren, Zeefuik, Zivkovic

 

Vermoedelijk niet bij de selectie:

Bakker, Ben Moussa, Bos, Ekong, Johansson, Texeira en één van bovengenoemd vijftal

 

De bordjes voor de persconferentie, zondag na de wedstrijd tegen PSV

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.