Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

169 gasten online

Voorbeschouwing Vitesse - FC Groningen - nep versus volksclub

FC Groningen kan zondag geschiedenis schrijven in de zo gehate Gelredome, dat in niets lijkt op het voormalige Nieuw-Monnikenhuize. De huidige sporthal annex echoput mag de naam voetbalstadion absoluut niet dragen en de door olie- en vastgoedmagnaat Aleksandr Pavlovitsj Tsjigirinski overgenomen Arnhemmers verdienen het om door FC Groningen op een ongenadig pak slaag getrakteerd te worden.

 

FC Groningen trad twee maal eerder in een uitduel bij Vitesse aan nadat het thuis van PSV had gewonnen, maar beide malen werd van Vitesse niet gewonnen. Zelden was er een betere gelegenheid dan a.s. zondag om de poel des verderfs die Gelredome heet wél met de volle buit te verlaten. Het uitvak zal gezellig vol zijn, en de Groningers zullen het thuispubliek, dat de persiflage op een voetbalclub steeds meer de rug toekeert, verbaal meer dan overstemmen. Op naar een mooie middag die ons verder omhoog op de ranglijst zal stoten!

 

Training vrijdag 25 oktober 2013: Timo Letschert traint bij beloften; ongewijzigde basis

Kijk onderaan de voorbeschouwing voor een verslag van de training van vrijdagochtend!

Thuisoverwinning op PSV: genieten! 

Wat kijken we terug op een heerlijke pot voetbal tegen PSV! Alles klopte, van de formidabele sfeeractie van de Groningen Fanatics (verf en arbeid, twee in Arnhemse supportersregionen onbekende fenomenen) die via een fantastische strijdlust uitmondde in een orkaan van lawaai en een welverdiende ereronde. Natuurlijk had de landelijke pers na afloop slechts oog voor het missen van de kansen aan de kant van PSV, en ook bij een zege in Arnhem zal met een vingertje vooral op de ongelukkige misstap van Vitesse worden gewezen. Wij in Groningen weten wel beter. Wie als ploeg zijnde de mouwen opstroopt en de beuk er lekker ingooit, die staat al met 1-0 voor, zeker tegen ploegen die voor het overgrote deel uit verwende en over het paard getilde snotapen bestaan.

 

 

Snel door naar de krachtmeting met Vitesse

 

 

Aan het maffiose gedeelte van de thuisclub maken we verder geen woorden meer vuil. Of ze nu Jordania, Tsjigirinski of Abramovitsj heten - te vertrouwen is het geboefte niet, en we mogen in Groningen de handen dichtknijpen dat we trots op onze eigen volksclub mogen zijn.

 

 

Een blik op de stand leert ons dat de ploegen in de top van de ranglijst dicht als nooit tevoren op elkaar gepropt staan:

 

 
Tussen de nummer zeven, FC Groningen, en de koploper uit Enschede prijken welgeteld twee punten en dit betekent dat we met een overwinning op Vitesse in theorie de koppositie kunnen innemen. Dit gaat natuurlijk niet gebeuren, maar we kunnen zondag wél enorm goede zaken doen, en de boost aan zelfvertrouwen die een overwinning bij de verkochte Arnhemse trots geeft kan volgende week verder in de praktijk worden gebracht in de thuisduels tegen Capelle (woensdag) en Roda JC (zondag).
 
 
Maar laten we niet te ver vooruit kijken, en vooral niet te veel dagdromen. Vitesse won dit seizoen drie van de vier thuiswedstrijden, en zal aan de 2-3 overwinning bij sc Heerenveen een goed gevoel overgehouden hebben. Met name Chelsea-huurling Lucas Piazón maakte indruk en Stefano Magnasco zal zijn handen zondag meer dan vol hebben aan de knaap. Als de Chileen zich echter net zo vastbijt in zijn tegenstander als hij zondag deed, dan zal Piazón net als Memphis Depay vroegtijdig naar de kant worden gehaald, het gezicht op onweer.
 
Sowieso stond de gehele defensie van FC Groningen tegen PSV als een huis. De centrale verdediging met Eric Botteghin en Johan Kappelhof blonk uit, en de transfer van de NAC Breda overgekomen Botteghin blijkt een schot in de roos. Na een wat moeizaam begin is de Braziliaan niet meer weg te denken uit het hart van de defensie. Opbouwend is hij de mindere van zijn voorganger, de wekelijks eveneens uitblinkende Virgil van Dijk, maar wij kunnen heel goed leven met twee relatief sobere centrale verdedigers, in de wetenschap dat de beide backs onstuimig opkomen en ook het middenveld minder controlerend opereert dan vorig seizoen.
 
Virgil van Dijk, man of the match bij Celtic in het duel tegen ajax
 
Giliano Wijnaldum begint zich ook steeds meer als een vis in het Groningse verdedigingswater te voelen en Lorenzo Burnet kan wat ons betreft versneld op de transferlijst worden gezet, zeker in de wetenschap dat Emil Johansson ook nog tot medio 2015 (!) in Groningen onder contract staat. Het contract van het kleine en niet bijster slimme mannetje uit Amsterdam loopt aan het einde van dit seizoen af, en wil de FC er nog een paar centen aan overhouden, dan zal er komende winterstop afscheid genomen moeten worden.
 
 
Deze week werd op het trainingsveld duidelijk dat Erwin van de Looi vast lijkt te willen houden aan het winnende concept dat PSV zo'n vervelende middag bezorgde. Nick van der Velden zal dus opnieuw de mannetjesputtende diepe spits zijn, maar in de wetenschap dat zowel Género Zeefuik als David Texeira niet fit zijn en Richairo Zivkovic langzaam wordt gebracht lijkt dit geen onlogische keuze. De centrale verdedigers van Vitesse, Kashia en de vervanger van de geschorste Van der Heijden, gaan een beroerde middag tegemoet.
 
Vermoedelijke opstelling FC Groningen:
 

Kostic - Van der Velden - Adorjan

Hiariej - Chery - Kieftenbeld

Wijnaldum - Kappelhof - Botteghin - Magnasco

Bizot

 
Timo Letschert teruggezet naar de beloften?
Timo Letschert was op vrijdagochtend een opvallende verschijning op het TCN trainingsveld. De centrale verdediger, die eerder deze week de training moest laten schieten omdat hij rijexamen had, mocht zich vanochtend bij de beloften vervoegen. Erwin van de Looi kennende wil hij er tijdens het perspraatje niet teveel woorden aan vuil maken, maar wij denken wel te weten wat er bij Timo aan schort. De onvrede straalt momenteel van zijn gezicht (zelfs tijdens de ereronde na de wedstrijd tegen PSV lachte hij als een boer die kiespijn heeft) en hij pakt het voor hem teleurstellende feit dat hij zijn basisplaats na een aantal rode kaarten is kwijtgeraakt niet goed op. Extra drive op de training en je stinkende best doen zijn gevraagd, maar beide vereisten om terug te keren in de basis schitteren bij hem door afwezigheid. Jammer, vooral voor hemzelf. Want Van de Looi en Lukkien zijn niet bijster meegaand als het om het niet leveren van trainingsarbeid gaat. William Ekong zal zijn kans ongetwijfeld ruiken en in Arnhem bij de selectie zitten.
 
Zondag: bijna 400 supporters in het uitvak!
Zondag wordt de Trots van het Noorden in het uitvak gesteund door exact 380 supporters. Het zal er luidruchtig aan toegaan, en wellicht geeft dit de FC opnieuw het vereiste zetje in de rug. Wat is er in deze knotsgekke competitie allemaal mogelijk? Op naar de Grote Markt, op naar Europees Voetbal!
 
Wij sluiten deze voorbeschouwing nu even af, maar melden ons snel met allerlei updates over de training en het perspraatje!
 
Blik op het trainingsveld op vrijdagochtend

Training vrijdag 25 oktober 2013: Timo Letschert traint bij beloften; ongewijzigde basis

We schreven het hierboven al - Timo Letschert trainde vanochtend met de beloften mee (al hield hij zich afzijdig van zijn rondjes lopende collega's, heel merkwaardig allemaal), overigens net als de van een vervelende blessure herstellende David Texeira. De omgekeerde weg bewandelden vanochtend Angelo Cijntje en Hans Hateboer.

 

Aanvankelijk was de selectie nogal door elkaar gehusseld, maar bij de verdeling van de hesjes werd duidelijk dat het adagium never change a winning team wordt gekoesterd - Erwin van de Looi zal zijn basis intact laten. De basis nam het op tegen het volgende elftal:

 

Johansson - Zivkovic - Kirm

Lindgren - De Leeuw - Ben Moussa

Burnet - Hateboer - Ekong - Cijntje

Luciano

 
De training werd bijgewoond door een bijkans ontelbare schare aan kids van de VV Schoonebeek; zij combineerden het nuttige (getuige zijn van training FC Groningen) vanochtend met het aangename (vieren van herfstvakantie).
 
In de eerste helft van het partijtje was Nick van der Velden trefzeker; Rasmus Lindgren scoorde echter de gelijkmaker met een schitterend schot. Hilal Ben Moussa werd geraakt (volgens onze waarneming aan zijn enkel) en kon niet verder spelen; zijn plaats werd ingenomen door Burak Saban van de beloften.
 
Forza Grunn!

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.