Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

132 gasten online

Van de Looi: "Er staat nu een echte ploeg; als team zijn we zeer goed bezig"

Erwin van de Looi blikte vanmiddag tijdens zijn wekelijkse perspraatje, waarvan er volgende week overigens twee op de agenda staan, vooruit op het uitduel dat FC Groningen zondag tegen zijn oude ploeg speelt. Van de Looi doorliep de jeugdopleiding van Vitesse en speelde er vijf jaar (1992-1997) in het eerste elftal. De hoofdtrainer van FC Groningen is tevreden over zijn ploeg, dat volgens hem als team heel goed bezig is en over voldoende kwaliteit beschikt om ook tegen Vitesse een goed resultaat te behalen. Timo Letschert zal van deze ploeg voorlopig geen deel uitmaken. De jonge verdediger is tot nader order disciplinair gestraft omdat hij volgens de trainer veel moeite heeft met zijn reserverol. Hij reageert hier dusdanig op dat dit een negatieve invloed op het team heeft.

Van de Looi gaf aan het begrip 'samen' hoog in het vaandel te hebben staan. "We hebben bepaalde regels met elkaar, ook als het even tegen zit. Letschert stoot nu zijn hoofd; het gaat erom dat hij dat niet nog een keer doet. Meer wil ik er niet over zeggen." Van de Looi noemde Lorenzo Burnet, Michael de Leeuw en Rasmus Lindgren als zijnde spelers die keihard trainen om zich terug te knokken in de basis. Eerlijk is eerlijk - wij hebben al herhaaldelijk onze vraagtekens gesteld bij de instelling van Timo Letschert, met name op het trainingsveld. In onze ogen was het de hoogste tijd voor een dergelijke maatregel, al sluiten we niet uit dat er nog meer is voorgevallen. 

 

(Vanochtend bij de beloften deed Letschert als enig niet mee aan het lopen van rondjes waarmee werd gestart. Dit was Van de Looi nog niet bekend: met Paul Raveeau, de trainer van de beloften, had hij na de training nog geen contact gehad. Wel benadrukte Van de Looi dat Letschert niet geblesseerd is.)

 

William Ekong lijkt de aangewezen man om Letschert op de bank te vervangen, maar afgaande op de wijze hoe Erwin van de Looi over Hans Hateboer praat vragen we ons af of wellicht Hans Hateboer op het wedstrijdformulier zal verschijnen. Hans Hateboer is een verdediger van Jong FC Groningen die op amateurbasis voor de beloften speelt. Nog, aldus Van de Looi, dus mogelijk overweegt FC Groningen hem een contract aan te bieden. Van de Looi was erg positief over de ontwikkeling die Hateboer doormaakt. "Hij weet wat hij kan en wat hij moet doen, en werkt keihard."

 

Terugblik op wedstrijd tegen PSV

De trainer van FC Groningen kijkt terug op een uitstekende wedstrijd van FC Groningen en een mooie voetbalmiddag voor iedereen die bij de FC betrokken is. Voetbaltechnisch gezien kon het wel beter. Zo werd er tegen AZ beter vooruit druk gezet dan tegen PSV; PSV kon zich er ook makkelijker onderuit spelen dan AZ. Van de Looi zag echter dat zijn ploeg knokte als leeuwen en zich een behoorlijk aantal kansen gecreëerd had: "Iedereen had het na afloop over de kansen van PSV, maar ook wij hadden er behoorlijk wat."

 

Van de Looi gaf toe dat zijn ploeg een paar keer goed weggekomen is, "maar na de 1-0 zat ik vrij rustig op de bank en wachtte erop dat we de wedstrijd zouden beslissen." Hij vond PSV wel goed spelen, "maar ik win liever van een goed PSV dan van een slecht PSV."

 

Voorbereiding op uitwedstrijd bij Vitesse

Trainersstaf en spelers zijn deze week verder gegaan om de spelers individueel en als ploeg beter te maken. Aan de bal speelde FC Groningen tegen AZ beter dan tegen PSV, en tegen Vitesse wil Van de Looi dat zijn ploeg de bal langer heeft, en dat moet zondag ook kunnen. Vitesse beschouwt hij als een goede ploeg met goede individuele spelers en veel voetballers, bv. op het middenveld. Van de Looi denkt dat Vitesse agressief zal beginnen en de tegenstander weinig tijd en ruimte zal geven. FC Groningen moet vooruit verdedigen en proberen Vitesse fouten te laten maken. Vitesse mag niet te gemakkelijk in de wedstrijd komen. FC Groningen moet nu uit laten zien wat het waard is.

 

Género Zeefuik

De spits heeft maandag bij de beloften een hoofdrol gespeeld. Hij scoorde twee keer maar viel vervolgens geblesseerd uit. Hij heeft een scheurtje in zijn hamstring, maar een diagnose qua tijdsduur die zijn herstel vergt is nog niet te geven. Vanmiddag wordt er een scan gemaakt. Zijn blessure is een streep door de rekening, niet alleen voor Género maar ook voor het team.

 

De overige geblesseerden zijn Nick Bakker, Henk Bos en David Texeira. Nick van der Velden heeft aan de training van vanochtend liesklachten overgehouden, maar de ernst hiervan is nog niet duidelijk. Hilal Ben Moussa viel vanochtend uit met een enkelblessure, en dit zag er volgens Van de Looi in eerste instantie niet heel goed uit. Er is echter nog weinig bekend op dit moment.

 

Vermoedelijke opstelling FC Groningen:
 

Kostic - Van der Velden - Adorjan

Hiariej - Chery - Kieftenbeld

Wijnaldum - Kappelhof - Botteghin - Magnasco

Bizot

 

Vermoedelijke bankbezetting:

Luciano, Burnet, Ekong/Hateboer, De Leeuw, Lindgren, Kirm, Zivkovic


Vermoedelijk niet bij de selectie:

Bakker, Ben Moussa, Bos, Johansson, Letschert, Texeira, Zeefuik en Ekong als Hateboer op bank

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.