Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

312 gasten online

Perspraatje Erwin van de Looi: "Duel tegen Roda JC wordt wellicht moeilijkste thuiswedstrijd tot nu toe"

Hoofdtrainer Erwin van de Looi is vanmiddag ingegaan op het duel dat FC Groningen in een vermoedelijk zeer goed gevulde Euroborg zal spelen tegen Roda JC. Van de Looi bevestigde hetgeen Richairo Zivkovic vanochtend zelf ook al heeft toegegeven: de 17-jarige spits zal zondag zijn debuut in de basis maken. Van de Looi heeft gekeken naar de tegenstander, naar het soort duel dat zondag wordt verwacht en ook naar de ontwikkeling van Zivkovic, en besloten dat Richairo vanaf minuut één zal spelen. De trainer verwacht dat er meer diepte in het spel van zijn ploeg nodig is tegen een Roda JC dat zelfs tegen PSV aardig hoog druk durfde te zetten en zich ook tegen FC Groningen vermoedelijk niet zal ingraven.

Of Nick van der Velden zal spelen kon vandaag nog niet met zekerheid worden gezegd: Van de Looi houdt een slag om de arm. "Nick is een belangrijke speler die we er graag bij hebben, maar niet ten koste van alles. Hij heeft er zelf ook een stem in. Hij heeft vandaag voor het eerst weer volledig met de groep mee kunnen trainen. Afgewacht moet worden hoe hij hierop reageert."

 

Bekerloting tegen N.EC.; terugblik wedstrijd tegen Capelle 

Van de Looi begon over de bekerloting van gisteravond laat. Hij wilde graag een thuiswedstrijd, omdat zijn ploeg al bewezen heeft thuis van iedereen te kunnen winnen.

 

Over de wedstrijd tegen Capelle was hij niet zo ontevreden als vele anderen. Zijn ploeg had 90% balbezit gehad, maar slechts twee kansen weten te creëren. Hij telde echter wel meer dan 20 'kansen op een kans', hetgeen je beter moet uitspelen. Het probleem zat net als tegen Vitesse in de laatste 30 meter. Het zit vaak in kleine dingen en in het maken van de juiste keuzes. Tegen Roda JC zal zijn ploeg zich hierin moeten verbeteren.

 

Duel tegen Roda JC

Van de Looi verwacht een ander soort wedstrijd tegen Roda JC en heeft om die reden andere keuzes gemaakt. Krisztian Adorjan vond hij tegen Capelle niet fris spelen en vermoeid ogen, en om die reden is hij in de rust gewisseld. De FC heeft compleet ingecalculeerd dar hij af en toe een dip heeft. Hij traint iedere dag op niveau, speelt op niveau maar is fysiek niet de sterkste. Een dip is niet meer dan logisch. Voor hem zal Nick van der Velden ("normaal gesproken één van de elf") spelen, indien hij inzetbaar is.

 

Ook Andraz Kirm is een goede optie. De Sloveen is teleurgesteld dat hij buiten de basis is gevallen, maar traint iedere dag 100% en zelfs extra. Hij is een paar keer goed ingevallen en een goed alternatief als Van der Velden niet kan spelen.

 

Over Michael de Leeuw was Van de Looi niet heel tevreden, maar ook niet heel ontevreden. De Leeuw is een spits die aanvoer nodig heeft, en die was er tegen Capelle niet. In de tweede helft kwam hij aan de rechterkant beter tot z'n recht.


Middenveld FC Groningen

Van de Looi gaf overigens aan Nick van der Velden meer een aanvaller dan een middenvelder te vinden. Hij vindt de balans doorslaan als zowel Tjaronn Chery als Nick van der Velden op het middenveld staan; bovendien doet Tom Hiariej het volgens de trainer goed. Er is in zijn ogen dus geen reden om aan het middenveld te sleutelen.

 

Erwin van de Looi over Roda JC
Van de Looi vindt dat Roda JC in vorm is. Het heeft de laatste zes wedstrijden niet verloren en de laatste twee duels tegen PSV gewonnen. Qua leeftijd is het een ervaren ploeg, en heeft in elke linie specifieke kwaliteiten. Roda JC kan niet alleen reageren, maar ook zelf voetballen (Pluim, Kali); het wordt wellicht de moeilijkste thuiswedstrijd van dit seizoen tot nu toe. "Aan de andere kant doen wij het de laatste twee wedstrijden ook aardig. Het publiek pikt dit ook op. Voor de wedstrijd van zondag, die gaat tussen twee ploegen die aan de weg timmeren, is een grote publieke belangstelling."

 

Género Zeefuik

Género Zeefuik traint tot nu binnen. Een indicatie over de resterende duur van zijn afwezigheid is niet te geven.

 

Timo Letschert

Afgesproken was al dat het de trainersstaf zich focust op drie wedstrijden (Vitesse, Capelle, Roda JC) en dan de situatie rond Timo Letschert gaat bekijken. Hierop wilde Van de Looi niet vooruitlopen.

 

Henk Bos en Nick Bakker

Henk Bos trainde vandaag voor het eerst sinds hij zijn kruisband heeft gescheurd weer buiten. Zowel hij als Nick Bakker liggen met hun revalidatie op schema. De echte voetbalbelasting moet echter nog komen.

 

Vermoedelijke opstelling FC Groningen tegen Roda JC:

 

Kostic - Zivkovic - Van der Velden

Hiariej - Chery - Kieftenbeld

Wijnaldum - Kappelhof - Botteghin - Magnasco

Bizot

 

Vermoedelijke bankbezetting:

Van der Lei, Adorjan, Burnet, Ekong, De Leeuw, Lindgren, Kirm

 

Vermoedelijk niet bij de selectie:

Bakker, Ben Moussa, Bos, Johansson, Letschert, Luciano, Texeira, Zeefuik

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.