Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

126 gasten online

Voorbeschouwing Heracles Almelo - FC Groningen

En voort dendert de groen-witte trein! Vier competitiewedstrijden is de Trots van het Noorden alweer ongeslagen, en met de reeks Heracles-uit, PEC-thuis, NAC-uit en ADO-thuis voor de boeg zou dit wel eens uitgebouwd kunnen worden naar negen duels. En wie weet maakt de FC dan met opgestroopte mouwen en gewoon goed voetbal de Kuip op 15 december a.s. onveilig!

 

Zover is het echter nog niet. Zaterdag worden we bij 'die andere Tukkers' verwacht. Verschil in mentaliteit met de gemeenschappelijke vijand uit Enschede is er wel degelijk. Daar waar men in de Grolsch Veste met droge ogen € 5 voor een niet te vreten Broodje Twenteham durft te vorderen, daar worden bezoekende supporters in Almelo verblijd met gratis broodjes en koffie. Het verschil tussen schaamteloze grootheidswaanzin en nuchter de pootjes op de grond houden.

 

Afsluitende training vrijdag 8 november 2013: Nick van der Velden ontbreekt opnieuw; Andraz Kirm vervanger; Richairo Zivkovic opnieuw basis

Lees onderaan de voorbeschouwing meer over de training van vrijdagochtend, inclusief fotoreportage van Eric Smit!

Vorig seizoen namen we de kosteloze versnaperingen dankend in ontvangst, om vervolgens ook de punten mee te nemen naar Stad en Ommeland: David Texeira en Leandro Bacuna, die na een robbertje vechten met Género Zeefuik koeltjes een strafschop nam en dito benutte, waren trefzeker; het was tevens de wedstrijd waarin Timo Letschert de geschorste Virgil van Dijk uitstekend verving. De collectieve teamprestatie van die avond was formidabel, en de basis van de verdiende zege.

 

Feest in het uitvak na de 0-2 overwinning van vorig seizoen

 

De tijden zijn qua strijdlust niet veranderd, maar wel als het gaat om de personele invulling. Texeira en Bacuna zullen zaterdag namens FC Groningen niet scoren, en van de basis van de bewuste 13e april 2013 zullen alleen Marco Bizot, Stefano Magnasco en Andraz Kirm opnieuw vanaf minuut één spelen. De selectie heeft opnieuw een metamorfose ondergaan, maar de punten dienen wel weer opgehaald te worden!

 

 

Terugblik op afgelopen speelronde

FC Groningen had na de spectaculaire 3-3 tegen Roda JC net iets meer nabesprekingstijd nodig dan Heracles Almelo, dat zijn potje in Deventer al na 20 minuten in de blubber zag eindigen. In dat tijdbestek had de voor het Australische nationale elftal opgeroepen Jason Davidson al wel een gele kaart getoucheerd, en aangezien hij op scherp stond staat hij een wedstrijd aan de kant. Omdat de schorsing echter pas van kracht wordt zodra het duel tegen de Eagles is uitgespeeld kan de linksback tegen FC Groningen gewoon opdraven. Jammer.

 

Tubantia heeft de training die Jan de Jonge donderdag gaf bijgewoond, en het op het oosten georiënteerde blad maakt hieruit op dat de opstelling van de Heraclieden zaterdag niet zal wijzigen. Korton, onze opponenten zullen als volgt aan het potje beginnen: 

 

Pasveer; Van Dijk, Streutker, Veldmate, Davidson; Quansah, Ben Rienstra, Bruns; Rosheuvel, Uth, Linssen

 

De vermeende competitievervalsende neppe kunstgras ondergrond ten spijt - Heracles moet het dit seizoen vooral van uitwedstrijden hebben. Daar waar in vijf thuisduels schamele vijf punten werden behaald, daar is de oogst buiten de deur negen punten, in zes wedstrijden bij elkaar geharkt. Met een vrij troosteloze 13e plaats moet Heracles het derhalve doen, maar in deze knotsgekke competitie zorgt één wedstrijd extra winnen op slag voor een aardverschuiving in de stand.

 

 

Snel door naar FC Groningen!

Wat hebben we zondag genoten in de Euroborg, maar wat gingen we met een katterig gevoel naar huis. Onverlaat Mark-Jan Fledderus schoot in blessuretijd de 3-3 binnen. De hypocriete lamzak beklaagde zich na de wedstrijd jankend over de supporters van FC Groningen, die geen waardering konden opbrengen voor het feit dat hij zo beschaafd juichte na zijn beide doelpunten. De druiloor had beter helemaal geen strafschoppen kunnen nemen als hij écht nog wat voor zijn vorige werkgever had gevoeld, en het feit dat hij ontelbare malen matennaaiend tegen de grond sloeg (o.a. de 1-1 viel daaruit) bleef onvermeld in het beperkte mondwerk van de huichelaar. Fledderus durfde zelfs nog de hoop uit te spreken dat hij nog wel in Groningen over straat wil kunnen - laten we het hierop houden: zijn gedrag van jl. zondag heeft hier niet aan bijgedragen. Hij moet het voorlopig maar even bij de Duitse binnenstad van Kerkrade houden.

 

Vorig seizoen schoot Michael de Leeuw vlak voor tijd juist de 3-2 binnen tegen datzelfde Roda JC, en groter kan het verschil in beleving niet zijn tussen een doelpunt vóór, vlak voor sluitingstijd, en een tegengoal in blessuretijd, zeker als er hierdoor drie punten worden behaald dan wel twee misgelopen. Nuchter beschouwd hadden we tegen PSV best níet kunnen winnen en tegen Vitesse best kunnen verliezen, maar deze zelfreflectie komt niet bij ons en andere supporters op als je Sjap Fledderus een lullige penal tegen de touwen ziet rossen. En dat is het mooie van voetbal. Je leeft van week tot week en kunt helemaal opgaan in 90 minuten. Daar kan geen FOX wat tegen doen, hoe fanatiek het foute speeltje van Rupert Murdoch ook uit is op lege tribunes en wedstrijden op de onmogelijkste tijdstippen.

 

 

Een weekje later is niet alleen het puntverlies, maar ook de strijdlust van FC Groningen blijven hangen, en het spectaculaire voetbal dat er nu alweer diverse thuiswedstrijden op rij wordt geboden. Clubleiding en trainers houden woord - 't is weer te gek om de tribunes van de Euroborg te beklimmen. Waar de kruistocht van de Trots van het Noorden dit seizoen zal eindigen is nog volstrekt onduidelijk, maar wat ons betreft op de Grote Markt en aansluitend in Europa!

 

Zaterdag zal het uitvak opnieuw uit z'n voegen barsten. In Leeuwarden, Deventer en Heerenveen zorgde de massaal uitgerukte aanhang van de FC voor een heerlijke stemming (al leverde het getotaliseerd slechts één lullig puntje op), en ook in Almelo kan er in het uitvak vermoedelijk geen muis meer bij. Ook dit kan niet los worden gezien van de gestaag verbeterende stemming rondom de FC. Geweldig!

 

Erwin van de Looi moet door de liesblessure van Nick van der Velden improviseren, maar lang hoeft hij niet te wikken en te wegen. Andraz Kirm, die uit perfect professioneel hout is gesneden, verving de routinier zondag al met verve, en hij mag zich verheugen op een basisplaats, zijn zevende in dit seizoen. In Heerenveen werd hij dankzij de vroege rode kaart van Timo Letschert al na een kwartier naar de kant gehaald, en moest het vervolgens doen met vier invalbeurtjes. Zaterdag zal hij aan de aftrap staan - volkomen terecht.

 

Vermoedelijke opstelling FC Groningen:

 

Kostic - Zivkovic - Kirm

Hiariej - Chery - Kieftenbeld

Wijnaldum - Kappelhof - Botteghin - Magnasco

Bizot

 

 

Vorig seizoen stond er dan wel een 0-2 eindstand op de Tukkerse borden, de groen-witte statistieken zijn verder voor verbetering vatbaar als het gaat om tripjes naar de Stadionlaan in Almelo. De voorlaatste overwinning dateert van 22 december 2007. Stef Nijland en Koen van de Laak hadden een groot aandeel in de 1-2 eindstand, en om een in druk te geven wat er in zes jaartjes tijd kan veranderen in een selectie geven we, met dank aan FCG Stats, de opstelling van de bewuste pot:

 

Brian van Loo, Bruno Silva, Gibril Sankoh, Arnold Kruiswijk, Fredrik Stenman, Rasmus Lindgren, Koen van de Laak, Shkodran Metaj (72' Mark-Jan Fledderus), Goran Lovre, Marcus Berg, Stefan Nijland (68' Tim Matavz)

 

Feest op 22 december 2007: FC Groningen heeft bij Heracles gewonnen!

(foto's: Trots van het Noorden)

 

Alleen Rasmus Lindgren is nog over uit de 'tijd van toen', en dit heeft natuurlijk alles te maken met zijn hertoetreding. Normaal gesproken is de tijd dat spelers een paar honderd wedstrijden voor hun club uitkomen voltooid verleden tijd - wie maar enigszins tegen een bal kan trappen verkast in no time voor een zak geld bij de club, dit is de ver van clubliefde verwijderde realiteit van alledag.

 

Aan de andere kant - er hebben wel eens minder dan zeven Nederlanders in de basis van FC Groningen gestaan, en als Van der Velden had kunnen spelen waren het er zelfs acht geweest. De FC lijkt wat dichter bij huis te kijken, en te beseffen dat wat van ver komt niet altijd goed hoeft te zijn, maar wel vaak peperduur. Een gezonde zaak, zeker met het oog op de verlies- en winstrekening die manager financiële zaken Marc-Jan Oldenbandringh RA jaarlijks in elkaar dient te knutselen.

 

Zaterdagavond hebben we even geen oog voor activa en passiva. We verheugen ons op een heerlijke pot voetbal in Almelo, op een fanatiek meelevend uitvak en op een greep naar de hoogste posities op de ranglijst. Want bekijk pagina 819 van teletekst nog maar eens en concludeer met ons dat de verschillen miniem zijn:

 

 

Wij maken ons op voor de afsluitende training en het perspraatje van vanmiddag. We zijn er helemaal klaar voor. Is het morgen wederom genieten geblazen? Wij gaan ervoor!


Afsluitende training vrijdag 8 november 2013: Nick van der Velden ontbreekt opnieuw; Andraz Kirm vervanger; Richairo Zivkovic opnieuw basis

Weinig verrassingen op de afsluitende training, die opnieuw op het kunstgras van VV Actief in Eelde werd gehouden. Andraz Kirm zal de geblesseerde Nick van der Velden, die we de hele week niet op het veld hebben gezien, vervangen. Verder zullen er geen wijzigingen in de basis worden doorgevoerd. Richairo Zivkovic zal dus voor de tweede opeenvolgende maal aan de aftrap staan!

 

Van de beloften waren Angelo Cijntje, Hans Hateboer en Kevin Mennega opnieuw van de partij.

 

Fotoreportage van de training van vrijdagochtend van Eric Smit

 

DSC_0008
DSC_0031
DSC_0036
DSC_0042
DSC_0047
DSC_0057
DSC_0058
DSC_0059
DSC_0067
DSC_0083
DSC_0093
DSC_0134
DSC_0143
DSC_0146
DSC_0156
DSC_0171
DSC_0190
01/17 
start stop bwd fwd

 

In de partij van 11 tegen 11 zagen we eerst Michael de Leeuw namens de niet-basis scoren, waarna Andraz Kirm de stand met een heel knap doelpunt op 1-1 bracht. Hij speelde eerst twee man uit en maakte het karwei toen koeltjes af.

 

Tom Hiariej had her en der wat pijntjes, maar kon het partijtje na kortstondig overleg met verzorger Henk Hagenauw wel gewoon voortzetten. Na het partijspel werd er zoals gewoonlijk op een afsluitende training op standaardsituaties geoefend.

 

Opstelling niet-basis:

 

Johansson - Texeira - Adorjan

Lindgren - De Leeuw - Mennega

Burnet - Hateboer - Ekong - Cijntje

Van der Lei

 

Warming-up afsluitende training

 

Tjaronn Chery neemt de corners

 

Forza Grunn!

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.