Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

212 gasten online

Perspraatje Erwin van de Looi: "Wegvallen Van der Velden is een domper"

Hoofdtrainer Erwin van de Looi is vanmiddag bij het perspraatje ingegaan op het duel dat FC Groningen morgenavond bij Heracles Almelo afwerkt. Van de Looi is blij met het prima gevulde uitvak, waarin 407 supporters van de Trots van het Noorden zullen zitten en vooral staan. Hij blikte ook terug op de wedstrijd van afgelopen zondag tegen Roda JC. Hij beschouwt het met een liesblessure uitvallen van Nick van der Velden als een domper. Van der Velden is een goede speler die meer brengt dan voetbal alleen: hij vervult een voortrekkersrol voor de jonge spelers.

Aan het begin van deze week is al besloten om met Van der Velden geen risico's te nemen: hij moet zich richten op de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle, die over twee weken op zondag 24 november a.s. wordt gespeeld. Het is op dit moment reëel om te veronderstellen dat hij dat duel haalt: hij is door de blessure van afgelopen zondag niet verder teruggeworpen dan toen hij eerder ook al geblesseerd raakte.

 

Het was de bedoeling dat FC Groningen komende donderdag een oefenwedstrijd (vermoedelijk tegen SC Preußen Münster) zou spelen, maar doordat de KNVB voor die avond een inhaalwedstrijd van de beloften heeft gepland kan dat niet doorgaan. Door het interlandweekend ontbreken er toch al diverse spelers (Krisztian Adorjan, Stefan van der Lei, Andraz Kirm, Filip Kostic, Richairo Zivkovic); het spelen van een oefenduel zonder al deze spelers wordt niet als zinvol beschouwd. 

 

Terugblik op thuiswedstrijd tegen Roda JC

Bij iedereen rondom de ploeg overheerste de teleurstelling over het feit dat er vlak vóór tijd een overwinning is weggegeven. Van de Looi realiseert zich dat het soms mee zit en soms tegen, en hij heeft veel positieve reacties ontvangen over hetgeen de ploeg heeft geboden. Toch is Van de Looi er goed ziek van geweest dat zijn ploeg de wedstrijd niet heeft weten te winnen.

 

Zoals hierboven al gezegd was het uitvallen van Nick van der Velden een domper. In de rust had hij nog aangegeven dat er niets aan de hand was, maar het schoot er opeens in toen hij een bal speelde.

 

Van der Velden is coachend belangrijk. Twee voorbeelden: in de uitwedstrijd tegen Vitesse was Renato Ibarra de opponent van Giliano Wijnaldum. Dit is een erg goede rechtsbuiten, en Johan Kappelhof moest daardoor dichterbij Wijnaldum staan. Ook moet Maikel Kieftenbeld soms bij het centrale verdedigersduo Kappelhof-Botteghin worden weggestuurd, omdat je anders met vijf verdedigers speelt. Nick van der Velden kan hierbij een goede rol vervullen.

 

Heracles Almelo

Van de Looi heeft deze week toegewerkt naar de wedstrijd tegen Heracles, een wisselvallige ploeg die vorige week een uitstekende teamprestatie heeft geleverd door uit bij Feyenoord te winnen. De ploeg heeft andere spelers dan vorig seizoen. Snelle spelers als Armenteros, Vejinovic, Duarte, Overtoomen Everton zijn er niet meer, spelers die zich bij uitstel lenen voor snel kunstgras. De ploeg speelt onder Jan de Jonge anders, minder 'tik-tak', meer opportunistisch en met meer kracht voorin. Dat Heracles uit meer punten heeft gepakt dan thuis verbaast Van de Looi dan ook niet.

 

Van de Looi heeft Heracles uitgebreid aan het werk gezien. De wedstrijd is voor FC Groningen erg belangrijk. De trainer wil een vervolg geven aan het eerste halve uur bij Vitesse en aan de laatste thuiswedstrijden. Van belang is voor zijn ploeg te weten waarom de ploeg de laatste duels goed speelde. Er wordt steeds hard getraind om voetballend beter te worden, want klinisch beschouwd viel er op de thuiswedstrijd tegen Roda JC nog wel het één en ander aan te merken.

 

Afwezige spelers; terugkeer Timo Letschert bij eerste elftal

Van de Looi kan geen beroep doen op Nick Bakker (knie), Henk Bos (knie), Hilal Ben Moussa (enkel, gaat de goede kant op), Timo Letschert (speelt maandag nog mee met de beloften maar doet dit wel weer als eerste elftal-speler: hij sluit maandag weer aan bij de A-selectie), Luciano (keert morgen terug uit Brazilië), David Texeira (heeft de hele week meegetraind maar is nog niet wedstrijdfit; hij doet maandag mee in de wedstrijd van Jong FC Groningen), Nick van der Velden en Género Zeefuik.

 

Uitbreiding selectie FC Groningen

Van Erwin van de Looi hoeven er in de winterstop geen spelers weg, maar hij realiseert zich wel dat FC Groningen ruimte moet maken wil het zich versterken. Als trainer is hij echter tevreden over de jongens die nu niet in de basis staan, ook de spelers die vorig seizoen nog wel in de basis stonden. Hij beschikt nu over een goede bank, iets wat heeft bijgedragen aan het feit dat invallers vaak scoren (bij FC Groningen het vaakst van alle Eredivisieploegen, red.)

 

Van de Looi is van mening dat zijn ploeg nog een keer een stap moet zetten. Doorselecteren hoort daar ook bij. Hij wilde echter niet ingaan op de situatie rond spelers met een aflopend contract.

 

Michael de Leeuw

De Leeuw komt in het huidige systeem het beste tot zijn recht op één van de twee posities van aanvallende middenvelder, maar kan ook als spits of als rechtsbuiten spelen. De Leeuw ziet dit ook zo.

 

Vermoedelijke opstelling FC Groningen tegen Heracles Almelo:

 

Kostic - Zivkovic - Kirm

Hiariej - Chery - Kieftenbeld

Wijnaldum - Kappelhof - Botteghin - Magnasco

Bizot

 

Vermoedelijke bankbezetting:

Van der Lei, Adorjan, Burnet, Ekong, Hateboer, De Leeuw, Lindgren

 

Vermoedelijk niet bij de selectie:

Bakker, Ben Moussa, Bos, Johansson, Letschert, Luciano, Texeira, Van der Velden, Zeefuik

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.