Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

114 gasten online

Perspraatje Erwin van de Looi: "PEC Zwolle is een geduchte tegenstander; we zullen zondag het beste uit onszelf moeten halen"

Voorafgaande aan het perspraatje met hoofdtrainer Erwin van de Looi werd het prachtige boek 'De Europese Droom' onder grote belangstelling uitgereikt aan clubicoon Martin Koeman. De makers van het boek, Bas Dölle, Bas Kammenga en Nico Swart, stellen hun auteursvergoeding volledig ter beschikking aan de jeugdopleiding van FC Groningen. Naar hun idee verdienen ook onze jonge talentjes het om een Europese droom te mogen koesteren. Het boek kan nog altijd hier worden besteld.

 

De aanwezigen waren vervolgens getuige van het perspraatje met Erwin van de Looi. De trainer van de Trots van het Noorden gaf aan dat hij PEC Zwolle een geduchte, niet te onderschatten tegenstander met een eigen gezicht vindt.

 

Bas Dölle, Bas Kammenga, Martin Koeman, Hans Nijland en Nico Swart

De ploeg heeft zich de laatste jaren goed ontwikkeld en speelt verzorgd, aanvallend voetbal. FC Groningen zal zondag in een zeer goed gevulde Euroborg (waarvan aan de grasmat te merken is dat we richting de winter gaan) alles uit zichzelf moeten halen om de punten in eigen huis te kunnen houden. Erwin van de Looi heeft veel zin in de wedstrijd. Ron Jans schijnt gezegd te hebben dat hij FC Groningen fysiek sterker maar PEC Zwolle positioneel beter vindt, maar Van de Looi zegt "dat wij wel meer goed kunnen" en te weten "wat ze kunnen en waar ze minder in zijn."

 

Korte terugblik op duel tegen Heracles Almelo 

Erwin van de Looi kijkt met een goed gevoel terug op de vorige wedstrijd, het met 0-3 gewonnen uitduel bij Heracles Almelo. FC Groningen heeft het de laatste twee uitwedstrijden (Heracles-uit en Vitesse-uit) uitstekend gedaan. Je merkt volgens de trainer links en rechts dat alles rond de club begint te leven, en dat was ook de doelstelling voor dit seizoen. Je merkt het bv. ook aan de kaartverkoop voor het duel tegen PEC Zwolle (er zijn 3.000 losse kaarten verkocht en de business seats zijn op 70 na uitverkocht, aldus Hans Nijland - red.), en aan de opkomst in het uitvak bij Heracles. De goede sfeer doet trainers en spelers goed. Ze willen dit graag vasthouden en versterken.

 

Afgelopen week is zoals gewoonlijk begonnen met twee 'werkdagen' waarbij de nadruk op fysiek, kracht en conditie lag. Donderdag was de groep weer compleet: alle internationals (Krisztian Adorjan, Andraz Kirm, Stefan van der Lei en Richairo Zivkovic) waren weer in Groningen teruggekeerd. Filip Kostic was vanwege een enkelblessure afgemeld voor interlands van Jong Servië en kon in Groningen opgelapt worden.

 

Blessures

Zondag kunnen Nick Bakker, Henk Bos, William Ekong, Nick van der Velden en Género Zeefuik vanwege blessures niet bij de selectie zitten. Daarentegen hebben Hilal Ben Moussa en David Texeira de ziekenboeg weer verlaten. Je ziet dat daardoor de concurrentie toeneemt. Zo wonnen de reserves gisteren het partijtje tegen de basis (door een doelpunt van David Texeira, red.). Vandaag overigens niet.

 

Nick van der Velden

Aan het begin van de week is ingezet op een herstel richting zondag, maar donderdag bleek dat dat geen haalbare kaart was. Het schema is toen verlegd: er wordt iets meer tijd genomen. De staf wil met hem geen risico's lopen. Van de Looi kon niet zeggen of hij volgende week tegen NAC Breda wel van de partij kan zijn. Volgens hem moet je Nick van der Velden ondanks zijn 31 jaar tegen zichzelf in bescherming nemen: "Hij wil altijd gaan."

 

Género Zeefuik

Het gaat met de hamstringblessure van de spits de goede kant op, maar Van de Looi verwacht dat hij nog niet binnen een week bij de groep aansluit. Zeefuik zelf gaf tegenover RTV Noord aan te verwachten over twee weken weer te kunnen aansluiten. Alles wat Zeefuik vóór de winterstop speelt is meegenomen, aldus de hoofdtrainer van de FC.

 

Van de Looi lijkt vast te houden aan dezelfde basis. "Er is niet veel reden om veel wissels toe te passen." Er is volgens hem echter geen sprake van 'stilstaand water'. "We hebben dit seizoen iedereen nodig."

 

Rasmus Lindgren / William Ekong

De Zweed speelde deze week op de training centraal achterin naast Timo Letschert. Zoals wij al schreven heeft dit alles, en ook alleen, te maken met de liesblessure van William Ekong. Er wordt bij Lindgren nu geen wijziging doorgevoerd van controlerende middenvelder naar centrale verdediger. Het is overigens de verwachting dat Ekong maandag weer aansluit.


Michael de Leeuw

Van de Looi merkt dat De Leeuw ontevreden is, "maar het zou ook niet goed zijn als hij wel tevreden zou zijn." De Leeuw was de hele voorbereiding en ook aan het begin van het seizoen één van de elf. Hij kreeg toen echter een paar blessures en is ook ziek geweest, terwijl de rest zich wel ontwikkeld heeft. Het is echter niet zo dat hij bij FC Groningen weg wil. Hij heeft volgens de trainer niet verklaard dat hij weg wil. Zijn genuanceerdere woorden zijn door de pers (Johan Derksen, red.) sterker gemaakt.


Hans Hateboer

Opnieuw noemde Erwin van de Looi Hans Hateboer als zijnde een speler die zich prima ontwikkelt. Van de Looi wilde niet aangeven of Hateboer zondag bij de wedstrijdselectie zit.

 

Richairo Zivkovic

De jonge aanvaller staat enorm in de picture, maar Van de Looi kijkt er nuchter tegenaan: "Hij zal er toch een keer doorheen moeten." De buitenwacht heeft het meestal niet over voetbal; de trainersstaf wel als het om Zivkovic gaat. De trainers praten veel met Richairo over zijn spel. Niet alleen kan het voetbal van FC Groningen als ploeg nog een stuk beter, ook dat van bv. Richairo Zivkovic, kijk maar naar de uitwedstrijd bij Heracles Almelo, aldus de trainer.

 

Vermoedelijke opstelling FC Groningen:

Bizot; Magnasco, Botteghin, Kappelhof, Wijnaldum; Kieftenbeld, Chery, Hiariej; Kirm, Zivkovic, Kostic

 

Vermoedelijke bankbezetting:

Luciano, Letschert, Burnet, Lindgren, Adorjan, De Leeuw, Texeira

 

Vermoedelijk niet bij de selectie:

Bakker, Ben Moussa, Bos, Ekong, Johansson, Van der Velden, Zeefuik

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.