Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

383 gasten online

Perspraatje Erwin van de Looi: "Kracht van Michael de Leeuw ligt in de 16; daar moeten we hem bedienen"

Erwin van de Looi is vanmiddag tijdens het perspraatje ingegaan op de uitwedstrijd die FC Groningen morgenavond tegen NAC Breda speelt. De Groningers zullen in het uitvak door maar liefst 276 groen-witte helden worden gesteund, de vervoersrestricties ten spijt. Van de Looi heeft zin in een Avondje NAC en weet wat dat betekent. De hoofdtrainer van FC Groningen speelde tussen 1997 en 1999 voor NAC en heeft in die periode ook samen met Nebojša Gudelj, de huidige trainer van NAC, gespeeld. Van de Looi denkt dat NAC agressief zal beginnen.

De tegenstander van morgenavond heeft z´n draai na een moeizaam begin gevonden en is een ervaren ploeg met veel power en kracht die bovendien makkelijk scoort. NAC kan ook geduldig spelen, raakt niet snel in paniek en doet niets aparts, "daarom staan ze zo hoog." Van de Looi wil verder niet teveel naar het 'lastige ploegje' kijken: "Wij zullen morgen goed moeten voetballen." Twee seizoenem geleden speelde FC Groningen met 2-2 gelijk bij NAC, na een 0-2 voorsprong bij rust. "Er kan dan opeens iets gebeuren", en daar wil Van de Looi morgen voor waken. 

 

Blessures Tjaronn Chery, Nick van der Velden en Género Zeefuik

FC Groningen moet het morgen zonder Tjaronn Chery doen. Chery heeft last van een bilblessure waardoor zijn hamstring ook gevoelig is. Tegen PEC Zwolle had hij hier ook al last van, maar hij speelde wel. Tegen NAC Breda is hij echter niet inzetbaar. Van de Looi verwacht hem volgende week tegen ADO Den Haag weer bij de groep te hebben. Ook Nick van der Velden is er morgen opnieuw niet bij. Hij heeft de hele week niet met de groep meegetraind en het valt met zijn liesblessure niet mee. Van de Looi gaf aan dat geprobeerd wordt om hem vóór de winterstop, die na NAC-uit nog vier wedstrijden duurt (ADO-thuis, Feyenoord -uit en tweemaal NEC-thuis), nog te laten spelen, maar uit zijn woorden maken we op dat we hem volgende week tegen ADO Den Haag ook nog niet hoeven te verwachten. Dit geldt eveneens voor Género Zeefuik. Hij had een fikse hamstringblessure, en vorige week zei Van de Looi al dat alles wat Zeefuik vóór de winterstop speelt meegenomen is. Vandaag gaf hij aan dat hij van der Velden eerder terugverwacht dan Zeefuik.

 

Terugblik op thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle

Erwin van de Looi heeft een dubbel gevoel overgehouden aan de wedstrijd die in 0-0 eindigde. Zijn ploeg heeft goed gespeeld, maar het resultaat is teleurstellend. Goed aan de laatste thuisduels vindt hij dat het publiek erachter staat en herkent dat het beter gaat met de ploeg en er lijn in het team zit, maar het behalen van twee punten uit de thuisduels tegen Roda JC en PEC Zwolle is teleurstellend.

 

Tegen zijn spelers heeft hij gezegd dat ze moeten zien wat er goed gaat, maar dat een sportman de lat zo hoog mogelijk moet leggen; dat zal nagestreefd moeten blijven worden.

 

Michael de Leeuw vervanger van Tjaronn Chery

Michael de Leeuw zal Tjaronn Chery in de basis vervangen. De Leeuw is een heel ander type speler dan Chery, en het elftal zal dan ook anders spelen. De medespelers van De Leeuw zullen zich moeten aanpassen: de kracht van Michael de Leeuw ligt in het zestienmetergebied van de tegenstander. De Leeuw zal daar moeten zien te komen en als hij daar is moet hij bediend worden. De Leeuw is geen speler die de bal achterin ophaalt, iets wat Chery wel doet. Tjaronn Chery komt graag aan de bal en is belangrijk met passes. Hij steekt veel energie in het team. Hij zet veel druk en zijn spel gaat wel eens ten koste van hemzelf. Hij maakt de meeste meters van alle spelers, en is bereid alles voor het team te doen en heeft hierover nog nooit met ook maar één woord geklaagd.

 

Van de Looi had ook voor Krisztian Adorjan kunnen kiezen, maar de Hongaar steekt niet in zijn allerbeste fase. Logisch, vindt Van de Looi, voor een jonge jongen die uit het buitenland komt en snel omhoog is gegaan.  Het gaat vaak minder als de donkere maanden eraan komen. "Hij kan verschrikkelijk goed voetballen, maar hij heeft het nu even lastig. Daar komt hij wel weer uit, en daar gaan we hem natuurlijk bij helpen. Iedereen heeft wel eens ups en downs."

 

Vermoedelijke opstelling FC Groningen:

 

Kostic - Zivkovic - Kirm

Hiariej - De Leeuw - Kieftenbeld

Wijnaldum - Kappelhof - Botteghin - Magnasco

Bizot

 

Vermoedelijke bankbezetting:

Luciano, Letschert, Ekong, Burnet, Lindgren, Adorjan, Texeira

 

Vermoedelijk niet bij de selectie:

Bakker, Ben Moussa, Bos, Chery, Johansson, Van der Velden, Zeefuik

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.