Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

237 gasten online

Voorbeschouwing FC Groningen - ADO Den Haag

De Hagenezen lijken op voorhand de ideale tegenstander in de aanloop naar de kraker die de Trots van het Noorden en Feyenoord volgende week in De Kuip afwerken. Na SC Cambuur is ADO de ploeg die het buitenshuis het allerbelabberdst doet (drie schamele punten in zeven uitduels en gemiddeld bijna drie tegendoelpunten).

 

Bovendien bewijst keeper Coutinho ook dit seizoen weer dat hij zich beter op de perfectionering van zijn wietgerelateerde nevenverdienste had kunnen toeleggen. In bovenstaande verhandeling schuilt echter het grote gevaar van de pot van komende zondag. Onderschatting leidde er op 26 november 2006 toe dat uitgerekend ADO de in competitieverband al 14 maanden durende ongeslagen thuisstatus van de FC naar de poeier schoot - de 2-5 zeperd, met nota bene het niet onaardige spitsenduo Luis Suárez en Erik Nevland in de basis, betekende een vernietigend einde van een reeks van 22 competitiewedstrijden waarin FC Groningen niet verloor.

 

Het vrijdagochtend behagelde TCN trainingsveld

 

Training vrijdagochtend: afzien op TCN trainingsveld; Chery en Letschert in de basis

Lees onderaan de voorbeschouwing meer over de steenkoude training van vrijdagochtend.

Opnieuw is de Groningse equipe met een imponerende serie bezig. Het is de langst ongeslagen Eredivisieploeg (nu alweer zeven competitiewedstrijden op rij), en ADO zal er na de midweekse remise tegen de Friese dorpelingen op gebrand zijn opnieuw een favoriet geachte opponent te irriteren. Met de juiste vechtersinstelling, gecombineerd met het vanaf minuut één druk zetten op de matige Haagse defensie en het uitrollen van aanvalsgolven op genoemde Coutinho kan het niet anders of ADO gaat een helse middag tegemoet. Op naar een lekkere pot voetbal met een klinkende overwinning voor Stad en Ommeland als resultaat! 

 

 

Een blik op de tegenstander van zondag

ADO-trainer Maurice Steijn had z'n zondag tegen ajax beroerd en on-Haags tam opererende basis woensdag tegen Heerenveen aardig door de gehaktmolen gedraaid. Beugelsdijk en Kramer moesten geschorst toekijken, maar naast hun vervangers, Bakker en Gouriye, werd ook Zuiverloon ten faveure van Van Haaren geslachtofferd. Werd Mitchell Schet tegen de neuzen nog een invalbeurt van een kwartier gegund, tegen de meute van Marco van Basten mocht hij pas in de 91e minuut opdraven. Een minuut later viel de 1-1 voor Heerenveen en het Haagse publiek ging teleurgesteld naar huis. Nee, net als in Groningen zal ook in Den Haag ongetwijfeld geen standbeeld voor dhr. Schet verrijzen.

 

De tuchtcommissie van de KNVB handhaafde vrijdagochtend het door ADO Den Haag verworpen schikkingsvoorstel: vier wedstrijden schorsing voor Michiel Kramer. Zondag geen Groene Hel voor hem.

 

Snel door noar Grunn

Zoals hierboven al gememoreerd - zeven potten op rij zijn we in deze knotsgekke en bij vlagen lachwekkende competitie (die echter ongemeen boeit) nu alweer ongeslagen, en wie dat na het 5-0 pak slaag bij FC Twente had voorzien verdient eeuwige roem. Met o.a. AZ, PSV en Vitesse zaten er toch niet de minste tegenstanders tussen, maar het team van Erwin van de Looi hield zich kranig staande. Natuurlijk, met vier gelijke spelen (tegen Vitesse, Roda JC, PEC en NAC) zijn her en der wel wat punten verspeeld, maar sommige van deze duels hadden ook zomaar in nederlagen kunnen eindigen.

 

Dit geldt ook voor de meest recente pot, die tegen NAC. In de eerste helft zagen we een matig FC Groningen, dat een traag tempo en een ongekende aanvallende machteloosheid aan de dag legde. Het niveau was dit seizoen onwaardig en dit heeft ook te maken met de wijziging van spelsysteem, ingegeven door de blessure van Tjaronn Chery in combinatie met die van de al langer absente Nick van der Velden. Vooraf werd al aangegeven dat er met Michael de Leeuw in de ploeg anders gespeeld zou worden, maar van het vooraf opgezette strijdplan kwam maar weinig terecht. De ploeg paste zich te weinig aan Michael de Leeuw aan, waardoor 's mans kwaliteiten onvoldoende werden benut. Dat er uiteindelijk na een 2-0 achterstand alsnog een punt uit Brabant werd meegenomen, met dank aan Michael de Leeuw, mag een wonder worden genoemd.

 

Het bewijst wel hoe strijdbaar het team is, want in een nog niet zo grijs verleden zou er na een 2-0 achterstand zonder meer een nederlaag met onthutsend grote cijfers zijn geleden, behaald door een team dat zich met de koppen naar beneden gewillig naar de slachtbank liet leiden. Deze tijden zijn gelukkig voorbij.

 

Op 26 november 2006 was de stemming vóór het thuisduel tegen ADO nog opperbest...

 

Na afloop was dat anders. Luis Suárez kwam na afloop toch even naar het supportershome.

(foto's: Trots van het Noorden)

 

Zondag zal er uit een ander vaatje getapt moeten worden. Tot zijn eigen frustratie zal Michael de Leeuw weer op de ijskoude bank moeten plaatsnemen, want Tjaronn Chery lijkt hersteld van zijn bilspierblessure, zo bleek donderdagochtend op het trainingsveld. Dat Chery een voor dit elftal belangrijke speler is, bleek vooral tegen NAC, toen hij ontbrak. Afgelopen seizoen was de creativiteit ver te zoeken, en kwam het vooral op hard werken aan, en vorige week zagen we iets van deze Maaskantse speelwijze terug. Naar meer smaakte dit niet, zo zijn wij van mening.

 

Robert Maaskant zag zijn dienstverband bij Dinamo Minsk deze week overigens beëindigd worden. Hem werd door de clubleiding o.a. voor de voeten geworpen dat er wel punten en Europees voetbal werden behaald, maar dat het publiek ook graag fraaie aanvallen en mooie doelpunten ziet. De geluiden kwamen ons bekend voor... Toch is Maaskant iemand die het hier na de dramatische periode Huistra op de rails heeft gekregen. Van de Looi en Lukkien plukken hiervan de vruchten, al hebben ze er wel een eigen, aanvallender draai aan gegeven.

 

We zullen straks op het vanochtend vroeg behagelde trainingsveld zien of de opstelling waarin gisteren werd gespeeld, wordt doorgetrokken naar komende zondag. De basis zag er donderdag als volgt uit:

 

Kostic - Zivkovic - Kirm

Hiariej - Chery - Kieftenbeld

Wijnaldum - Kappelhof - Botteghin - Letschert

Bizot

 

In vergelijking met vorige week zien we naast De Leeuw/Chery nog een mutatie: Stefano Magnasco, die op scherp stond, liep opnieuw tegen een gele kaart aan, en moet tegen ADO geschorst toekijken. De Chileen speelde in Breda, zoals wel vaker in uitwedstrijden, een bijzonder slechte pot, maar thuis tegen ADO hadden we zijn aanvallende impulsen goed kunnen gebruiken. Timo Letschert zal hem vervangen. Wij hadden verwacht dat de keuze op Lorenzo Burnet zou vallen, maar maandag speelde Letschert bij de beloften een prima wedstrijd als rechtsback, en dat er zondag opnieuw voor hem wordt gekozen is volkomen te begrijpen. Letschert is echter een veel soberder back dan Magnasco, dus het spelletje aan de rechter vleugel van het elftal zal er zondag enigszins anders uitzien.

 

Niets meer en niets minder dan drei punten zijn zondag het doel, bij voorkeur op een niet al te bloedstollende manier behaald. Van onderschatting is echter nog nooit een team beter gaan spelen, en ADO zal bovendien vertrouwen tanken uit het feit dat het woensdag gewoon van Heerenveen had moeten winnen. Dat deed het dan wel niet, maar de wetenschap dat de ploeg tot meer dan een figurantenrol in staat is geeft het team ongetwijfeld iets extra's. 't Is aan FC Groningen om dit gevoel naar de eeuwige jachtvelden te schieten. Erop en erover, op naar een Haags tranendal!

 

Tot straks na onze updates over training en perspraatje met de hoofdtrainer!

Begin van de training op vrijdagochtend

 

Training vrijdagochtend: afzien op TCN trainingsveld; Chery en Letschert in de basis

Het was bepaald geen pretje om de training van vrijdagochtend live mee te maken. Het had 's morgens als behoorlijk gehageld, en langs de lijn was het stervenskoud. De spelers hadden zich dermate grondig ingepakt dat ze er als onherkenbare mummies uitzagen, en ze deden hun werk bovendien helemaal achteraan het veld. Kortom, er werd besloten getraind, maar dan anders ;-)

 

Bij de de verdeling van de hesjes leek het erop dat o.a. Tjaronn Chery en Timo Letschert een gewild stukje textiel kregen aangereikt, maar goed was het allemaal niet te zien.

 

David Texeira, Michael de Leeuw en Lorenzo Burnet trainden met de beloften mee, maar we nemen toch aan dat het drietal zondag gewoon op de bank van het eerste elftal zal zitten. Maandag spelen de beloften overigens een verre uitwedstrijd bij Jong Fortuna Sittard.

 

Later bij het grote partijspel deden Texeira, De Leeuw en Burnet wel mee bij de tegenstanders van de basis. De basis speelde in de hierboven al verwachte opstelling, dus met Chery en Letschert. De reserves waren niet allemaal herkenbaar vanwege hun mutsen (Arjen Hagenauw droeg echter geen muts), dus we geven nu alleen de opstelling van de eerste elf:

 

Vermoedelijke opstelling FC Groningen tegen ADO Den Haag:

 

Kostic - Zivkovic - Kirm

Hiariej - Chery - Kieftenbeld

Wijnaldum - Kappelhof - Botteghin - Letschert

Bizot

 

Forza Grunn!

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.