Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

210 gasten online

Perspraatje Erwin van de Looi: "Ongeslagen reeks is mooi, maar ik had liever twee keer gewonnen dan drie keer gelijkgespeeld"

Erwin van de Looi is vanmiddag ingegaan op de thuiswedstrijd die zijn ploeg zondag tegen ADO Den Haag speelt. Van de Looi gaf desgevraagd aan de huidige ongeslagen status van zeven competitiewedstrijden op rij (waarvan drie gelijke spelen in de laatste vier wedstrijden) weliswaar 'hartstikke mooi' te vinden, maar hij voegde er meteen aan toe dat hij liever twee keer had gewonnen dan drie keer gelijkgespeeld. Wel ziet hij dat zijn team niet opgeeft en zich terug knokt als het moet.

 

Hij bevestigde hetgeen deze week op het trainingsveld al duidelijk was: Timo Letschert zal zondag de geschorste Stefano Magnasco vervangen (Letschert was vanaf het begin de eerste keus voor Van de Looi), en Tjaronn Chery is fit genoeg om te starten en zal dan ook in de basis staan.

 

Ook technisch manager Henk Veldmate was bij het perspraatje aanwezig, en we maakten van de gelegenheid gebruik om hem te vragen naar de status rond het aflopende contract van Maikel Kieftenbeld.

Op dit moment zijn beide partijen niet met elkaar in gesprek. Concreet wordt er op dit moment alleen gesproken over de aflopende contracten van Johan Kappelhof en Marco Bizot; "Maikel Kieftenbeld komt vanzelf, er spelen eerst een paar andere zaken", zo besloot Veldmate cryptisch. Of dit alleen met Kappelhof en Bizot te maken heeft of ook met mogelijke versterkingen op het middenveld (deze week werd FC Groningen in de Deense pers in verband gebracht met de IJslander Elmar Bjarnason, red.) werd helaas niet duidelijk. 

 

Terugblik op wedstrijd tegen NAC Breda

Erwin van de Looi wilde nog even terugkomen op hetgeen hij zaterdagavond na de wedstrijd in Breda had verklaard. Wat hij bedoeld had te zeggen was dat hij tevreden was over het feit dat zijn ploeg na een achterstand weer was teruggekomen, maar vooraf had hij gehoopt de wedstrijd te zullen winnen, en ook tijdens de wedstrijd had hij het gevoel dat er tegen NAC een zege geboekt kon worden. Er ging echter een aantal zaken niet goed, nl. het druk zetten en ook voorin. De afstemming op het middenveld was niet goed; de afstanden waren te groot. Daarom vindt hij dat er niet het maximale uit het team is gehaald, en is een felicitatie voor het 2-2 resultaat in zijn ogen niet op z'n plaats.

 

Voorbereiding op duel tegen ADO Den Haag

Deze week is er toegewerkt naar de wedstrijd van zondag. Maandag hebben de A-selectiespelers gespeeld die in Breda niet meededen; in en tegen Heerenveen werd gewonnen, een prima prestatie. Donderdag is begonnen met de voorbereiding op de wedstrijd tegen ADO. Timo Letschert speelde maandag tegen Heerenveen behoorlijk als rechtsback en deed het deze week op die plek steeds beter; daarom speelt hij ook zondag. Van de Looi wisselt het liefst één op één, dus in dit geval een rechtsback voor een andere speler die rechtsback gaat spelen, en vorige week De Leeuw voor Chery. Hij had nu ook Johan Kappelhof als rechtsback kunnen opstellen en Timo Letschert als centrale verdediger, maar dat betekent twee wisselingen, en aangezien Van de Looi tevreden is over hoe de ploeg nu staat kiest hij daarvoor niet.

 

Timo Letschert is een ander soort speler dan Stefano Magnasco, maar ook Timo heeft drive naar voren en is niet bang om te voetballen. Van de Looi vond dat Magnasco tegen NAC niet zijn beste wedstrijd speelde, ook vóór de gele kaart voor de Chileen al niet; de trainer deed dit af met "maar dat kan gebeuren."

 

Nick van der Velden is nog steeds niet fit genoeg, en heeft deze week ook niet op het veld gestaan; het herstel van Género Zeefuik vordert echter gestaag. Wij hebben het gevoel dat Van der Velden vóór de winterstop niet meer in actie komt en dus ook de wedstrijden tegen Feyenoord en N.E.C. (2x) mist, maar uitgesproken werd dit niet zo stellig.

 

Erwin van de Looi over ADO Den Haag

De hoofdtrainer van FC Groningen vindt ADO een ploeg die vooral voorin kwaliteiten heeft. Daar heeft de ploeg snelheid en creativiteit; Mike van Duinen vindt hij een goede spits. Het is eerder dit seizoen een beetje rommelig geweest in Den Haag, omdat er spelers zijn gekomen en gegaan; verder wil Van de Looi zich vooral op FC Groningen richten. Als de zaken goed gaan die tegen NAC Breda niet goed gingen, en dat is ook het doel, dan kan er zondag een goed resultaat geboekt worden.

 

Vermoedelijke opstelling FC Groningen tegen ADO Den Haag op grond van training donderdag- en vrijdagochtend:

 

Kostic - Zivkovic - Kirm

Hiariej - Chery - Kieftenbeld

Wijnaldum - Kappelhof - Botteghin - Letschert

Bizot

 

Vermoedelijke bankbezetting:

Luciano, Adorjan, Burnet, Ekong, Lindgren, De Leeuw, Texeira

 

Vermoedelijk niet bij de selectie:

Bakker, Ben Moussa, Bos, Johansson, Magnasco, Van der Velden, Zeefuik

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.