Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

110 gasten online

Perspraatje Erwin van de Looi: "Wij gaan naar Feyenoord om ons eigen spel te spelen"

Hoofdtrainer Erwin van de Looi is vanmiddag ingegaan op de wedstrijd die FC Groningen zondag in De Kuip tegen Feyenoord zal spelen. De Trots van het Noorden weet zich in het uitvak gesteund door 312 supporters. Morgenmiddag wordt de afsluitende training om 14:30 uur gehouden, waarna de selectie zal doorreizen richting Rotterdam. Van de Looi gaf aan dat hij naar Feyenoord gaat met de intentie om zijn ploeg het eigen spel te laten spelen. Uit tegen FC Twente zakte zijn ploeg (onbewust) in, en dat is hem slecht bevallen. Sinds dat duel heeft zijn ploeg wel een ontwikkeling doorgemaakt. Er wordt verder vooruit gespeeld en dat zal de FC ook tegen Feyenoord doen.

Terugblik op thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag
Van de Looi heeft afgelopen zondagmiddag als erg vervelend ervaren. Er werd thuis van ADO verloren, de ongeslagen status is kwijt en zijn ploeg heeft bovendien niet goed gespeeld. Hij vergeleek de wedstrijd met de eerdere thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk (4-1 winst, red.) Ook toen had FC Groningen een heel verdedigend spelende tegenstander. Dan moet je goed zijn, en het moet ook een beetje meezitten. De wedstrijd tegen ADO had een hoge moeilijkheidsgraad. "Zes verdedigers, en ook de rest van de ploeg zakt in - speel er maar doorheen!" Hij vond ADO wel beter dan RKC, en zijn eigen ploeg minder dan op die bewuste 21e september.

 

Van de Looi kon geen speler verwijten dat hij niet z'n best had gedaan, maar de ploeg was niet top. Er gingen dingen mis, op een gegeven moment sloop er iets in de ploeg. Ook het Nederlands Elftal speelt wel eens wedstrijden tegen zgn. dwergstaatjes, maar kan dan beschikken over spelers als Robben en Van Persie. Van de Looi wilde niet ingaan op individuele namen, maar gaf desgevraagd wel aan dat de stelling dat de ploeg in dit soort wedstrijden iemand als Nick van der Velden mist 'een kern van waarheid bevat.'

 

Vooruitblik op duel tegen Feyenoord

De trainer verwacht zondag een heel andere wedstrijd. Feyenoord, voor Van de Looi een kampioenskandidaat, zal er vanaf het begin vol op willen klappen, het stadion erachter willen krijgen, vol druk gaan zetten en snel willen scoren. Zo speelde het ook tegen PSV en tegen Heerenveen. Dit levert FC Groningen echter ook ruimtes op.

 

Van de Looi vindt dat Feyenoord goed bezig is, maar de ploeg heeft toch ook mindere resultaten geboekt. De ploeg heeft het nodig om veel energie in wedstrijden te stoppen, en als dat niet gebeurt, dan kan er zomaar van Heracles en RKC worden verloren. Feyenoord speelt zeer agressief en zit er bovenop. Een speler als Immers speelt met veel energie en doet veel voor het team.

 

Als Feyenoord moeilijk draait, dan zoekt het al snel Graziano Pellè. De verdediging van FC Groningen zal niet teveel lijf aan lijf gevechten met de Italiaan moeten uitvechten, "want die ga je niet winnen." Van de Looi vindt Feyenoord echter meer dan Pellè.

 

Richairo Zivkovic

Ook al zullen er zondag voor FC Groningen ruimtes zijn, wat Richairo Zivkovic op het lijf is geschreven - Zivkovic zal zondag niet in de basis staan. De jonge aanvaller maakt een logische en voorspelbare ontwikkeling door. Zijn carrière heeft een fantastische vlucht genomen, maar de laatste drie wedstrijden had hij het moeilijk. Hij is wel fit maar niet zo fris en scherp. Het is goed voor hem om even een pas op de plaats te maken. De laatste weken is er met zijn verminderde frisheid al rekening gehouden bij de trainingsintensiteit, die is verminderd, waardoor hij wel fit is gebleven. Hij heeft echter extra trainingsarbeid nodig om zich te kunnen ontwikkelen, dus wat dat betreft is het bij hem balanceren op een dun koord.

 

Zivkovic zal in de spits worden vervangen door Michael de Leeuw of Krisztian Adorjan. Met beide varianten is vandaag getraind. (Zowel gisteren als vandaag is echter begonnen met De Leeuw in de spits, en wij denken dat dit ook tegen Feyenoord het geval zal zijn, red.)

 

Blessures

Van de Looi kan zondag nog geen beroep doen op Nick Bakker, Henk Bos, Nick van der Velden en Género Zeefuik. Zeefuik deed vandaag voor het eerst mee met het partijspel, maar de wedstrijden tegen N.E.C. komen eigenlijk nog te vroeg voor hem. Normaal gesproken moeten Van der Velden en Zeefuik eerst minuten maken bij de beloften.

 

Lorenzo Burnet, eerder deze week bij Jong FC Groningen geblesseerd geraakt aan zijn enkel, is weer fit.

 

Trainingskamp Spanje

FC Groningen heeft voor begin januari een trainingskamp in Spanje belegd. Vrijdag 3 januari 2014 wordt er in Groningen nog getraind; daarna wordt pas bekend gemaakt welke spelers er zullen meegaan. Er zal in Spanje 11 tegen 11 gespeeld moeten kunnen worden, dus er gaan sowieso 22 spelers mee. Het is echter goed om nog een reserve te hebben, dus wellicht bestaat de groep uit 23 spelers. Er zal nog worden bekeken of Nick Bakker, wiens revalidatie goed verloopt, bij de groep zal zitten.

 

Er zullen twee oefenwedstrijden worden gespeeld: op zondag 5 januari 2014 en op vrijdag 10 januari 2014. FC Groningen heeft nog niet gecommuniceerd wie de tegenstanders zullen zijn, en deed dat ook vanmiddag niet.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.