Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

72 gasten online

Perspraatje Erwin van de Looi: "Zondag vol gas geven; we gaan er alles aan doen om die wedstrijd te winnen"

Hoofdtrainer Erwin van de Looi is vanmiddag tijdens het perspraatje ingegaan op beide wedstrijden tegen N.E.C. De wedstrijd van gisteravond heeft hij inmiddels teruggezien, en hij blijft bij de analyse die hij gisteren ook al heeft gegeven (hier te zien). Het is teleurstellend dat zijn ploeg heeft verloren. De FC heeft kansen genoeg gehad om het duel te beslissen; zo telde hij acht 100% kansen (in afwijking van de twijfelachtige AD-journalist Chris Klomp, die vanochtend sprak over 800% kansen, zie onderaan dit artikel). Ook N.E.C. kreeg een aantal kansen, maar de ploeg van Van de Looi heeft relatief niet zoveel weggegeven.

 

Het Alfa College was gisteravond groen verlicht

(gezamenlijk initiatief Alfa College en FC Groningen; foto: Matthias Mulder)

 

Onderaan het artikel hebben we ook nog een fotoreportage van de wedstrijd van gisteravond geplaatst.

N.E.C. zette gisteravond heel hoog druk. Overal werd één op één gespeeld waardoor er veel ruimte voorin lag. FC Groningen herkende dit echter niet goed genoeg en hanteerde te weinig te lange bal in die ruimte. In de slotfase werden bovendien te weinig de zijkanten gezocht, ondanks het feit dat Van de Looi één en ander tijdens de wedstrijd wel heeft aangegeven. De 0-1 op slag van rust was bovendien klungelig.

 

Zondag staat er opnieuw een thuiswedstrijd tegen N.E.C. op het programma. De tegenstander zal met een andere spits moeten spelen omdat Michael Higdon zondag geschorst is; of Van de Looi wijzigingen in zijn team gaat aanbrengen wilde hij niet zeggen. Wel ligt het strijdplan klaar: FC Groningen zal vol gas willen geven en is erop gebrand om het jaar goed af te sluiten. Het zal er alles aan doen om het duel te winnen. De ploeg van Van de Looi wil iets laten zien na de mindere resultaten van de laatste tijd, al was het spel in die wedstrijden wel aardig.

 

De focus ligt nu dus op a.s. zondag, en Van de Looi hoopt dat het publiek erachter komt. Het zal vanwege de aandacht voor Martin Koeman een beladen middag worden, maar het enige dat de ploeg moet doen is om er alles aan te doen om het duel te winnen.

 

Het team is goed uit de wedstrijd van gisteravond gekomen. Alleen Filip Kostic trainde vanochtend tijdens de uitlooptraining binnen; hij had ook in de wedstrijd tegen Feyenoord al wat last. Van de Looi verwacht echter dat de Serviër zondag gewoon inzetbaar is. Ook Rasmus Lindgren zit zondag weer bij de selectie; hij ontbrak gisteren nog vanwege een voetblessure.

 

Género Zeefuik staat zondag nog niet voor 90 minuten op de rol, maar er gebeurde gisteren wel wat toen hij in de ploeg kwam. Zeefuik, die afgelopen week al scherp trainde, werd goed door het publiek ontvangen en dat vond Van de Looi mooi.

 

Michael de Leeuw

Van de Looi vindt De Leeuw niet slecht in de spits, maar hij is ongelukkig in de afwerking. De Leeuw is afhankelijk van aanvoer, en die was er gisteravond met name in de tweede helft ook.

 

Krisztian Adorjan

Adorjan viel gisteren goed in. Jonge spelers kampen vaak met een terugslag, maar het getuigt van karakter hoe snel de Hongaar zich heeft teruggeknokt. Hij kan heel goed voetballen, aldus Van de Looi, en wat ons betreft was dat gisteravond ook duidelijk te zien.

 

Richairo Zivkovic en Lorenzo Burnet liepen gisteravond warm met het oog op een eventuele verlenging; ook vond Van de Looi dat Giliano Wijnaldum in de eerste helft minder goed speelde dan bv. tegen Feyenoord. Het samenspel met Filip Kostic, die teveel aan de buitenkant stond, was bovendien niet goed. In de tweede helft herstelde Wijnaldum zich overigens goed.

 

Van de Looi vindt Giliano Wijnaldum overigens geen optie voor de positie van linksbuiten. Hij komt goed op, maar moet naar de voorste linie komen, hij moet er niet al vanaf het begin zijn.

 

Oefenduels tijdens trainingskamp in Spanje

Erwin van der Looi vermeldde tot slot dat FC Groningen tijdens het Spaanse trainingskamp twee oefenwedstrijden zal spelen, en wel tegen KAA Gent (zondag 5 januari 2014) en NAC Breda (vrijdag 10 januari 2014). Beide duels worden op het eigen trainingscomplex in Oliva gespeeld. Vorig jaar oefende FC Groningen in Spanje ook al tegen beide tegenstanders, en toen ook nog tegen AFC.

 

Morgen vindt de afsluitende training in de aanloop naar de wedstrijd tegen N.E.C. plaats; we zullen dan kijken of de opstelling wellicht wijzigingen ondergaat in vergelijking met gisteravond. De vermoedelijke opstelling plaatsen we dan ook morgen na de training.

 

Vermoedelijke opstelling N.E.C., zondag tegen FC Groningen (bron: De Gelderlander):

Johnsson; Vermijl, Van Eijden, Disveld, Conboy; Stefanik, Koolwijk; Hemlein, Rieks, Jantscher; Jahanbakhsh

 

Chris Klomp is het spoor bijster

 

Fotoreportage FC Groningen - N.E.C. van Eric Smit:

 

DSC_0002
DSC_0003
DSC_0005
DSC_0034
DSC_0038
DSC_0040
DSC_0048
DSC_0053
DSC_0066
DSC_0069
DSC_0103
DSC_0120
DSC_0133
DSC_0172
DSC_0174
DSC_0178
DSC_0232
DSC_0248
DSC_0270
DSC_0334
DSC_0420
DSC_0458
DSC_0502
DSC_0503
DSC_0515
DSC_0525
DSC_0527
DSC_0529
01/28 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.