Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

148 gasten online

Perspraatje Erwin van de Looi: "Hans Hateboer heeft zijn basisplaats zelf afgedwongen"

Hoofdtrainer Erwin van de Looi is vanmiddag ingegaan op de uitwedstrijd die zijn ploeg zaterdagavond in Waalwijk tegen RKC zal spelen. FC Groningen wordt morgen in het uitvak door 172 supporters gesteund, en zij zullen er net als Van de Looi blij mee zijn dat de competitie hervat wordt. Van de Looi kijkt terug op een goed trainingskamp waarin onder goede omstandigheden hard gewerkt is; zijn ploeg is er klaar voor - "Wij willen vlammen!", aldus een strijdbare Van de Looi. Hij moet het zaterdag doen zonder Stefano Magnasco (geschorst), Nick Bakker, Henk Bos, Rasmus Lindgren en Nick van der Velden (geblesseerd) en Luciano (nog niet wedstrijdfit); bovendien zitten William Ekong en David Texeira niet bij de selectie.

 

In de verdediging wordt aan Lorenzo Burnet en Timo Letschert de voorkeur gegeven boven William Ekong; David Texeira weet zich in de pikorde achter o.a. Género Zeefuik en Richairo Zivkovic geplaatst.

Met betrekking tot Stefano Magnasco en Luciano worden de vervangers uit de beloften gehaald. Hans Hateboer was voor Erwin van de Looi eerste keus vanaf het moment dat duidelijk was dat Magnasco tegen RKC geschorst zou zijn. Hateboer heeft zich het afgelopen halve jaar prima ontwikkeld. Hij heeft zich op het trainingsveld bij het eerste elftal goed laten zien, en tijdens het trainingskamp in Spanje eveneens. Vervanging van geblesseerden door beloften past in het beleid (jonge jongens opleiden en laten spelen), maar Hateboer heeft het volgens Van de Looi ook zelf afgedwongen. "Hateboer heeft natuurlijk nog z'n problemen, dat is niet raar, maar ik ben er hartstikke vóór om jonge jongens een kans te geven", aldus Erwin van de Looi. 

 

Erwin van de Looi over RKC Waalwijk

Van de Looi beschouwt RKC als een lastige, stugge ploeg - een geduchte tegenstander. De ploeg oogt volwassen en is fysiek aardig sterk, en behaalde tegen sterke teams uitstekende resultaten. De ploeg van Erwin Koeman raak bovendien niet in de war als het de bal niet heeft. "Wij moeten morgen dus echt goed zijn", zo gaf Van de Looi er blijk van de komende opponent zeker niet te zullen onderschatten.

 

Spel van FC Groningen

FC Groningen wil op de manier van de eerste helft van de oefenwedstrijd tegen NAC Breda spelen, maar dan met meer gevaar voor de goal - dát moet het streven zijn, of je nu uit of thuis speelt. Gisterochtend op de training was ook het spel in de laatste 30 meter erg goed. Filip Kostic speelde met veel diepte, en gaf goede voorzetten; ook Krisztian Adorjan, Tjaronn Chery en de veel mee opkomende Hans Hateboer deden het prima.

 

Van de Looi kan op het middenveld kiezen tussen Adorjan en Chery, en aan de rechterkant tussen Chery en Kirm. Van de Looi is tevreden over alledrie, maar morgen krijgen Adorjan en Chery de voorkeur boven Kirm. Adorjan ontwikkelt zich volgens Van de Looi goed; Chery zal spelen op de positie die hij ook bij ADO Den Haag bekleedde. Aan de rechterkant speelt hij met veel vrijheid. Hij zwerft meer dan Kirm; Van de Looi hoopt de tegenstander hiermee uit elkaar te trekken. Kirm heeft iets meer opportunisme en speelt iets meer naar voren; Chery heeft wat meer voetbal en zijn spel leidt tot wat meer balbezit.

 

Luciano / Stefan van der Lei

Luciano zit morgen niet bij de selectie omdat hij nog niet wedstrijdfit is. Hij had in Spanje last, speelde dinsdag wel mee in de oefenwedstrijd van de beloften maar is nog niet klaar voor RKC-uit. Op dit moment is nog definitief niet voor Stefan van der Lei als vaste tweede doelman gekozen, maar misschien krijgt hij die kans gaandeweg dit seizoen wel. Van de Looi is tevreden over de rol die Luciano als tweede doelman vervult. Die rol is tweeledig: je moet klaar zijn om erin te komen en je moet de rol richting de eerste keeper goed vervullen. Luciano deed dit tot nu toe goed, en er zal dan ook respectvol met de Braziliaan omgegaan worden. Aan de andere: "Het is wel topsport, en Stefan is ambitieus en ontwikkelt zich goed; wij zien veel toekomst in hem."

 

Opstelling FC Groningen tegen RKC Waalwijk:

 

Kostic - De Leeuw - Chery

Hiariej - Adorjan - Kieftenbeld

Wijnaldum - Kappelhof - Botteghin - Hateboer

Bizot

 

Bankbezetting FC Groningen:

Van der Lei, Letschert, Burnet, Ben Moussa, Kirm, Zivkovic, Zeefuik

 

Niet bij de selectie:

Bakker, Bos, Lindgren, Van der Velden (geblesseerd), Luciano (niet wedstrijdfit), Magnasco (geschorst) en Ekong en Texeira (gepasseerd)

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.