Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

190 gasten online

Perspraatje Erwin van de Looi: "We gaan er zondag vol voor; thuis willen we iedere wedstrijd winnen"

Hoofdtrainer Erwin van de Looi wond er vanmiddag bij het perspraatje geen doekjes om: zijn team gaat zondag tegen FC Twente vol voor de winst. Hij beschouwt de Tukkers als een titelkandidaat. De ploeg voetbalt goed en wil graag dominant spelen, net als FC Groningen. De wedstrijd tegen FC Twente zal dan ook een volledig andere worden dan die tegen RKC Waalwijk. Van de Looi ziet uit naar de wedstrijd. "Een prachtig affiche. Wij willen thuis alle wedstrijden winnen en iets extra's geven. We gaan er vol voor." De wedstrijd is overigens zeker nog niet uitverkocht.

 

Vele sponsoren waren bij het perspraatje aanwezig

De FC moet het in ieder geval doen zonder de geblesseerde Bakker, Bos, Luciano (gisteren vandaag niet op de training aanwezig) en Van der Velden; of Rasmus Lindgren weer kan aansluiten wordt morgen besloten. Nick van der Velden zit zondag niet bij de selectie, maar volgens de trainer gaat het met hem wel de goede kant op. Een prognose wanneer we Van der Velden weer kunnen verwachten wilde Van de Looi echter niet geven. Een eerdere prognose ('verwachte rentree vóór de winterstop') pakte immers ook niet goed uit.

 

Hans Hateboer moet geschorst toekijken. Van de Looi vond dat Hateboer de scheidsrechter de mogelijkheid heeft geboden een kaart te trekken, "maar aan de andere kant: je kunt je afvragen of het rood was, als je een heel weekend voetbal ziet met allerlei situaties met meer opzet en een buitensporiger inzet. Dat is ook de reden dat we in beroep zijn gegaan." Van de Looi gaf wel aan dat hij vond dat Hans Hateboer zowel verdedigend als aanvallend goed speelde. De vraag of Hateboer zondag gespeeld zou hebben als hij niet geschorst zou zijn wilde hij niet beantwoorden. Wij vermoeden echter van wel, aangezien beide aspecten van het spel van Magnasco voor verbetering vatbaar zijn, aldus Van de Looi in een eerder interview met het Dagblad van het Noorden.

 

Terugblik op wedstrijd tegen RKC Waalwijk

Van de Looi was zeer tevreden over het spel van zijn ploeg, ondanks het resultaat. De manier waarop het team speelde was zoals hij het voor ogen heeft: dominant spelen, veel de bal willen hebben, bepalen wat er gebeurt en van daaruit kansen creëren. Dit lukte 70 minuten lang; de wedstrijd draaide volledig door de rode kaart. Vanaf dat moment was het voor FC Groningen overleven. Over Johan Kappelhof was hij minder te spreken: "Die had gewoon een off day." Dit kan echter gebeuren; dat heeft iedere speler wel eens.


Thuiswedstrijd tegen FC Twente

De trainer vindt het mooi om tegen FC Twente te spelen; de ploeg gaat er met vertrouwen naartoe. De uitwedstrijd was van de kant van de FC een hele slechte wedstrijd die op een redelijke afstraffing uitliep; het was wel een belangrijke wedstrijd op een belangrijk moment in de competitie. In dat duel liet FC Groningen zich inzakken, maar toonde weinig lef aan de bal; er werd niet geduelleerd. Daarna is door de trainersstaf gekozen voor de lijn van de rest van het seizoen: vroeg druk zetten, lef aan de bal tonen. Dat lukt de ene keer beter dan de andere. Van de Looi is tevreden over de ontwikkeling van het team, maar het is nog niet goed genoeg. Er worden weliswaar voldoende kansen gecreëerd, maar er is al een keer of vijf een wedstrijd met minder dan 11 spelers beëindigd, en zijn team heeft ook een paar penalty's weggegeven.

 

Género Zeefuik

Erwin van de Looi vertelde dat Cambuur bij Groningen was gekomen met de wens om over Zeefuik te kunnen beschikken, aangezien de Leeuwarders nog een spits nodig hadden. Género zelf wil echter niet naar Cambuur; "zoals het nu lijkt blijft hij." Hij hoeft van FC Groningen niet weg: "De vraag kwam van Cambuur." Rond andere spelers van FC Groningen speelt op dit moment helemaal niets, aldus Van de Looi.

 

De bordjes voor de persconferentie na afloop van het duel zijn er al

 

Hier moet het zondag allemaal gebeuren

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.