Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

157 gasten online

Voorbeschouwing AZ - FC Groningen - voetballen tijdens de transfer window-hectiek

We zouden het bijna vergeten, maar tijdens de inmiddels behoorlijk losgebarsten transfer window moet er ook gewoon gevoetbald worden. AZ-uit is de eerste in een pittig ogende reeks van vijf wedstrijden binnen 15 dagen: AZ-uit (1/2), ajax-uit (6/2) en vervolgens drie thuisduels op rij, en wel tegen Heerenveen (9/2), FC Twente (12/2) en Go Ahead Eagles (16/2). We trappen af met een bezoekje aan Alkmaar.

 

Beide ploegen wonnen twee van de laatste vijf ontmoetingen in de kaasstad en lijken wat dat betreft aan elkaar gewaagd. De enige puntendeling in die reeks werd behaald onder de bezielende leiding van Kevin Blom - morgen opnieuw de leidsman. We houden ons hart vast voor deze onberekenbare blondeling.

 

Training vrijdagochtend 31 januari 2014:

FC Groningen traint met ongewijzigde basisopstelling tijdens afsluitende training

 

Afsluitende training in een winters Eelde - ook Yoëll van Nieff is van de partij

 

Onderaan de voorbeschouwing is een fotoreportage van de vrijdagochtendtraining toegevoegd!

Wij pakken het in deze voorbeschouwing iets beknopter aan dan te doen gebruikelijk, zodat we ons weer volop op het overige nieuws kunnen focussen. 

 

Een blik op de ranglijst leert ons dat de equipe van Dick Advocaat vier verliespunten meer heeft dan de Trots van het Noorden:

 

 
FC Groningen zag de thuiswedstrijd tegen FC Twente in het (bevroren) water vallen, terwijl AZ na afloop van de uitwedstrijd bij PSV vol ongeloof naar het scorebord staarde. Er stond toch echt 1-0 voor PSV, daar waar een zege voor de gasten een betere afspiegeling van de krachtsverhoudingen zou zijn geweest. Niet dat AZ veel wist te creëren, maar de ploeg was domweg beter dan de zwaar in verval geraakte, op gemeentegeld terende Brabanders.
 
AZ speelde in een 4-3-3 concept met de volgende personele invulling daarvan:
 
Esteban; Reijnen, Gouweleeuw, Wuytens, Viergever; Gudelj, Ortiz (79' Henriksen), Elm; Gudmundsson (72' Lewis), Jóhansson, Beerens
 
Eigenlijk geen ploeg om wakker van te liggen, en we zien dan ook wel degelijk kansen op de volle buit voor de groen-witte brigade. Afgaande op de trainingen eerder deze week zou dit de ten opzichte van de beoogde basis tegen FC Twente onveranderde startopstelling wel eens kunnen zijn:
 
Kostic - De Leeuw - Chery
Hiariej - Adorjan - Kieftenbeld
Wijnaldum - Kappelhof - Botteghin - Magnasco
Bizot
 
Maar ja - die vermaledijde transfer window. Werd Yoëll van Nieff stiekem teruggehaald om het middenveld te versterken? Zo ja, vertrekt er dan alsnog één van de middenvelders uit Groningen? In dat geval valt te denken aan Tom Hiariej of captain Maikel Kieftenbeld. Aan de andere kant - draagt Guus Hupperts van Roda JC op korte termijn (morgen al?) het shirt van AZ, dat hem dolgraag wil inlijven? Er wacht ons nog één competitievervalsende dag, en ook na vandaag, de 31e januari, is de transfergrens in een aantal landen nog geopend. Wij zullen er trachten bovenop te zitten.
 
Afgelopen seizoen was het genieten geblazen in Alkmaar. Andraz Kirm scoorde het enige en dus winnende doelpunt (Leandro Bacuna keek er beteuterd naar: hij had de bal graag willen hebben), en het feit dat Robert Maaskant door Dennis 'Stasi' Higler van het veld werd gestuurd mocht de pret niet drukken. Maaskant vervolgde het duel op twee meter afstand van zijn eerdere werkplek en had daardoor een nog iets beter overzicht.
 
 
Kijkend naar de opstelling van FC Groningen van de allereerste ontmoeting tegen (toen nog) AZ'67, dan valt ons één speler op die bij beide clubs furore heeft gemaakt:
 
Jan Nordström, Sip Bloemberg, Jan Schipper, Henk Cornelis, Henk Oosterwold, Piet Fransen, Bert Oldenburger, Hugo Hovenkamp, Peter Eimers (Jaap Bos), Ab Gritter, Bjarne Jensen
 
 
We hebben het natuurlijk over Hugo Hovenkamp, ook ten tijde van zijn dienstverband in Groningen al een bikkelharde verdediger die zelfs op het trainingsveld als een bezetene tekeer ging. Hij speelde tussen 1971 en 1975 maar liefst 139 wedstrijden voor FC Groningen, maar debuteerde in Groningen al  op 1 december 1968, en wel voor GVAV, waarvoor hij ook nog eens 56 duels heeft gespeeld. Bij zijn debuut was hij net 18 jaar, startte in de basis en werd gaandeweg het duel vervangen door Johan Beuvink. Wij danken GVAV Stats en FCG Stats voor al deze heerlijke info's!
 
Ook morgen zal er scherp verdedigd moeten worden om de aanvallers van AZ van scoren af te houden. Mocht dit lukken, dan reist de FC op zeker met drie punten terug noar Stad en Ommeland. Slechts vijf ploegen scoorden vaker dan FC Groningen - met het scorende vermogen zit het wel goed, de niet altijd even florissant opererende centrumspits ten spijt.
 
Wij sluiten de voorbeschouwing af, zullen ons oor vanmiddag te luister leggen bij het perspraatje en komen vanmiddag bij jullie terug!
 
Fotoreportage van Wouter van de training van vrijdagochtend, die gehouden werd bij VV Actief in Eelde:
 
DSC_0002
DSC_0003
DSC_0006
DSC_0007
DSC_0008
DSC_0009
DSC_0010
DSC_0011
DSC_0012
DSC_0013
DSC_0014
DSC_0015
DSC_0016
DSC_0017
DSC_0018
DSC_0019
DSC_0020
DSC_0021
DSC_0022
DSC_0023
DSC_0024
DSC_0026
DSC_0027
DSC_0028
DSC_0029
DSC_0030
DSC_0031
DSC_0032
DSC_0033
01/29 
start stop bwd fwd
 
Forza Grunn!

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.