Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

258 gasten online

Perspraatje Erwin van de Looi: "Ik verwacht niet dat er vandaag nog spelers zullen komen of gaan"

Hoofdtrainer Erwin van de Looi is vanmiddag tijdens het perspraatje ingegaan op de wedstrijd die zijn ploeg, gesteund door 260 fans in het uitvak, in Alkmaar zal spelen, maar ook de laatste dagen van de transfer window werden doorgenomen. Van de Looi verwacht niet dat er vandaag, op de slotdag van deze transferperiode, nog spelers zullen vertrekken of aangetrokken zullen worden. Hilal Ben Moussa heeft aangegeven bij FC Groningen voor zijn kans te willen gaan, en zal niet worden verhuurd.

 

Ook Luciano zal het seizoen ongetwijfeld in Groningen afmaken. De Braziliaan tobt al geruime tijd met knieklachten; FC Groningen overweegt om bij de keeper een kijkoperatie te laten uitvoeren. Het contract van Timo Letschert is op verzoek van FC Groningen maar met goedkeuring van beide partijen ontbonden. Yoëll van Nieff trainde vanmorgen alweer met een lach op zijn gezicht mee met FC Groningen.

 

"Nick van der Velden maakt maandag rentree in oefenduel Jong FC Groningen"

Volgens het Dagblad van het Noorden is het de bedoeling dat Nick van der Velden a.s. maandag minuten gaat maken voor Jong FC Groningen in de oefenwedstrijd tegen Jong Heerenveen.

Van de Looi formuleerde het zoals het is - FC Groningen heeft FC Dordrecht meegedeeld/overvallen met het bericht dat Van Nieff per direct bij FC Groningen moet aansluiten. Van de Looi begrijpt de eerste reactie van FC Dordrecht en van Van Nieff, maar Yoëll, afkomstig hier uit de stad, heeft alles vanaf het moment dat hij in de auto stapte laten bezinken en hij ziet de terugkeer naar zijn stad als een beloning voor zijn goede presteren, zo vertelde hij van de Looi gisteravond laat. Hij is bovendien trots om voor FC Groningen te mogen spelen. FC Groningen heeft hem gehaald voor de posities vier (linker centrale verdediger), zes (controlerende middenvelder) en tien (bij FC Groningen de linker aanvallende middenvelder, zeg maar de positie waar Tom Hiariej speelt). Wij denken dat het met name de positie van linker middenvelder is waarop Yoëll van Nieff zich gaat richten. 


Motivatie terugkeer Yoëll van Nieff

Twee zaken hebben een rol gespeeld bij het terughalen van Yoëll van Nieff. Er zijn bij FC Groningen drie spelers vertrokken (Emil Johansson, William Ekong en Timo Letschert), maar vooral de wijze waarop Van Nieff zich in Dordrecht heeft geprofileerd speelde een belangrijke rol. Van de Looi zegt dat je altijd hoopt dat de verhuur van een speler uitpakt zoals het bij Van Nieff heeft gedaan. FC Groningen hoopt dat William Ekong eenzelfde traject zal doorlopen.,

 

Van Nieff was als speler van Jong FC Groningen naar Dordrecht gegaan, maar kreeg vanochtend de kleedkamer van de eerste selectie toegewezen. Kortom - Yoëll van Nieff maakt per vandaag deel uit van de eerste selectie van FC Groningen. De hiërarchie wat hem betreft is veranderd.

 

FC Groningen heeft hem uitgelegd dat dit een compliment is voor zijn ontwikkeling, en de FC heeft hem zijn plannen uitgelegd. Yoëll trainde vandaag met een lach op zijn gezicht en is trots om voor FC Groningen te mogen spelen. 

 

Fitheid selectie

Van de Looi gaf aan dat het weer begint te kriebelen. Zijn ploeg heeft twee weken geleden voor het laatst gespeeld, en afgaande op de trainingen van deze week is zijn team er klaar voor; de trainer heeft er een goed gevoel over.

 

Steeds meer spelers sluiten voor langere tijd aan. Nick van der Velden traint steeds meer mee, en dit geldt ook voor Nick Bakker. Luciano is echter afgehaakt. Hij heeft knieklachten, maar niet duidelijk is of dit een opeenstapeling van oud letsel is of een nieuwe blessure. Een kijkoperatie kan duidelijkheid verschaffen; FC Groningen overweegt dit momenteel.

 

Niet bij de selectie zitten vanwege blessures Nick Bakker, Henk Bos, Nick van der Velden en Luciano; Rasmus Lindgren sluit weer aan. Dit gaat ten koste van Hilal Ben Moussa.

 

Van de Looi rekent dit seizoen niet meer op Nick Bakker, die op 2 april 2013 de kruisband in zijn linkerknie afscheurde. "Alles wat hij dit seizoen speelt is een bonus", aldus de trainer. Voor centraal in de verdediging heeft Van de Looi als alternatieven Hans Hateboer, Yoëll van Nieff en - in noodgevallen - Rasmus Lindgren achter de hand.

 

Erwin van de Looi over AZ

Van de Looi beschouwt AZ als een geduchte tegenstander, een concurrent als je naar de ranglijst kijkt en een goede ploeg die het beheerst om zelf goed te voetballen, maar ook om vanuit de omschakeling goed te zijn. "We zullen goed moeten zijn om een resultaat te kunnen boeken."

 

In Alkmaar was het de afgelopen week warmer dan hier, en AZ beschikt bovendien over een trainingsveld met veldverwarming. FC Groningen heeft op kunstgras getraind. Natuurlijk wil Van de Looi graag altijd op gewoon gras trainen, maar het kunstgras van VV Actief benadert het veld van AZ meer dan het echte gras van bv. het TCN trainingsveld.

 

Vermoedelijke opstelling FC Groningen tegen AZ:

 

Kostic - De Leeuw - Chery
Hiariej - Adorjan - Kieftenbeld
Wijnaldum - Kappelhof - Botteghin - Magnasco
Bizot

 

Vermoedelijke bankbezetting:

Van der Lei, Burnet, Van Nieff, Lindgren, Kirm, Zivkovic, Zeefuik

 

Niet bij de selectie:

Luciano, Bakker, Ben Moussa, Bos, Van der Velden

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.