Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

100 gasten online

Voorbeschouwing FC Groningen - VVV Venlo

Terwijl je bij de oosterburen een wild gerucht leest dat Borussia Mönchengladbach afgelopen zondag in de Euroborg op de tribune zat voor onze wekelijkse uitblinker Andreas Granqvist, en het nieuws van de kuitbeenbreuk van Theo Lucius slaat vervolgens helemaal in als een bom, dan dienen wij de knop om te zetten en ons te focussen op VVV! Op papier een tegenstander om overheen te walsen, maar onderschatting is meestal fataal! Zeker nu het weer sneeuwt...

 

Update na de training van vrijdag: Helaas bleken er vandaag op de training meer spelers geblesseerd te zijn dan alleen Lucius (die ondanks gips overigens wel de hele training toekeek!). Ook Luciano en Holla hebben de hele week al niet mee kunnen trainen en zullen er zondag niet bij zijn (wat Holla betreft is er nog een kleine kans dat hij zondag wél bij de selectie zal zijn). Brian van Loo en Tom Hiariej zijn hun vervangers. Door het wegvallen van Holla wordt er op het middenveld nogal geschoven, zo leek het vandaag op de training. Lovre mag zich weer eens als nummer 10 bewijzen en Blind schuift vanuit de verdediging door naar het middenveld. Op de training speelde Daley als controlerende middenvelder, maar het lijkt meer voor de hand liggend dat hij zondag als rechtshalf mag opdraven. In het partijtje van 10 tegen 10 speelde Enevoldsen met de reserves mee, maar wij gaan er vanuit dat hij zeker in de basis zal starten. De opstelling zou er zondag als volgt uit kunnen zien: Van Loo - Hiariej, Sankoh, Granqvist, Stenman - Blind, Zonneveld, Enevoldsen, Lovre - Nordstrand en Matavz. Verder deden wel de eerder geblesserden Sparv, Femi en Van de Laak de hele training mee. Sparv zal voor het eerst op de bank mogen plaatsnemen. Mocht Holla niet mee kunnen doen, zal ook Femi onderdeel van de wedstrijdselectie gaan uitmaken. Op de bank zitten in ieder geval Sparv, Nienhuis, Werkman, Olijve, Koç en Pedersen.

Klik hier voor een reportage van RTV Noord met beelden van de training.

 

 

 

Terugkijken doet pijn

Velen onder ons zullen deze week bepaald niet met een brede grijns door Stad en Ommeland zijn geploegd. De zure nederlaag van jl. zondag tegen het in fasen tegen de muur gespeelde Feyenoord heeft toch een n smoak ien bek as n old wief tussen toon'n achtergelaten, en omdat we voor de spreekwoordelijke eer niks kopen, is er maar één remedie:


WRAAK

 

En dan niet graag op de manier zoals Leandro Bacuna heden op de training meende te moeten praktiseren. Het mag dan geen opzet zijn geweest, de nogal rake trap op het kuitbeen van onze routinier, Theo Lucius, was voldoende om diens gewricht te doen laten bezwijken. Bacuna begint inmiddels al een aardige reputatie te krijgen, ook buiten de mooiste provincie van Nederland, en dan hebben we het over een reputatie die niet per definitie pontificaal op een CV moet worden bijgeschreven. Zo citeren wij van ELF Voetbal:

 

Lucius raakte geblesseerd na een duel met Leandro Bacuna. De routinier is na het voorval met zijn ploeggenoot, die eerder door drieste overtredingen in de competitie al twee keer van het veld werd gestuurd, meteen naar het ziekenhuis gebracht en in het gips gezet. 

 

Kennelijk is een schorsing van Bacuna nog niet voldoende geweest om verder onheil voor de FC door zijn toedoen te voorkomen, hij blijft nl. wel doortrainen, met alle fatale gevolgen van dien....

 

(Geintje, Leandro, waarschijnlijk zit je er zelf nu ook helemaal doorheen... En wat voor een topseizoen draai je ondanks alles toch! Vervroegd van de A-junioren naar de beloften doorgeschoven, in no time bij het eerste aangeschoven en daar speel je Lovre, de man die al jaren op 10 speelt, weg van zijn positie en we hebben zelden zo'n lekker spelertje op die plek gehad! Ga zo door kerel, en dat meen ik!)

 

Vanaf deze plek wensen we de sympathieke Lucius, die voor velen boven verwachting presteert, en net dat stukje routine en venijn brengt dat we zo goed kunnen gebruiken, alle mogelijk sterkte toe en een zeer voorspoedig herstel!

 


Eerherstel - VVV is ons aangewezen slachtoffer!

Wie het de laatste weken heeft aangedurfd om zijn dag met wat verderfelijk leesvoer grondig te verknallen, die heeft zonder twijfel interviews met Gonzalo García en  Jan van Dijk in handen gehad. Deze gewraakte stukken tekst zullen zijn of haar haatgevoelens jegens deze natrappende stukken verdriet behoorlijk hebben aangewakkerd, en beide sujetten zullen als rode lappen op een stier werken. Want zeg nou zelf - wat hebben beide exemplaren addergebroed verbaal gepresteerd in al uit hun verwende schijterij? García: koud weg bij de FC, en geeft meteen niet alleen af op z'n voormalige trainer maar ook op de hele club; Van Dijk: zemelt gefrustreerd dat hij niks meer met Groningen heeft, alleen omdat het Oosterpark buiten zijn medeweten en toestemming tot de grond toe is afgebroken en omdat de hele provincie, inclusief burgemeester, Commissaris van de Koningin en ander pluche niet massaal is uitgelopen toen Koning Van Dijk zich verwaardigde om Groningen te visiteren. Nou, heren, bedenk liever hoe goed jullie het in het noorden hebben gehad, zeker financieel, welke kansen jullie zijn geboden en hoeveel krediet jullie hebben gehad. De aartsluie García mag dan aan sympathie bij vele fans van de FC hebben gewonnen door zijn afschuw over Ron Jans uit te spreken en, hoe hypocriet, vlak vóór de wedstrijd van zijn VVV tegen ons FC Groningen mompelen hoe top de fans van de FC zijn - wij trappen hier niet in. Het loopt de huichelaar kennelijk dun door de broek die een wit voetje wil halen vlak voordat het uur U heeft geslagen - welnu, kansloos! Hij mag van geluk spreken dat Bacuna niet mag spelen, anders zou die hem ongetwijfeld met zijn hele repertoire aan vriend en vijand verwoestende uithalen tot pulver doen vermalen, maar er zullen meer spelers zijn die nog helder voor ogen hebben hoe zij zich het snot voor de ogen moesten lopen alleen omdat het de heer García behaagde om voor geen meter mee te verdedigen. Wat ben ik blij dat we deze sukkel voor een half seizoen konden lozen, en ik vrees met grote vreze dat hij hier vanaf komend seizoen weer rondloopt met zijn foute grimas - laten we hopen dat ook Pieter Huistra geen sikkepit in hem ziet en hem vanaf dag één op geen enkel trainingsveld wenst te aanblikken.

 

Of, om met Wilders (geboren Venlonaar) te spreken, een kopvoddentaks voor die ploert, maar dan graag van kop tot teen!

 

Trouwens, alleen sympathie hebben omdat zijn vijand ook de vijand van vele supporters van de FC is gaat er bij mij niet in. Dan verlaag je je tot het stupide denkniveau van Amerikanen, die Irak volstopten met wapens omdat Iraks aartsvijand Iran toevallig ook gehaat werd door de USA zelf (your enemy is my enemy, so you're my friend), maar uiteindelijk keerde dit zich als een boemerang tegen de oliedomme Amerikanen zelf. Nee daar moeten wij maar niet in meegaan!

 

En over Jan van Dijk wil ik het hier al helemaal niet meer hebben. Echt, meneer is pissed omdat slechts een ontvangstcomité van luttele drie personen was opgetrommeld om hem te Grunn te ontvangen, en als daardoor je gevoel voor de club, waarvoor je 537 maal (!) hebt gespeeld en die je 141 keer als trainer hebt geleid, in één keer weg is - dan deug je in mijn ogen voor geen meter. Graag inleveren, die eretitel van Mr. FC Groningen!

 

Snel vooruitkijken naar de wedstrijd van zondag!

 

 

Tja, we kunnen er niet omheen, door de vele langdurige blessures, de schorsingen, de door interlands afwezige internationals en nu weer door de kuitbeenbreuk van Lucius kan er van een vlekkeloze aanloop naar de wedstrijd van zondag geen sprake zijn. Collega Florén zal morgen een kijkje op de training nemen en dan als update onder de voorbeschouwing aangeven of mijn prognose van de opstelling voor de dag der ontmanteling van VVV een kern van waarheid bevat, dan wel slaat als een tang op een varken.

 

Ik ga er vooralsnog vanuit dat de volgende helden het zondag mogen doen op de toendra van de Euroborg (overigens ook het strijdtoneel van de training van morgen, de FC doet er echt alles aan om ervoor te zorgen dat het verwijderen van de huidige grasmat, nodig om er een nieuw gazonnetje in te kunnen leggen, volgende week echt geen enkele moeite meer zal kosten) (of, om met FC Groningens accommodatiemanager Jepko van Roon te spreken, die de leden van het Euroborg Platform vandaag vertelde dat er volgende week maandag t/m woensdag mogelijk her en der groene plaggen rond de Euroborg liggen omdat er dan een nieuwe grasmat in wordt gelegd, om eraan toe te voegen: de oude is er al uit):

 

matavz - nordstrand

holla

enevoldsen - lovre

zonneveld

stenman - granqvist - sankoh - blind

luciano

 

 

Ach, de ploeg hoeft door de kuitbeenmalheur van Lucius maar op één plek gewijzigd te worden, en laat Sankoh nou net mogen terugkeren na zijn schorsing. De bankbezetting zal dan echter weer van een flinterdun gehalte zijn. Van Loo, Hiariej, Pedersen en Koç zullen sowieso hopen op een invalbeurt, en zal de technische staf het aandurven om Tim Sparv, toch gewoon met het Finse A-elftal meespelend woensdag, eens bij de selectie te trekken? Het zal tijd worden, ik snak van week na week na zijn debuut in het goddelijke groen-wit!

 

 

Als we het echter kunnen opbrengen om aan te haken bij de vorm van na de winterstop in het algemeen en die van Feyenoord-thuis in het bijzonder, dan blijven de punten toch echt in Groningen. Ik vond ons overtuigend spelen tegen de Rotterdammers, 't was een fantastische wedstrijd en slechts de uitslag was een zware domper, het getoonde veldspel zeker niet. Ik ben trots op ons vechtersploegje, waar weer pit, strijd en passie in zit!

 

De statistieken van VVV-thuis: veel zijn er niet van

Slechts 14 maal troffen we de Limburgse dorpelingen in het Oosterpark (13x) c.q. Euroborg (1x), en dan tel ik echt alles mee: eredivisie, eerste divisie, nacompetitie en beker. Beperken we ons tot eredivisieduels te Grunn, dan kunnen we de helft van die 14 potten wegstrepen en dan blijven er dus ook zeven over. In die zeven wedstrijden vielen maar liefst 29 doelpunten, meer dan 4 gemiddeld per wedstrijd dus! De doelpunten slaan wel door in ons voordeel, maar niet al te fors: 15 om 14. Tegen drie thuisoverwinningen staan ook drie sneaky nederlagen. Wat te zeggen van de 3-4 van 27 april 1986, de allereerste eredivisiewedstrijd die in Groningen tegen VVV werd gespeeld. Doelpunten van Johan de Kock, Paul Mason en Ron van den Berg waren niet voldoende om zelfs maar één puntje over te houden aan deze clash. Wie er echter op 5 maart 1989 bij was, die droomt nu nog bijna nat van het spektakelstuk van deze dag. Na 90 minuten stond er een ongelofelijke 7-3 op de borden. Reden genoeg om het hele elftal van die legendarische wedstrijd er even bij te pakken, weer met dank aan FCG Stats:

 

Toeschouwers 5.669
Opstelling Johan Tukker, Marco Koorman, John de Wolf, Wim Koevermans (Harry Sinkgraven), Claus Boekweg, Jos Roossien, Jan van Dijk, Theo ten Caat, Eric Groeleken, Henny Meijer, René Eykelkamp
Doelpunten René Eykelkamp (3x), Eric Groeleken, Wim Koevermans, Henny Meijer, Jos Roossien

 

Jawel, René Eykelkamp was drie keer trefzeker, dezelfde breedbeneusde vriend die eens, ook al in dienstverband van de Trots van het Noorden, drie penalty's op rij miste, waarvan de derde stuiterend via de bovenkant van de Zaagmuldersweg-tribune het stadion verliet. Niet echt nipt over geschoten dus. Ach, ik heb ondanks alles enorm van hem genoten hier!

 

Oosterpark, waarom denk ik er toch zo vaak met weemoed aan terug?

 

(foto's: Stadion Oosterpark)

 

Kunnen we nog scheidsrechterlijke drama's verwachten?

Ach, altijd, zou ik bijna zeggen. Met Jan Wegereef hebben we echter wel de man geloot die van alle nog rondblunderende mannen in het zwart het vaakst wedstrijden van de FC heeft geleid. 41x eerder al hadden we het met hem te stellen, en dit leidde tot meer nederlagen (17) dan overwinningen (13), daarmee doet hij het dus slechter dan de FC in het algemeen, dat tot nu toe de volgende statistieken kan overleggen:

 

Wedstrijden
Aantal wedstrijden 1556
Aantallen thuis/uit 760 / 796
Wedstrijden gewonnen 628
Wedstrijden gelijk 394
Wedstrijden verloren 534

 

Voor wat het waard is

 

Moeten we nog woorden vuil maken aan onze tegenstander?

Welnu, nait veul. Dat doen de uitsupporters nl. zelf ook niet. Zo is de teneur op het nietige VVV-forum ronduit negatief, treffend uitgedrukt door een nu al suïcidale Venlose fan die verzucht: "Niets leuker dan met een ziedende kater naar een ziedende nederlaag kijken de dag voor je weer moet gaan werken." Het niveau aldaar is overigens ronduit bedroevend, want er wordt ook doodleuk verkondigd dat ons clublied Laat ons weer eens juichen gezongen wordt door (citaat) ene "Ede Staal, die het bovenstaande zingt, kan dus niet serieus worden genomen."

 

Kortom, dit soort historieverkrachtende analfabeten verdienen het zondag om aan groes gespeuld te word'n! Maar, onwetende Limburgers, bedenk dan het volgende, overigens wél van Ede Staal afkomstige en steevast de nummer 1 in de crematorium-Top 10, a.s. zondag bijzonder van toepassing op Venlo en omstreken:

 

t Het nog nooit, nog nooit zo donker west,
of t wer altied wel weer licht...

 

 

Forza Grunn!

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.