Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

361 gasten online

Voorbeschouwing FC Groningen - sc Heerenveen - GEEN GENADE

Vandaag wijst Nederland massaal en trots op een oranjegekleurd podium in het homohatende Rusland, onder meer verkregen door een vrij aardige prestatie van een in Heerenveen geboren maar door een Groninger en tevens fan van de Trots van het Noorden getraind ijskonijn. Wat ons betreft is Heerenveen hiermee alweer voldoende positief onder de aandacht gebracht, en gaan we ons richten op de club met een imposant aantal onder contract genomen volbloed etterbakken.

 

Wat te zeggen van Bilal Başacıkoğlu, een over het paard getilde verwende snotaap, arrogant in extremis. Anthony Lurling staat op het punt van pensioneren, en kan het bloed-onder-de-nagels-schraap-stokje bij zijn verscheiden overdragen aan genoemde mislukte puber. Met Lurling zelf hebben we echter nog menig appeltje te schillen. Het toeval wil dat we het matennaaiende stuk vreten dit seizoen twee maal moeten aanschouwen in onderlinge ontmoetingen, ook al betrof het duels tegen verschillende opponenten. Meneer was van de partij tijdens ons eind november bij NAC gespeelde uitduel, maar hij heeft het in Brabant inmiddels verbruid en vond dankbaar onderdak bij de club die al menig addergebroed een gastvrij onderkomen bood.

 

Wij zijn de rode kaart die hij onze eigen Hugo op 21 december 2000 in het Oosterpark aansmeerde absoluut nog niet vergeten. Lurling, ook toen de befaamde bloedzuiger met de foeilelijke pompeblêdden op z'n shirt, zeeg ogenschijnlijk morsdood ter aarde toen Hugo zijn arm in zijn richting uitstak (maar hem niet raakte), maar na het zien van de rode kaart die scheidsrechter Sterk gedecideerd uit zijn foute borstzakje trok was meneer plotsklaps genezen. Onderstaande beelden, waarbij we ook een woedende Erwin van de Looi in de basis van de FC zien, spreken voor zich. Lurling ten voeten uit!

 

De verkiezing Matennaaier van het Jaar 2002 won hij, onder meer vanwege bovenstaand onvergeeflijk vergrijp, met verve, en we verwijzen voor de aan deze verkiezing verbonden relikwieën, die in 's mans tuin werden gedeponeerd, graag naar het door Trots van het Noorden opgetekende verslag, dat met fraai fotomateriaal is gelardeerd. Een klein voorproefje: 

 

 

 

Lurling, die in zijn gezin naar verluidt de voertaal Duits als primair communicatiemiddel heeft opgelegd, was al eens het lijdend voorwerp van spreekkoren op 18 februari 2006. Zijn kruistocht tegen elke vorm van mannelijk voetbal spreidde hij toen nog als contractspeler van RKC tentoon, en Van Egmond legde het legendarische duel in Euroborg stil toen het nobele beroep van Lurlings moeder - de zgn. horizontale bedrijfstak - werd bezongen. Dezelfde liederen werden nadien steevast aangeheven zodra Lurling zich in het shirt van NAC liet blikken aan de Boumaboulevard, en wij verwachten dat het vocale feest morgenmiddag al ver vóór het eerste fluitsignaal van Bas Nijhuis door de Hel van het Noorden dreunt. Het hoort er allemaal bij; wij genieten hiervan. De KNVB iets minder - het zij zo.

 

Abe Lenstra kleurde als eens groen-wit;

de verf bleek naderhand tamelijk lastig te verwijderen

 

Terug naar de orde van de dag!

Beide noordelijke ploegen kijken terug op een puntloze midweekse speelronde, maar daar waar de Friese dorpelingen groen en geel zagen nadat ze door FC Twente werden gedemonteerd, daar was FC Groningen het slachtoffer van een ouderwets lucky ajax dat bovendien met minstens 11,5 man speelde. Dat Gözübüyük nog altijd als een goede arbiter wordt beschouwd kan met het wonderbaarlijke fenomeen van overlevering worden verklaard, alsmede met een collectief selectief geheugen, want het gemak waarmee hij donderdagavond met gele kaarten strooide (uitsluitend voor Groningers) en naar de stip wees voor een onschuldig vergrijp waarvoor FC Groningen nooit en te nimmer een penalty zou hebben gekregen - het is het zoveelste bewijs van het afglijden van Gözübüyük naar de grauwe middelmaat van der gemiddelde Nederlandse scheidsrechter - een door Zeist geregeerd, willoos monstrum.

 

FC Groningen speelde na rust gewoon goed, legde de tegenstander de wil op alsof de Trots van het Noorden een thuiswedstrijd speelde, maar één slordigheidje werd de equipe van Erwin van de Looi fataal. De FC droop met een sneue en onverdiende 2-1 nederlaag af, en is gebrand op eerherstel. Drie maal achtereen mogen we in de eigen Groene Kathedraal aantreden, en evenzovele malen dient de tegenstander met pek en veren de stad uitgejaagd te worden. We rekenen op negen uit drie, en zeker in de eerste beide delen van de trilogie - de thuiswedstrijden tegen Heerenveen en Twente - moet en zal de eerder dit seizoen geleden uitnederlaag gewroken worden.

 

De opstelling van FC Groningen plaatsen we hier nog maar eens, en wijkt niet af van jl. donderdag:

 

Kirm - De Leeuw - Kostic

Van Nieff - Chery - Kieftenbeld

Wijnaldum - Kappelhof - Botteghin - Burnet

Bizot

 

De te kraken tegenstander wordt geplaagd door verdedigende malaise. De heren Kruiswijk, Zomer, Raitala en Dijks zijn nl. niet inzetbaar, aldus Feanonline, en aangezien de Friese defensie met 39 tegentreffers toch al tot de lekste vergieten in de vaderlandse Eredivisie behoort durven wij de voorspelling wel aan dat het prijsschieten gaat worden. Het gevoel is analoog aan de tweeluik met N.E.C., eind 2013. De beker confrontatie eindigde in mineur, waarna de spelers zich dermate goed hebben opgeladen dat dezelfde tegenstander in de tweede wedstrijd met beste cijfers werd opgerold. 5-2 stond er na afloop op de borden, en wat ons betreft wordt dit huzarenstukje morgenmiddag herhaald, aannemende dat Nijhuis de wedstrijd niet vroegtijdig naar de filistijnen heeft gefloten.

 

Wij zijn helemaal klaar mét onze tegenstander van morgen, en klaar vóór de clash met één van onze drie aartsvijanden. Toevalligerwijs treffen we ze alledrie binnen zes dagen, en de score zal naar zes uit drie getild moeten worden. Pas dan kan de gebalde vuist terugkeren naar Stad en Ommeland. Wraak en Geen Genade is morgen het devies!

 

Wij wensen iedereen morgen een bewogen en hete zondagmiddag toe! Moge de Euroborg ouderwets op haar grondvesten trillen! Het veld zal er na afloop van de veldslag uitzien als het strijdtoneel na de overwinning van de Finnen op de Russen in de befaamde winteroorlog, maar het is het allemaal waard!

 

 

Forza Grunn!

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.