Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

189 gasten online

Perspraatje Erwin van de Looi: "Een nieuw speelveld gaat vóór het weekeinde niet meer lukken"

Hoofdtrainer Erwin van de Looi blikte vanmiddag tijdens het perspraatje terug op de wedstrijd tegen FC Twente, alvorens het vizier te richten op het duel tegen Go Ahead Eagles. Anders dan veel anderen kijkt Van de Looi niet met een opgelucht gevoel terug op de tweestrijd met de Tukkers. Het spel van zijn ploeg kon hem bekoren, "maar ik wil gewoon winnen, zo simpel is het gewoon." Naar zijn idee had zijn ploeg, niet voor het eerst sinds de winterstop, kansen laten liggen om de wedstrijd te beslissen, en daar is hij teleurgesteld over. 

 

Het veld van de Euroborg, vanmiddag - alleen ogenschijnlijk een biljartlaken

Ook tegen RKC en ajax was dit het geval geweest, en de puntendeling tegen FC Twente mag dan ook niet het startsein zijn om een stapje terug te zetten en het wat relaxter aan te doen. "Sterker nog, er moet een stapje bij, anders hadden we woensdag gewonnen."

 

De wedstrijd tegen FC Twente was verlopen zoals vooraf gehoopt. Voor Twente werden de ruimtes klein gehouden, en daarbinnen wilde FC Groningen agressief spelen en de diepte zoeken. In een bepaalde fase van de wedstrijd werd er wel goed verdedigd, maar de thuisploeg deed te weinig aan de bal. In de rust werd aangegeven dat de ploeg aan de bal gevaarlijker moest worden, en na de rust liep dit beter.

 

Het plan was vooraf om compact te staan en daarbinnen strijd te leveren. Dit was zondag tegen Heerenveen ook het strijdplan, maar het was toen precies omgekeerd: de ruimtes waren heel groot, zodat de thuisploeg aan duelleren niet toekwam. Er zijn dus dingen verkeerd gegaan, maar volgens Van de Looi heeft dit niets met instelling of mentaliteit te maken. Van een wanvertoning tegen de Friezen wil hij dan ook niet spreken. Sommige spelers waren bezig met plan A (van achteruit opbouwen), terwijl andere spelers plan B praktiseerden en de lange bal speelden. "Iedereen zal echter precies hetzelfde moeten doen, en uiteraard ben ik daarvoor verantwoordelijk.

 

Van de Looi weet dat zijn ploeg van iedereen kan winnen als de FC goed is, maar als zijn ploeg dat niet is, dat heeft het de handen vol aan iedere tegenstander. Ook komende zondag geldt tegen Go Ahead Eagles dus hetgeen Van de Looi al vaker heeft gezegd: "Wij moeten zondag goed zijn, maar daar steken we elke dag ook alle energie in. Wij willen beter worden en spelers beter maken. Zondag moeten we dat weer laten zien." De trainer weet dat er maar weinig ploegen zijn die, als ze iets minder zijn dan normaal, zomaar even van een ploeg als Go Ahead Eagles winnen. Er zijn kleine verschillen in de Eredivisie, en daarom moet er keihard geknokt worden.

 

Terugkeer Maikel Kieftenbeld ten koste van Rasmus Lindgren

In vergelijking met woensdag zal Maikel Kieftenbeld terugkeren in de ploeg ten koste van Rasmus Lindgren. Lindgren heeft het tegen FC Twente goed gedaan, Van de Looi was zeer te spreken over hem. "Dit geeft maar weer eens aan dat je meer nodig hebt dan elf spelers." Maar ook over de andere spelers die soms wel, en soms niet spelen is Van de Looi tevreden. Hij noemde Krisztian Adorjan als voorbeeld. Toen bij hem de pijp leeg ging moest hij gewisseld worden. Met De Leeuw/Adorjan verliep het druk zetten iets beter dan met Zivkovic, omdat Richairo heel erg diep staat.

 

Maikel Kieftenbeld speelt volgens Van de Looi tot nu toe een uitstekend seizoen, en keert daarom terug in het elftal. "En van het tweetal Kieftenbeld - Lindgren kun je er maar eentje opstellen." Van de Looi had kennis genomen van onze optie om Johan Kappelhof centraal achterin te vervangen door Rasmus Lindgren, maar Kappelhof verdient het vertrouwen van de trainer vanwege zijn spel van vóór de winterstop. Dat hij na de winterstop onrustig speelt en niet in zijn goede doen is weet Van de Looi ook; daar heeft de staf het ook met de verdediger over gehad. Kappelhof is ook een speler die graag wil voetballen en daarin risico wil nemen, "en op dit veld is dat lastig."

 

Luciano

De Braziliaan neemt zondag afscheid. Van de Looi hoopt op een prachtig afscheid voor de doelman die hier zeven jaar heeft gespeeld. Hij heeft hier een prachtige tijd gehad en was terecht zeer geliefd bij het publiek. De trainer hoopt op een mooi afscheid op het veld, dat met een lekkere wedstrijd met drie punten kan worden opgeluisterd.

 

Van de Looi over Go Ahead Eagles

De hoofdtrainer vindt Go Ahead Eagles een aanwinst voor de Eredivisie. De ploeg speelt fris en heeft een frisse spelopvatting. Marnix Kolder is helemaal opgebloeid; de ploeg van Foeke Booy speelt ook een beetje in dienst van hem. De ploeg heeft snelheid, kwaliteit en dreiging op de vleugels. Kortom - "Wij moeten goed zijn, dan gaan we ouderwets voor de overwinning."

 

Van de Looi heeft de Eagles aan het werk gezien in de uitwedstrijd tegen N.E.C., waarin het op achterstand kwam. Van die achterstand raakte de ploeg echter niet in de war, en Van de Looi denkt dat de Eagles ook zondag niet van een snelle achterstand in de war zullen raken.

 

Veld

Het veld van de Euroborg is zoals gezegd erg slecht. Van de Looi zei met een kwinkslag dat het niet meer zal lukken om de grasmat nog vóór het weekeinde te vervangen. Hij houdt niet van excuses en ook niet van het opvoeren van excuses. "Daarmee doe je de mensen tekort die er keihard alles aan doen om er het beste van te maken. Het had ook nóg slechter gekund." Je moet wel degelijk rekening houden met de omstandigheden, en daarmee is zondag wel iets misgegaan. "Op dit veld kun je helaas iets minder risico nemen." Het van achteruit opbouwen is iets lastiger.

 

Nick van der Velden

Van der Velden, die vanochtend aan de volledige training kon meedoen, zal dinsdag zijn rentree maken in de oefenwedstrijd van Jong FC Groningen tegen ACV.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek