Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

132 gasten online

Voorbeschouwing FC Utrecht - FC Groningen

Na drie maal op een afgetrapt weiland geploeterd te hebben smaakt de spelers van FC Groningen eindelijk weer eens het genoegen om op een heus grasveld aan de bak te mogen. In de Galgenwaard mag de Trots van het Noorden de strijd aanbinden met het al tieds tieden naar een overwinning smachtende FC Utrecht, dat mede door een stortvloed aan blessures op een weinig benijdenswaardige 16e stek is terug te vinden.

Ook morgen kan er weer een streep door een handvol namen. Jan Wouters kan geen beroep doen op Dave Bulthuis, Edouard Duplan, Cedric van der Gun, Kai Heerings, Willem Janssen en Jacob Mulenga; de inzetbaarheid van Yassin Ayoub en Danny Koevermans is bovendien twijfelachtig. Onderschatting lijkt voor de equipe van Erwin van de Looi echter niet aan de orde. Uit bij AZ deed onze opponent het bepaald niet onaardig, terriër Steve De Ridder kun je maar beter in je eigen ploeg dan bij de vijand hebben en bovendien draaide Grunn zelf tegen Go Ahead Eagles ook niet als een tierelier. Tenslotte verloor FC Groningen de laatste vijf officiële ontmoetingen in Utrecht. Kortom, 't kan morgen alle kanten op. Het komt op strijd aan - wie fysiek de boventoon voert, die wint deze pot. Mouwen opstropen en vlammen!

 

 

Volledigheidshalve vermelden we nog even de 4-4-2 opstelling van Utreg zoals die afgelopen weekeinde in Alkmaar aantrad:

 

Ruiter; Van der Maarel, Delpierre, Markiet, Dorda; Ayoub (50' Diemers), Sarota, Oar, Toornstra; De Ridder, Agudelo (74' Koevermans)

 

De editie van vorig seizoen eindigde in een jammerlijke 1-0 nederlaag, en kijkend naar de opstelling van de bewuste 26e oktober 2012, dan zien we slechts drie basisspelers die morgen opnieuw aan de aftrap zullen staan. Lorenzo Burnet, Maikel Kieftenbeld en Michael de Leeuw waren ook onder Robert Maaskant van de partij. Het mocht allemaal niet baten - nul punten waren ons deel.

 

Tijdens de allereerste editie tussen beide ploegen, die van 21 december 1971, was heel wat meer te beleven. Beide ploegen scoorden twee maal, en aan de kant van FC Groningen was niemand minder dan de spijkerharde Hugo Hovenkamp trefzeker: hij was verantwoordelijk voor beide doelpunten. Met dank aan FCG Stats werpen we graag even een blik op de opstelling van die winterdag uit het oprichtingsjaar van FC Groningen:

 

Jan Nordström, Dick van Vlierden, Martin Koeman, Henk Cornelis, Frans Guns, Wim van der Heide, Piet Fransen, Hugo Hovenkamp, Jaap Bos (Bjarne Jensen), Gerard Hylkema, Peter Eimers (Bert Oldenburger)

 

Frans Guns nemen we even nader onder de loep. Hij speelde 35 officiële wedstrijden voor FC Groningen (twee doelpunten), maar onder rechtsvoorganger GVAV is hij 72x in actie komen (12 goals), en debuteerde op 18 augustus 1968 tegen DOS - de voorganger van FC Utrecht, dat in 1970 is voortgekomen uit een fusie tussen DOS, USV Elinkwijk en Velox.

 

Frans Guns

 

Guns, die op 26 september 1940 het levenslicht zag en nu dus 73 jaar oud is, was overgekomen van Sittardia, en prijkt in deze lijst van doelpuntenmakers sinds 1956. Zijn slotwedstrijd voor de FC speelde hij op 18 mei 1972 thuis tegen Feyenoord, en zijn spoor zijn we nadien bijster, en dit geldt ook voor zijn naam, die - louter toevallig - aan een onderneming is gegeven: Fran's Guns was tot medio jaren 70 een florerende schiettuig-toko uit het moederland van wapenarsenalen en bloeddorstig oorlogstuig - de USA. Speler en fabriek verdienen een nadere recherche!

 

Terug naar FC Groningen anno 2014!

Kijkend naar de huidige stand, dan is alles in evenwicht. Na 24 wedstrijden zijn er acht duels gewonnen, acht maal is gelijkgespeeld en acht maal dropen we puntloos af. Tegenover 41 gescoorde doelpunten staan 41 tegengoals. En de huidige positie is de negende van de 18. Kortom, ogenschijnlijk een volmaakt evenwicht. Echter geen equilibrium waarvoor we het dit seizoen doen: graag zien we onze club een paar plekjes stijgen. Laat de rentree van Nick van der Velden, want we rekenen morgen weer op hem, het startsein zijn van een opwaartse trend op de ranglijst! We hoeven er niet moeilijk over te doen - mét Van der Velden in de ploegen wonnen we 50% van onze wedstrijden (vijf van de tien), zonder hem 21% (drie van de 14). Hij is duidelijk onze missende schakel, met hem is er meer balans in het elftal, meer beleving, meer strijd, en ook meer voetbal.

 

Vermoedelijke opstelling FC Groningen

 

Afgaande op de beide laatste trainingsdagen wordt er aan de basis van jl. zondag niet gesleuteld. De volgende mannen zullen om 12:30 uur aan de aftrap staan:

 

Kostic - De Leeuw - Chery

Van Nieff -  Kieftenbeld - Adorjan

Burnet - Kappelhof - Botteghin - Hateboer

Bizot


Vermoedelijke bankbezetting:

Van der Lei, Hiariej, Lindgren, Van der Velden, Wijnaldum, Zivkovic, Zeefuik

 

Vermoedelijk niet bij de selectie:

Bakker, Ben Moussa, Bos, Kirm, Magnasco

 

 

In de wetenschap dat er na zondag weer twee moddergevechten aan de Boumaboulevard staan ingeprogrammeerd (de battles tegen Cambuur en Feyenoord - de genadeklap voor wijlen de grasmat) kunnen we rustig stellen dat een overwinning in Utrecht een lekker gevoel voor het restant van de competitie zal geven. Al te succesvol waren we dit seizoen buitenshuis echter nog niet: van de 12 buiten de mooiste provincie van Nederland gespeelde potten wist de FC er slechts twee te winnen: NEC-uit en Heracles-uit. Hierin moet verandering komen, en snel. Tijd voor een met opgestroopte mouwen bij elkaar gevochten overwinning! Kop d'r veur!

 

Forza Grunn!

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.