Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

163 gasten online

Perspraatje Erwin van de Looi: "We willen meer spelers in de zestien krijgen"

Hoofdtrainer Erwin van de Looi is vanmiddag tijdens het wekelijkse perspraatje ingegaan op de derby die zijn ploeg zondag tegen SC Cambuur zal spelen. Voor deze wedstrijd zijn overigens nog kaarten beschikbaar. Nadat FC Groningen een keer of zes à zeven dezelfde fouten heeft gemaakt (de ploeg liet steeds de momenten liggen om de wedstrijd naar zich toe te trekken)  vindt Van de Looi het gerechtvaardigd om iets anders te doen, op basis van het spel en 'het overhalen van de trekker'. Género Zeefuik en Nick van der Velden dienden zich aan, en Zeefuik zal zondag in de punt van de aanval worden geposteerd.

 

Michael de Leeuw start vanuit het middenveld, maar heeft nadrukkelijk de blik naar voren gericht: er zullen zondag meer spelers in het zestienmetergebied moeten komen.

 

De ietwat zandige ondergrond van de Euroborg

Terugblik op wedstrijd tegen FC Utrecht

 FC Groningen heeft zondag de kans laten liggen om de weg omhoog in te slaan. Van de Looi is van mening dat zijn ploeg had kunnen en moeten winnen, en dit heeft hij naderhand ook gezegd. Hij was ook kwaad en teleurgesteld over de manier hoe er met de mogelijkheden is omgegaan. FC Groningen was in de eerste helft heer en meester. Dan moet je zakelijker, minder vrijblijvend omgaan met de momenten die je hebt. Je kunt nooit 90 minuten lang druk zetten, en er gebeurt altijd wel iets. Dit bleek in de slotfase toen FC Utrecht de 1-0 scoorde.

 

Erwin van de Looi weet dat zijn ploeg tegen RKC Waalwijk, ajax, FC Twente en FC Utrecht niet goed met de momenten die het kreeg is omgegaan, "en dat heeft aardig wat punten gekost." Hij wil nu iets anders doen met zijn ploeg, "zonder dat dit betekent dat we heel anders gaan spelen." Het gaat vooral om het zetten van andere accenten. De keuze van de basis hangt af van de wedstrijd die je verwacht , en van wat je zelf wilt. Er is nu keus genoeg, want op Nick Bakker en Henk Bos na is iedereen fit. Overigens gaat het niet alleen om het vervangen van de spits die te weinig heeft gescoord: het gaat om de gehele ploeg die iets niet goed heeft gedaan.

 

Nick van der Velden was ingevallen, en had voor zichzelf de drive de wedstrijd te moeten beslissen. Op zich een hele goede instelling, maar het gaat ook om het uitvoeren van taken.

 

Erwin van de Looi over SC Cambuur

Der derby tegen  SC Cambuur is een mooi affiche. Van de Looi vindt Cambuur een leuke, herkenbare ploeg, en net als Go Ahead Eagles een aanwinst voor de Eredivisie. Er lopen diverse oude bekenden rond, en Dwight Lodeweges is zelfs de oud-trainer van Erwin van de Looi. FC Groningen heeft na de 4-1 nederlaag in de heenwedstrijd iets recht te zetten.

 

Motivatie keuze Tom Hiariej voor Yoëll van Nieff

Erwin van de Looi is niet ontevreden geweest over hoe Yoëll van Nieff het tot nu toe heeft gedaan, maar als linker middenvelder had hij meer moeten aansluiten, vaker bij de zestien van de tegenstander moeten komen. Hij speelde controlerend, maar had deze opdracht niet van de trainersstaf meegekregen.

 

Tom Hiariej draait iets makkelijker weg, is voetballend sterker en beter in de kleine ruimte. Je kunt hem iets gemakkelijker in de dekking aanspelen. Yoëll van Nieff heeft meer loopvermogen en meer power en duelkracht. Hij moet nog wel wennen aan de stap van de Jupiler League naar de Eredivisie, en heeft veel wedstrijden in korte tijd gespeeld. Dat hij er nu een keertje naast staat is volgens Erwin van de Looi niet zo raar.

 

Over het middenveld van FC Groningen: dat bestaat idealiter uit een controleur, een soort box to box speler die zowel verdedigt als aanvalt en een primair aanvallend ingestelde middenvelder.

 

Erwin van de Looi over Filip Kostic

Van de Looi is blij met Kostic. Het is een grillige speler, die een hoge top kan halen. Hij moet nog wat meer rendement uit zijn acties halen. Zo geeft hij een bal wel eens te hard voor. Dit is echter zijn eerste seizoen in de Eredivisie, en Van de Looi vindt dat we de handen mogen dichtknijpen met de ontwikkeling die hij doormaakt.

 

Het veld

Het zal met dit veld dit seizoen niks meer worden, maar er is wel getracht om het veld vlak te krijgen door het te walsen en aan te stampen.

 

Uit onderstaande foto's blijkt dat kamelen niet zouden misstaan op de huidige ondergrond:

 

 

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek